Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τριπλή έρευνα για την ομηρία στις φυλακές Τρικάλων

Τριπλή έρευνα για την ομηρία στις φυλακές Τρικάλων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε τριπλό “ταμπλό” ερευνάται η νέα επίθεση και 20λεπτη ομηρία σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενους στις φυλακές Τρικάλων, χθες το απόγευμα.

Ήδη διενεργείται ποινική έρευνα από εισαγγελέα και αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 4 κρατουμένων των φυλακών Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 4 κρατούνται πλέον στο πειθαρχείο. Ο ένας κρατούμενος φέρεται ως πρωταίτιος της επίθεσης σε βάρος του υπαρχιφύλακα και ήταν αυτός που τον απείλησε και βιαιοπράγησε σε βάρος του. Ακόμα ένας κρατούμενος φέρεται να τον ενθάρρυνε για την πράξη του ενώ οι άλλοι δύο παρέμειναν στον προθάλαμο των φυλακών, έξω από τα κελιά τους για ηθική συμπαράσταση στον πρώτο κρατούμενο.

Παράλληλα, από τις φυλακές διενεργείται πειθαρχική έρευνα ενώ με εντολή του γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτ. Φυτράκη διενεργείται και εσωτερικός έλεγχος σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του επεισοδίου και να αναζητηθούν τρόποι για αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις