Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές στα δικαστήρια για τους δράστες της επίθεσης στο σπίτι του Δ. Σταμάτη

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές στα δικαστήρια για τους δράστες της επίθεσης στο σπίτι του Δ. Σταμάτη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι δράστες της απόπειρας τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του πρώην υπουργού Δημήτρη Σταμάτη στην Θεσσαλονίκη. Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα δικαστήρια.

Οι συγκεντρωμένοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε όμηρους τους συντρόφους μας στα χέρια της καταστολής. Ούτε βήμα πίσω. Δύναμη και Αλληλεγγύη. Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τη «Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή».

Για όσα έγιναν μίλησε σήμερα η σύζυγός του Ράνια στον ΑΝΤ1. Η σύζυγος του πρώην υπουργού και νυν προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρη Σταμάτη είπε ότι οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν γιατί τους παρακολουθούσαν από μέρες και τους συνέλαβαν στην είσοδο προτού πυροδοτήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό, περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η κα Σταμάτη πρόσεθσε ότι δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας ήταν με ποδήλατο σε μικρή απόσταση και ο δεύτερος τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και την ώρα που τον πυροδοτούσε συνελήφθη. Ο δεύτερος, ωστόσο, κατάφερε να διαφύγει, για να συλληφθεί λίγο αργότερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Κασσάνδρου.

Ακολούθησε έρευνα σε σπίτια, όπου εντοπίστηκε μεγάλος όγκος εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών.

Με πληροφορίες από GRTimes

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις