Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πίσω από το χλιδάτο τζιπ… κρυβόταν παρανομία – Άναυδοι οι αστυνομικοί

Θεσσαλονίκη: Πίσω από το χλιδάτο τζιπ… κρυβόταν παρανομία – Άναυδοι οι αστυνομικοί

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί με αυτά που αντίκρισαν μόλις μπήκαν μέσα στο σπίτι. Οι οκτώ κατηγορούμενοι κρατούσαν παράνομα και εκβίαζαν πέντε αλλοδαπούς.

Μετά από έρευνα και συντονισμένες ενέργειες, η αστυνομία της Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύλληψη οκτώ ατόμων, που σύμφωνα με τις κατηγορίες, κρατούσαν “ομήρους” πέντε αλλοδαπούς. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι συλληφθέντες απειλούσαν τους αλλοδαπούς να μην τους απελευθερώσουν, εάν δεν κατέβαλλαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, “οι συλληφθέντες απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού από τους αλλοδαπούς, προκειμένου να τους απελευθερώσουν

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν και απελευθέρωσαν συνολικά πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε οικία στην περιοχή της Νεάπολης.”

Για την υπόθεση συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί ηλικίας από 19 έως 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγή και παράνομη κατακράτηση. Οι συλληφθέντες με την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας απαιτούσαν από τους πέντε αλλοδαπούς την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Όπως μάλιστα προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα θύματα μεταφέρθηκαν στο χώρο που κρστούνταν πριν από έξι περίπου ημέρες, με ΙΧ αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εντοπίσθηκε έξω από το σπίτι – κρατητήριο και κατασχέθηκε, ενώ μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένας φάρος και μεγαφωνική εγκατάσταση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις