Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τον “θησαυρό” της μαφίας των διαρρήξεων αναζητά η αστυνομία – Η ληστεία που τους πρόδωσε

ΦΩΤΟ: astynomia.gr
ΦΩΤΟ: astynomia.gr

Έναν μικρό θησαυρό από εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας, αναζητά η Ασφάλεια Αττικής, σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς φαίνεται πως το Ρομά “Συνδικάτο της Μαφίας”, έχει κρύψει εκεί κλοπιμαία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που έχει υποκλέψει ο κοριός της Ασφάλειας, εν προκειμένω το Τμήμα Πληροφοριών, ακούγονται ορισμένοι από τους συλληφθέντες, ανάμεσα τους και ο 40χρονος “Bon Viveur”, να μιλούν για κοσμήματα, τα οποία είναι σε θυρίδες.

ΦΩΤΟ: astynomia.gr

Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες, για την άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθούν, όχι μόνο οι θυρίδες, αλλά και ενδεχόμενες καταθέσεις σε Τράπεζες και μάλιστα σε στοιχεία συγγενών των συλληφθέντων.
Γεγονός είναι πως η δράση τις πολυδαίδαλης σπείρας δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί στο σύνολο της, καθώς η δραστηριότητα της φαίνεται να ξεκινά σταδιακά από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Κατά συνέπεια, το εύρος των διαρρήξεων και των ληστειών είναι πάρα πολύ μεγάλο και δεν είναι δυνατόν πια να διαπιστωθεί στο σύνολο του.

ΦΩΤΟ: astynomia.gr

 

Ένα τυχαίο τηλέφωνο και μια απλή διάρρηξη
 

Η γιγαντιαία έρευνα για την εξάρθρωση του μεγαλύτερου “Συνδικάτου της Μαφίας” στην Ελλάδα, άρχισε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν οι κακοποιοί είχαν διαρρήξει Σούπερ Μάρκετ στα Βόρεια Προάστια σηκώνοντας ένα ολόκληρο χρηματοκιβώτιο. Τότε, οι αστυνομικοί του Α/Τ Αμαρουσίου, έπειτα από έρευνες που είχαν κάνει, κατάφεραν να εντοπίσουν τον αριθμό ενός ύποπτου κινητού τηλεφώνου.
Έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν -μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας- πως το συγκεκριμένο τηλέφωνο κατά το παρελθόν είχε “βρεθεί” σε περιοχές των Βορείων, αλλά και των Νοτίων Προαστίων της Αττικής και μάλιστα σε σημεία που είχαν πραγματοποιηθεί σοβαρές διαρρήξεις.
Αφού διαπίστωσαν πως το κινητό βρίσκεται σε χέρια ατόμου που -αν μη τι άλλο- έχει σχέση με αυτές τις διαρρήξεις, ζητήθηκε άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, και αμέσως το νούμερο διαβιβάστηκε στο Τμήμα Πληροφοριών της Ασφάλειας Αττικής.

Αρχικά οι ειδικοί επιστήμονες του συγκεκριμένου τμήματος διερεύνησαν την κίνηση της συσκευής. Δηλαδή τις περιοχές που κινείται το άτομο που το κρατά στα χέρια του. Σε πολλές από αυτές τις περιοχές είχαν πραγματοποιηθεί σοβαρές διαρρήξεις με λεία δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Η επισύνδεση του συγκεκριμένου κινητού, η ακρόαση του πια δηλαδή, άρχισε να δίνει αμεσα στοιχεία και κυρίως συνεχώς νέα κινητά τηλέφωνα εμπλεκομένων, με αποτέλεσμα η παρακολούθηση στην κορύφωση της να φθάσει στην ακρόαση συνολικά 100 κινητών τηλεφώνων.
Έτσι, έφθασαν οι αστυνομικοί να ανακαλύψουν ολόκληρο το εύρος του “Μαφιόζικου Συνδικάτου”, και στο τέλος να το… ξεδοντιάσουν.

Εν τω μεταξύ στις φυλακές οδηγούνται οι 11 εκ των 20 κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα για το κύκλωμα κυρίως Ρομά διαρρηκτών που είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες ληστείες σε αρκετές περιοχές της χώρας και είχαν αδυναμία στα σπίτια επωνύμων! 

Οι 20 κατηγορούμενοι απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς Ρέας Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι οκτώ με απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνισης στο αστυνομικο τμήμα ενω ένας αφεθηκε ελεύθερος χωρις κανένα περιοριστικό ορο.Συμφωνα με πληροφοριες, οι περισσότεροι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην οργανωση της οποίας η δομή παρέπεμπε σε σιτσιλιάνικη μαφία και στην οποία συμμετείχαν ακομα και αστυνομικοί αλλα και επώνυμοι επιχειρηματιες που ειχαν αναλάβει το ρόλο των κλεπταποδοχων. Αύριο ενωπιον των ανακριτών εχουν κληθεί να απολογηθουν ακομη 21 άτομα που φερεται να συμμετείχαν στο κύκλωμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε