Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τρεις φορές πυροβόλησε τα θύματά του ο μανιακός δολοφόνος – Δυο συγκεκριμένα περιστατικά στο μικροσκόπιο των αρχών

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

– Τα κοινά σημεία στις επιθέσεις που δέχτηκαν οι δυο οδηγοί ταξί από τον μανιακό δολοφόνο
– Βρέθηκαν τρεις κάλυκες και στις δυο περιπτώσεις – Της ίδιας μάρκας και τα δυο αυτοκίνητα
– Η αστυνομία ερευνά δυο συγκεκριμένα περιστατικά που αφορούν στον 32χρονο οδηγό ταξί που επέζησε και στον 52χρονο που δολοφονήθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης
– Ο δολοφόνος σταμάτησε από το δρόμο τα δυο θύματά του και δεν τους βρήκε σε πιάτσα ταξί

Δυο άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους, δεν γνωρίστηκαν ποτέ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας αλλά δέχτηκαν την επίθεση από τον ίδιο άνθρωπο. Δυο άνδρες που δούλευαν νύχτα ως οδηγοί ταξί για να βγάλουν τα προς το ζην αλλά ένας μανιακός δολοφόνος που κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, τους έβαλε στο στόχαστρό του, τραυματίζοντας τον έναν και δολοφονώντας τον δεύτερο.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί περίπου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη στο Κεφαλάρι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και παράλληλα με την έρευνα για την επίθεση που είχε δεχτεί ο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, στην ίδια περιοχή, ένας 32χρονος οδηγός.

Οι δυο επιθέσεις έχουν πολλά κοινά σημεία, αφού η αστυνομία είναι πεπεισμένη από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του 52χρονου ότι ο δράστης είναι το ίδιο πρόσωπο, ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται μανιακός και ο οποίος εκδηλώνει εκδικητική μανία προς τους οδηγούς ταξί.

Ο δράστης είχε πυροβολήσει και τα δυο θύματά του τρεις φορές. Μέσα στο ταξί του δολοφονημένου 52χρονου βρέθηκαν δυο κάλυκες και μια βολίδα, ενώ από την εξέταση που έκανε στη σορό του ο ιατροδικαστής βρέθηκαν δυο βολίδες. Τρεις φορές είχε πυροβοληθεί από τον δράστη και ο 32χρονος οδηγός ταξί, πρώτο θύμα των επιθέσεων.

Ο δράστης χρησιμοποίησε και στις δυο περιπτώσεις το ίδιο όπλο, με την αστυνομία να πιστεύει πως πρόκειται για μετασκευασμένο όπλο με σιγαστήρα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, αλλά και στοιχεία που συλλέγουν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο δράστης είναι γύρω στα 30, πιθανότατα Έλληνας, ενώ και στις δύο περιπτώσεις δεν λήστεψε τους οδηγούς ταξί.

Ακόμη ένα κοινό σημείο των δυο επιθέσεων είναι πως τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν τα δυο θύματα είναι μάρκας Mercedes, ενώ και στους δυο είπε πως προορισμός του ήταν η οδός Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ερευνούν συγκεκριμένα περιστατικά με ταξιτζήδες και ιδιαίτερα δυο συγκεκριμένα, τα οποία αφορούν στους δυο οδηγούς που δέχτηκαν επίθεση. Ωστόσο, δεν αποκαλύπτουν ποια περιστατικά είναι αυτά.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποφύγουν να εξετάσουν και το σενάριο ο δράστης να είχε στοχεύσει τους δυο οδηγούς ταξί. Ωστόσο, αυτό το σενάριο αποδυναμώνεται γιατί κανέναν από τους δυο δεν τους πήρε από πιάτσα ταξί αλλά τους σταμάτησε από το δρόμο.

Τον 52χρονο που δολοφόνησε, τον σταμάτησε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και επιβιβάστηκε στο ταξί του, ενώ τον 32χρονο που επέζησε τις επίθεσης, τον σταμάτησε σε δρόμο της Νέας Ερυθραίας και λίγο αφού είχε αποβιβάσει από το ταξί του μια γυναίκα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, ο άγνωστος δολοφόνος επιβιβάστηκε στο ταξί στη Νέα Ερυθραία με προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά. Όπως ανέφερε, ενώ βρισκόταν στην οδό Μαυρομιχάλη, ένιωσε ένα κάψιμο στο κεφάλι του και ζήτησε από τον επιβάτη να τραβήξει το χειρόφρενο, γιατί έχανε τις αισθήσεις του. Ο δολοφόνος, αφού τράβηξε το χειρόφρενο, πήρε τα κλειδιά του ταξί και εξαφανίστηκε, ενώ ο οδηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε δεχθεί τρεις σφαίρες στο πίσω μέρος του λαιμού του.

Πολύ κοντά στο σημείο που ο άγνωστος δράστης πυροβόλησε τον 32χρονο, βρέθηκε νεκρός ο 52χρονος οδηγός ταξί, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε