Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Το αδιανόητο κόλπο της Μαφίας των διαρρήξεων – Μιλούσαν μία νεκρή διάλεκτο των Βαλκανίων

Το αδιανόητο κόλπο της Μαφίας των διαρρήξεων – Μιλούσαν μία νεκρή διάλεκτο των Βαλκανίων

Δυο υπέργηροι Ρομά από καταυλισμό της Δυτικής Αττικής, είναι οι άνθρωποι που “ξεκλείδωσαν” στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας την κωδική γλώσσα που χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους συνομιλίες, οι αρχηγοί του “μαφιόζικου Συνδικάτου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ άρχισε να “ακούει” τις συνομιλίες των αρχηγών του “Μαφιόζικου Συνδικάτου”, οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα αυτιά τους, καθώς άκουγαν μια διάλεκτο που λίγο απείχε από τα …αλαμπουρνέζικα.

Πολύ γρήγορα το μυστήριο με την μυστηριώδη άγνωστη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν οι Αρχηγοί λύθηκε, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου, κατάφεραν να βρουν σε καταυλισμό Ρομά της Αττικής, δυο ηλικιωμένους 78 και 81 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι στο άκουσμα της μαγνητοφωνημένης συνομιλίας που τους έβαλαν οι αστυνομικοί, αναγνώριζαν μια παλιά, “νεκρή” πλέον διάλεκτο Ρομά των Βαλκανίων.

Και οι δυο ηλικιωμένοι γνώριζαν άπταιστα την συγκεκριμένη διάλεκτο καθώς την μιλούσαν όταν ήταν παιδιά. Αμέσως οι Αστυνομικοί τους ζήτησαν να συνεργαστούν, προκειμένου να λειτουργήσουν, πάντα με απόλυτη μυστικότητα, ως μεταφραστές των συνομιλιών όπως και έγινε.

Οι δυο ηλικιωμένοι Ρομά μεταφέρονταν κάθε πρωί επί μήνες στα κεντρικά της Ασφάλειας, στο Τμήμα Πληροφοριών, όπου έτρωγαν και έπιναν και παράλληλα μετέφραζαν προφορικά, τα όσα είχαν καταγράψει οι αστυνομικοί στις επανασυνδέσεις του “κοριού”, με χαρακτηριστική περίπτωση την έκφραση που χρησιμοποιούσαν οι Αρχηγοί στην συγκεκριμένη διάλεκτο για το ρουφιάνο και δεν ήταν άλλη από το: “κολιαντρός” !!!

Έτσι οι Αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν όλα τα μυστικά του “Συνδικάτου” και να προσχωρήσουν άμεσα στην εξάρθρωση του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε