Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλο κύκλωμα πορνείας στα “δίχτυα” της Αστυνομίας – 6 συλλήψεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο πλαίσιο των ερευνών, προσήχθησαν 25 άτομα και συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις Έλληνες και δύο Ρουμάνοι ενώ συνελήφθη και μια Ρουμάνα για κατοχή χασίς.

Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαρθρώθηκε, στη Θεσσαλονίκη, κύκλωμα το οποίο εξωθούσε αλλοδαπές γυναίκες στη πορνεία, σε οίκους ανοχής της πόλης, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση και το παράνομο περιουσιακό οφέλος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, που έγινε χθες, συνελήφθησαν συνολικά έξι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, μεταξύ των οποίων τέσσερις Έλληνες (τρεις άνδρες ηλικίας 54, 45 και 22 ετών και μια 50χρονη γυναίκα) και δύο Ρουμάνοι (35χρονος άνδρας και 23χρονη γυναίκα). Επιπλέον, συνελήφθη και μια 21χρονη Ρουμάνα κατηγορούμενη για κατοχή ποσότητας χασίς.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, μαστροπείας, της σωματεμπορίας και παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Είχε προηγηθεί καταγγελία σχετικά με τη δράση οργανωμένου κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη, που εκμεταλλευόταν και εξωθούσε στην πορνεία, σε οίκους ανοχής της πόλης, νεαρές γυναίκες από το εξωτερικό.
Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, καθώς στην καταγγελία εμπεριέχοντο ισχυρισμοί για εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα, το οποίο όμως δεν επαληθεύτηκε από την έρευνα…

Από την έρευνα που έκαναν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι το κύκλωμα δρούσε οργανωμένα σε τέσσερις βασικούς “τομείς – πυρήνες” :

Στον 1ο πυρήνα ενεργό και αρχηγικό ρόλο είχε ο 35χρονος Ρουμάνος, ο οποίος “ψάρευε” γυναίκες και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους, τις κατακρατούσε παράνομα σε σπίτια με σωματική και ψυχολογική βία, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή τους.

Στο 2ο πυρήνα ηγετικό ρόλο είχε η 50χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη, η οποία δραστηριοποιούνταν στην “εικονική” πρόσληψη των αλλοδαπών γυναικών για εργασία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος,
αλλά και στη περαιτέρω διευθέτηση των γραφειοκρατικών ζητημάτων και διαδικασιών (ιατρικές εξετάσεις, πιστοποιητικά, άδειες εργασίας κ.λπ.).

Ο 3ος πυρήνας και ο 4ος πυρήνας δραστηριοποιούνταν στη μίσθωση χώρων, για να χρησιμοποιηθούν ως οίκοι ανοχής, καθώς επίσης στη μεταφορά γυναικών από και προς τους οίκους ανοχής, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Προσήχθησαν συνολικά 25 άτομα και έγιναν έλεγχοι σε τέσσερις οίκους ανοχής, έρευγες σε πέντε σπίτια και ένα κατάστημα, ενώ κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, μικροποσότητα ακατέργαστου χασίς και ένα σπρέϋ πιπεριού στην κατοχή του 35χρονου υπηκόου Ρουμανίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται…

Διαβάστε ακόμα:

Κι άλλο έγκλημα στη Φθιώτιδα! Χτύπησαν ηλικιωμένη μέχρι θανάτου! Αναζητούνται αλλοδαποί εργάτες

Όλη η Χαλκίδα κλαίει για τον φοιτητή που “έσβησε” από το μαγκάλι!

Δε μετανιώνει που έβρασε και τεμάχισε το θύμα του!

Συνεργοί Βλαστού: Δεν ξέραμε ποιον θα βοηθούσαμε να αποδράσει – ΦΩΤΟ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε