Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τρία χρόνια με αναστολή για την χρυσαυγίτισα Θ. Σκορδέλη

Τρία χρόνια με αναστολή για την χρυσαυγίτισα Θ. Σκορδέλη

Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη καταδικάστηκε σήμερα η Θέμις Σκορδέλη,πρώην υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και κάτοικος της περιοχής. Η καταδίκη της αφορά σε επίθεση σε βάρος ενος μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα το 2011 με αποτέλεσμα ο τελευταίος να νοσηλευθεί.

Αντίστοιχα, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης, επίσης κάτοικοι της περιοχής. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που ζήτησε η υπεράσπιση, ενώ αποφάσισε οι ποινές να ανασταλλούν επί τριετία.
Η απόφαση του δικαστήριου εκδόθηκε έξι χρόνια μετά την επίθεση και ενώ δύο, επίσης, θύματα έχουν φύγει από τη χώρα. Για το θύμα και πολιτικώς ενάγοντα που κατέθεσε στη δίκη, το δικαστήριο “είδε” επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ αντίθετα για τους άλλους δύο μετανάστες η πρόεδρος της έδρας μετέτρεψε την κατηγορία σε έργω εξύβριση, αδίκημα που απαιτεί έγκληση και για το λόγο αυτό έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη.

Η επίθεση κατά την ελληνική Δικαιοσύνη έγινε το Σεπτέμβριο του 2011 από τους Ιωάννης Λουκιανός, Γεώργιος Μαρκουλάκης, ενώ επικεφαλής ήταν η Θέμις Σκορδέλη. Οι κατηγορούμενοι δεν προσήλθαν στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. Μέσω αυτών, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση και τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή των τριών κατηγορουμένων. “Οι δύο κατηγορούμενοι (σ.σ. Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης) ύστερα από εντολη της Θ. Σκορδέλη, επιτέθηκαν μαζί με άλλους στους τρεις παθόντες και επεφεραν στον ένα σειρά βλαβων. Θεωρώ ότι αποδείχθηκε πως και οι τρεις είχαν δόλο, λειτουργησαν από κοινού και ήθελαν να βλάψουν τον παθόντα”, ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ πρόσθεσε πως δεν προέκυψε το είδος των σωματικών βλαβών που φέρονται ότι επήλθαν στους άλλους δύο παθόντες.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε