Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τρομο – κούριερ ο Αφγανός με τους πυροκροτητές;

Αφγανός πυροκροτητές

Ο Αφγανός που έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Λυκαβηττού είχε… πάσης φύσης υλικά. Κυρίως πυροκροτητές, αλλά και άλλα σύνεργα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε τρομο – επιθέσεις.

Ο Αφγανός αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό σε εστιατόριο το περασμένο Σάββατο. Το λάθος του ήταν τουλάχιστον παιδαριώδες για έναν “τρομοκράτη” που τηρεί τους κανόνες συνωμοτικότητας και κρατάει χαμηλό προφίλ.

Κάπως έτσι το γεγονός ότι βρέθηκαν στην κατοχή του 78 πυροκροτητές δύο φιαλίδια βουτανίου των 190 γραμμαρίων, από τα οποία το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο, δύο τεμάχια βραδύκαυστο φιτιλιού, μαζί με δύο αναπτήρες και ένα στουπί προβληματίζει τους άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής.

Ο Αφγανός δεν έχει διάθεση συνεργασίας με τους αστυνομικούς. Στο παρελθόν, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. έχει συλληφθεί κάνοντας χρήση διαφόρων ονομάτων, ενώ φαίνεται ότι έβρισκε καταφύγιο σε διάφορα κτήρια που τελούν υπό κατάληψη.

Όλα τα παραπάνω δεν τον κατατάσσουν απαραίτητα στις τάξεις κάποια τρομοκρατικής ομάδας. Ίσως, ωστόσο, εκτελούσε χρέη μεταφορέα των υλικών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις