Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τραυματισμός προσφυγόπουλου στην Πάτρα: Κόπηκε στη μπάρα του φορτηγού λέει ο οδηγός – Δεν τον μαχαίρωσαν

Τραυματισμός προσφυγόπουλου στην Πάτρα: Κόπηκε στη μπάρα του φορτηγού λέει ο οδηγός – Δεν τον μαχαίρωσαν
ΦΩΤΟ από το thebest

Τη δική του εκδοχή για το πώς τραυματίστηκε ο μετανάστης στο λιμάνι της Πάτρας, έδωσε στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης της νταλίκας, στην οποία εντοπίστηκε ο νεαρός αλλοδαπός στα επεισόδια της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το tempo24, ο οδηγός υποστηρίζει ότι ο μετανάστης μαζί με έναν συμπατριώτη του, κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα του φορτηγού και να μπουν στο εσωτερικό της. Σύμφωνα με την μαρτυρία του, οι δύο μετανάστες, βρήκαν ένα κενό μεταξύ της τελευταίας παλέτας και της οροφής του φορτηγού και κρύφθηκαν εκεί. Το φορτηγό μετέφερε φράουλες. Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του μεγάλου οχήματος, οι μετανάστες μπήκαν στο φορτηγό, όταν ο ίδιος βρισκόταν στο εκδοτήριο για να εισιτήρια. Επιστρέφοντας, ενημερώθηκε – σύμφωνα με την κατάθεσή του – από τους λιμενικούς ότι κάποιοι έχουν μπει στο φορτηγό. Τότε, ο ίδιος ανοίγει την πόρτα και τους φωνάζει να κατέβουν. Όπως ισχυρίζεται οι δύο αλλοδαποί έπεσαν από ύψος περίπου 3,5 μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό στο πόδι, ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, υποστηρίζει ότι ο αλλοπαδός ενδεχομένως στην προσπάθειά του να πηδήξει από το φορτηγό, να χτύπησε πρώτα στη μεταλλική μπάρα που υπάρχει στο όχημα προκειμένου να κρατάει τις παλέτες. Στην κατάθεσή του, ο οδηγός του φορτηγού, υποστηρίζει ότι ο μετανάστης δεν χτυπήθηκε από λιμενικό.

Τί υποστηρίζει η ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Το tempo24 επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της Κίνησης Υπεράσπισης Μεταναστών, Νίκο Παπαγεωργίου, ο οποίος είπε, ότι τα μέλη της Κίνησης συλλέχουν στοιχεία και σύντομα θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, η αναφορά θα περιλαμβάνει και άλλα περιστατικά. “Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Εμείς θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, θέλοντας να σταματήσει μια μόνιμη κατάσταση που υπάρχει εδώ στο λιμάνι της Πάτρας. Δεν είναι δυνατόν να δέχονται αυτές τις επιθέσεις, οι μετανάστες, οι οποίοι δεν ευθύνονται για την κατάσταση. Φταίει η πολιτική και όχι αυτές οι ανθρώπινες ψυχές”, σημειώνει ο κ. Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, η κίνηση έχει στα χέρια της, την μαρτυρία του τραυματία μετανάστη, των ομοεθνών του, και των γιατρών που τον είδαν εκείνη τη στιγμή. Πρόκειται όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου για εθελοντές γιατρούς από άλλες χώρες της οργάνωσης doc.mobile που πάνε στην πόλη, μένουν για λίγες εβδομάδες και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, στους καταυλισμούς των μεταναστών.

 

Λιμενικοί για ΕΔΕ στο λιμάνι της Πάτρας: “Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”

Σε συνέχεια του Δελτίου τύπου που εκδόθηκε χθες από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το οποίο έγινε γνωστό ότι ο Υπουργός κ.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ έδωσε εντολή στον Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ για την διενέργεια ΕΔΕ, για το συμβάν που σημειώθηκε στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας την 05-03-2018 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μετανάστη, δηλώνουμε ως Ένωση για πολλοστή φορά ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Λιμάνι της Πάτρας με τους μετανάστες.

Ας μην ξεχνάει κανείς τα γεγονότα που έχουμε αναδείξει τον προηγούμενο καιρό με τα οποία κινδύνευσαν οι συνάδελφοι μας, τις παγίδες με τις πετονιές, τα αυτοσχέδια μαχαίρια, τους τραυματισμούς των συναδέλφων μας κατά την διάρκεια της εκτέλεσης εξωτερικής υπηρεσίας και τον πετροπόλεμο.

Το προσωπικό του Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ δίνει κάθε μέρα τον καλύτερο του εαυτό κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Για αυτούς που προσπαθούν να στοχοποιήσουν τους συναδέλφους μας που υπερβάλλουν εαυτόν σε μια από τις κυριότερες Πύλες εξόδου της Χώρας μας, τους απαντάμε με την λαϊκή παροιμία «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ»

Πηγή: Tempo24, patrastv

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις