Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τοξοβόλος: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει καρέ καρέ την σύλληψη από την αντιτρομοκρατική

Τοξοβόλος: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει καρέ καρέ την σύλληψη από την αντιτρομοκρατική

Αρματωμένοι σαν αστακοί ήταν οι τρεις συλληφθέντες. Όλα όσα βρέθηκαν στο μπλε τζιπ από τους αστυνομικούς.
Ετοίμαζαν χτύπημα εκτιμούν στην αντιτρομοκρατική.
Ο Τοξοβόλος ντυμένος παπάς είχε ληστέψει Τράπεζα στην Ερυμάνθεια Αχαΐας τον περασμένο Αύγουστο με λεία 150.000 ευρώ.
Δείτε φωτογραφίες με όλα τα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής.

Με σκηνές από ταινία καταδίωξης περιγράφει, αυτόπτης μάρτυρας στο newsit.gr, τα όσα διαδραματίστηκαν χθες το πρωί κατά την διάρκεια της σύλληψης του “Τοξοβόλου” του Συντάγματος και ακόμα δυο ατόμων, επί της οδού Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.

“Άκουσα μια απίστευτη φασαρία που γινόταν στο δρόμο. Βγήκα έξω και είδα ένα αυτοκίνητο χρώματος μπλε ανοιχτό Toyota Rav μικρότερο από τα συνηθισμένα. Μπροστά του ήταν ένα αμάξι σταματημένο τρεις μηχανές και τέσσερα αυτοκίνητα που τελικά ήταν της ασφάλειας. Τουλάχιστον 20 άτομα ήταν (οι αστυνομικοί), γι αυτό και δεν φαινόταν πόσα ήταν τα παιδιά που συνελήφθησαν γιατί τα είχαν ρίξει κάτω και τους φορούσαν χειροπέδες. Μετά που τα σηκώσανε όρθια φάνηκαν, εγώ είδα τουλάχιστον δυο. Τα βάλανε σε αυτοκίνητο της αστυνομίας πήραν και το αυτοκίνητο τους και έφυγαν. Έγινε τέτοια φασαρία που νόμιζες πως σκοτώνεται κόσμος και δεν μας αφήνανε να πλησιάσουμε”.

Click4More Έτσι συνελήφθη ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος”! Κινηματογραφική επιχείρηση στην Αγία Παρασκευή

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα η καταδίωξη από την πλευρά των αστυνομικών ήταν άκρως καλά οργανωμένη “Ήταν οργανωμένο λες και το έβλεπες στην τηλεόραση. Γίνανε όλα κινηματογραφικά πολύ γρήγορα. Έβλεπα κόσμο να τρέχει στο σημείο και τελικά ήταν οι αστυνομικοί. Το πίσω τζάμι του τζιπ ήταν σπασμένο. Όλη αυτή η ιστορία πρέπει να κράτησε τουλάχιστον 10 λεπτά, ήταν καλά οργανωμένο και επαγγελματικό”.

Ακούστε τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο newsit.gr

Τα νέα στοιχεία και οι φωτογραφίες από το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο μπλε τζιπ

Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την δράση των τριών ατόμων που συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική σε μια κινηματογραφική επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης (29/01/2020) στην Αγία Παρασκευή. Ο πιο γνωστός από τους τρεις, ο λεγόμενος και Τοξοβόλος του Συντάγματος ο οποίος είναι και δραπέτης από τις φυλακές της Τίρυνθας συμμετείχε με άλλα δυο άτομα στην ληστεία με λεία – μαμούθ 150.000 ευρώ τον περασμένο Αύγουστο σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τοξοβόλος ήταν ντυμένος ιερέας και φορούσε μάσκα σιλικόνης. Τότε, μετά την ληστεία είχαν πετάξει το αυτοκίνητο σε έναν γκρεμό αλλά οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει γενετικό υλικό. Το ταυτοποίησαν με αυτό στην μάσκα και έτσι προέκυψε ότι ο Τοξοβόλος ήταν ένας από τους ληστές.

Ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης γνωστός και ως Τοξοβόλος του Συντάγματος είχε δραπετεύσει στις 7 Ιουνίου του 2019 από τις Φυλακές Τύρινθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων.

Πέντε κλειδιά σπιτιών καθώς και πέντε κινητά που βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή των τριών συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αγία Παρασκευή, αποτελούν αντικείμενο έρευνας για την ανεύρεση στοιχείων σχετικά με τη δράση τους και τυχόν συνεργάτες τους.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 32χρονος και οι δύο γυναίκες, 26 και 28 ετών, που συνελήφθησαν μέσα στο κλεμμένο τζιπ, πιθανόν να ετοίμαζαν κάποια ενέργεια και κατά πάσα πιθανότητα ληστεία, καθώς και οι τρεις φορούσαν πλαστικά γάντια την ώρα της σύλληψής τους, ενώ είχαν και τέσσερα όπλα έτοιμα για χρήση με σφαίρα στη θαλάμη. Πρόκειται για ένα καλάζνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου «Σκόρπιον» και δύο πιστόλια που είχαν πάνω τους ο 32χρονος και η 28χρονη.

Click4More Ποιος είναι ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος”

Επίσης, βρέθηκαν μία μάσκα σιλικόνης, είδη μεταμφίεσης και ένας ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της αστυνομίας που ενισχύουν τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι είχαν συνεργάτες γιατί στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πολλά ρούχα διαφόρων μεγεθών, που δεν ταιριάζουν στους συλληφθέντες. Τα ρούχα είναι ανδρικά. Τα όπλα, όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική έρευνα, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει έρευνες σε τέσσερα σπίτια συγγενών των συλληφθέντων, όπου, όμως, δεν έχει βρεθεί κάτι που να σχετίζεται με τους δράστες.

Ετοίμαζαν χτύπημα

Από τις παρακολουθήσεις της Αντιτρομοκρατικής, καθώς ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος” ήταν πολύ καιρό στο… στόχαστρό τους, προέκυψε πως ο Μιχαηλίδης και η 26χρονη φίλη του που οδηγούσε και το τζιπ είχαν κάνει πολλά ταξίδια σε περιοχές της βόρειας και της νότιας Ελλάδας και εκτιμάται πως ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα. Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί, επίσης, ότι δεν υπήρχε κάποια γιάφκα με τη στενή έννοια του όρου, κάποιο διαμέρισμα ή κάποιο σπίτι δηλαδή, αλλά μια «κινούμενη» γιάφκα, το κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο και τους έπιασαν.

Click4More Έπιασαν τον Τοξοβόλο λίγο πριν κάνει χτύπημα; Δέος από τα όπλα που βρέθηκαν επάνω τους! – Φορούσαν γάντια και ήταν με το δάχτυλο στην σκανδάλη

Ο 32χρονος “Τοξοβόλος” είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τη διπλή ληστεία σε τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης και απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Η 28χρονη Κ.Α. είναι συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα» και είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο. Είχε αφεθεί ελεύθερη λόγω παρέλευσης του 18μήνου από τη σύλληψή της, με περιοριστικούς όρους, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Ιούνιο του 2019.

Στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες με το οπλοστάσιο που βρέθηκε πάνω τους

 

Πιο αναλυτικά βρέθηκαν πάνω τους και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν:

πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο είχε ο Τοξοβόλος
αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
4 γεμιστήρες, πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων,

3 καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους,
5 κινητά εκ των οποίων το ένα τύπου «smartphone» και σε λειτουργία,
ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας,
ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά,
χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και
Ρούχα διαφόρων μεγεθών.

Σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
γεμιστήρας,
φυσίγγια των 9 mm,
Κινητό που ήταν απενεργοποιημένο και
5 κλειδιά σπιτιών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις