Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι δύο ενήλικες για εμπλοκή στη δολοφονία του 87χρονου

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι δύο ενήλικες για εμπλοκή στη δολοφονία του 87χρονου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο ενήλικες, μετά τις απολογίες τους, για συνέργεια στη ληστεία μετά φόνου που φέρεται έκαναν ένας 14χρονος και μια 12χρονη σε βάρος ηλικιωμένου στη Θεσσαλονίκη.

Προσωρινά κρατούμενη είναι 45χρονη γιαγιά των παιδιών και τον 40χρονο σύντροφός της που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για κατοχή ναρκωτικών και μαχαιριού.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται λέγοντας ότι ήταν μακριά από το σημείο και δεν γνώριζαν ότι ο 14χρονος και η 12χρονη επρόκειτο να διαπράξουν αυτή την πράξη, με συνέπεια την δολοφονία του 87χρονου, όπως αναφέρει το grtimes.gr

Οι παππούδες κατά την απολογία τους υποστήριξαν ότι τα παιδιά πήγαν να ζητήσουν φαγητό από τον ηλικιωμένο και δεν ξέρουν τι έγινε. «Ήμασταν μακριά και δεν ακούσαμε φασαρία».

Click4more: «Είχε αίματα παντού» – Σοκάρει η περιγραφή της κόρης του 87χρονου για τη δολοφονία του από ανήλικους

 

Οπως αναφέρει το κατηγορητήριο τα δύο παιδιά χτύπησαν τον 87χρονο ενώ προσπαθούσαν να τον ληστέψουν  στο σπίτι του.

Η γιαγιά και ο σύντροφός της συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών και στη συνέχεια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. 

Απολογήθηκαν και τα δύο παιδιά τα οποία φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας ανηλίκων, ενώ αναμένεται να παραπεμφθούν σε δικαστήριο ανηλίκων για να δικαστούν, καθώς κατηγορούνται για θανατηφόρα ληστεία.

Τα παιδιά στην απολογία τους είπαν: «Πήγαμε για να ζητήσουμε χρήματα αλλά ο πάππους μας επιτέθηκε. Κρατούσε ένα μαχαίρι στο χέρι όταν άνοιξε την πόρτα. Φοβηθήκαμε και αντιδράσαμε. Ακολούθησε πάλη».

Ρεπορτάζ: Αγγελος Λαμπίδης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις