Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Την απόρριψη της αίτησης αναστολής του Γιαννουσάκη ζήτησε ο εισαγγελέας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της ισόβιας κάθειρξης και των οκτώ ετών που έχει επιβληθεί στο Μάκη Γιαννουσακη ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Πειραιά.

“Πιστεύω ότι δεν θα έχει δυνατότητα να εξασφαλίσει ο ίδιος καλύτερες συνθήκες για σωματική του ακεραιότητα από αυτές που του διασφαλίζει φυλακή .Δεν είμαι σίγουρος κατα πόσο ο Γιαννουσάκης θα είναι εξασφαλισμένος αν πείτε αποφυλακίζεται. Τα κυκλώματα που τον εκβιάζουν έχουν τη δυνατότητα χωρίς αναστολές να απαξιώσουν ανθρώπινη ζωή του ιδίου και της  οικογένεια του. Εύχομαι στον κ. Γιαννουσκαη να έχει καλύτερη μεταχείριση, αν έχει στοιχεία να τα αξιοποιήσει για τον ίδιο και την οικογένεια του και να έχει καλύτερη τύχη .Πιστεύω ότι δεν κινδυνεύει στο χώρο που φυλάσσεται” τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας.

Νωρίτερα, ο ισοβίτης κρατούμενος επανέλαβε τις καταγγελίες περί πιέσεων που δέχθηκε για να εμπλέξει στην υπόθεση του “Noor-1” τον εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ γνωστοποίησε ότι έχει στα χέρια του και άλλες συνομιλίες τις οποίες και πρόκειται να δημοσιοποιήσει άμεσα (μέχρι αύριο) στο διαδίκτυο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά “τους κατέγραφα όλους γιατί ήθελα να τους ξεσκαπάσω” ανέφερε.

Ο Μ. Γιαννουσάκης υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δέχθηκε εκβιασμό από τον προανακριτικό υπάλληλο του λιμενικού σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, προκειμένου να καταθέσει σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά:

“Οι άνθρωποι, το σύστημα με κυνηγούν γιατί τα έχω βάλει με το παρακράτος. Ούτε την αξιοπρέπεια μου δεν μπορούν να εγγυηθούν”, προσθέτοντας : “Όσο καιρό είχα δώσει τους χρηματοδότες, δεν άνοιγε μύτη. Τώρα που έδωσα το παρακράτος με φυλούν 30 αστυνομικοί!”. Ο Μ. Γιαννουσάκης υποστήριξε ότι ο λιμενικός “τον είχε απόλυτα εξαρτώμενο και όργανο του” ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι ο Π. Χριστοφορίδης είχε την άποψη ότι “εκπροσωπεί μία Κυβέρνηση που θέλει να βάλει στη φυλακή τον Β. Μαρινάκη”. Επιπλέον, για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο τόνισε ότι ενεπλάκη στην υπόθεση όταν εκείνος αρνήθηκε να καταθέσει σε βάρος του εφοπλιστή.

Ο Μ. Γιαννουσάκης αναφέρθηκε σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας που όπως υποστηρίζει έγιναν στις φυλακές σε βάρος του, υποστηρίζοντας μάλιστα πως στη μία από αυτές ο άνθρωπος που του επιτέθηκε εκτελεί συμβόλαια θανάτου.

Η συζήτηση της αίτηση αναστολής θα συνεχιστεί στις 10 Ιουλίου με τις αγορεύσεις του δικαστηρίου και πιθανότητα την έκδοση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Πειραιά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε