Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τρομοκρατημένος ο φύλακας που δέχθηκε επίθεση στην Πνύκα! “Κάποιοι δεν θέλουν την περίφραξη του χώρου”!

Τρομοκρατημένος ο φύλακας που δέχθηκε επίθεση στην Πνύκα! “Κάποιοι δεν θέλουν την περίφραξη του χώρου”!
photo eurokinissi

Για τις σκηνές τρόμου που έζησε ο αρχαιοφύλακας στην Πνύκα μετά την επίθεση κουκουλοφόρων μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, Γιάννης Μαυρικόπουλος στο newsit.

Ο κ. Μαυρικόπουλος μιλώντας στο newsit τόνισε πως κάποιοι δεν θέλουν να γίνει η περίφραξη του χώρου στην Πνύκα και πως η επίθεση αυτή ήταν ένα μήνυμα προς την αρχαιολογική υπηρεσία και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, Γιάννης Μαυρικόπουλος αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό στην Πύκνα είπε ότι “χθες το βράδυ περίπου στις 9 δυο νεαροί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον αρχαιοφύλακα που είχε βάρδια στο φυλάκιο κοντά στην Πνύκα στον χώρο που γίνονται οι εκδηλώσεις και αφού τον απείλησαν και τον εκφόβισαν, τον τρομοκράτησαν, φεύγοντας έσπασαν και το τζάμι πιθανότατα με μια βαριοπούλα.

Ο φύλακας τρομοκρατήθηκε πάρα πολύ, πιστεύει αν τον είχαν πετύχει έξω θα τον είχαν χτυπήσει και πιστεύει ότι ήταν αυτός ο μεταφορέας του μηνύματος με προς την αρχαιολογική υπηρεσία και του υπουργείο Πολιτισμού που προσπαθεί να κλείσει τον χώρο αυτόν για να φυλάσσεται καλύτερα και να έχουν προστασία οι εργαζόμενοι”

Συνεχίζοντας ο κ. Μαυρικόπουλος υπογράμμισε οτι “η περιοχή είναι πολύ ερημική, πράγματι φοβάσαι να περπατήσεις, ιδίως το χειμώνα οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες και εκτιμούμε ότι έπρεπε να υπάρχουν μέτρα κατάλληλα από την αστυνομία, ιδίως μετά τον θάνατο του νεαρού πριν από μερικούς μήνες, ώστε να μην συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος έκανε αυτή την επίθεση όμως τα λόγια που είπαν εκεί πέρα σημαίνει ότι ίσως είναι κάποιοι που δεν θέλουν να γίνει η περίφραξη του χώρου. Δεν εννοώ τους κατοίκους που επώνυμα κάνουν όλες τις νόμιμες ενέργειες για το θέμα αυτό αλλά ίσως να είναι και προβοκάτσια!”.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως, τονίζοντας πως «είναι απαράδεκτο λίγους μήνες μετά το θάνατο του άτυχου νεαρού στους λόφους του Φιλοπάππου να μην έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των εργαζομένων αρχαιοφυλάκων, όσο και του Αρχαιολογικού Χώρου».

Οι εργαζόμενοι ζητούν «την άμεση αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς (πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟΑ, Δήμου Αθηνών, Ελληνική Αστυνομία) ώστε επιτέλους να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί η πολιτεία να προστατεύσει τους  εργαζομένους του συγκεκριμένου Αρχαιολογικού Χώρου παρά και τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη γνωστοποίηση της απόφασης να αποσυρθούν όλα τα μέλη της Ένωσης (αρχαιοφύλακες και νυχτοφύλακες) σε ασφαλές μέρος μέχρι να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις