Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

«Τυφλά» και τα δυο τραύματα της 64χρονης στην Αγία Βαρβάρα – Τι είδαν οι δύο ιατροδικαστές

Αγία Βαρβάρα
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Συγκλονίζει η διαπίστωση των δυο ιατροδικαστών για την δολοφονία της 64χρονης στην Αγία Βαρβάρα με το όπλο που κρατούσε ο 75χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, αφού και οι δυο μοιραίες σφαίρες με τις οποίες έπληξε την γυναίκα βρέθηκαν μέσα στο σώμα και το κεφάλι της. Η απόσταση θύτη και θύματος ήταν πάρα πολύ κοντινή.

Οι ιατροδικαστές Σωτήρης Μπουζιάνης και Σουλτάνα Μαριανού, αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι η πρώτη βολίδα χτύπησε την 64χρονη στην κάτω γνάθο διαγράφοντας ανοδική πορεία μέχρι που σφηνώθηκε στο εσωτερικό της κεφαλής. Το Newsit επικοινώνησε με τον κ. Μπουζιάνη ο οποίος και μας ανέφερε ότι: «Απ’ την πορεία της σφαίρας συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο δράστης βρισκόταν σε χαμηλότερο σημείο απ’ την γυναίκα που πιθανόν στεκόταν ή πάνω στο πεζοδρόμιο ή αρχικά σε κάποιο σκαλί». Πάντως και το 2ο τραύμα αποδείχτηκε μοιραίο καθώς βρήκε το θύμα στο θώρακα. Η βολίδα εισήλθε από τον δεξιά και κατέληξε αριστερά του θώρακος, που σημαίνει ότι ο δράστης την έπληξε με το όπλο του απ’ τα πλάγια… Το πιστόλι όπως κατέθεσε το είχε βρει σε μια μετακόμιση φιλικού του προσώπου που είχε κάνει πριν από 8 χρόνια.

Τον «προσέλαβε» σε δημόσιο χώρο

Ο 75χρονος που παραδόθηκε μόνος του την επομένη της 3ης Ιουνίου 2021, ανέφερε στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς πήγα στο σπίτι της για να την ζητήσω και πάλι τα χρυσαφικά που της είχε δωρίσει η αδελφή μου αλλά εκείνη έλειπε και συμπληρώνει:

Click4more: Συγκλόνισαν οι κόρες και ο αδερφός του θύματος στην Αγία Βαρβάρα – «Είμαστε η φωνή της μάνας μας»

«Φεύγοντας, την βλέπω από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου να πλησιάζει στο σπίτι της και τότε σταμάτησα, της είπα το λόγο της επίσκεψής μου αλλά εκείνη τότε με εξύβρισε με την φράση «χ@@@ μ@@@». Εγώ, μετά απ’ όλα όσα είχα περάσει, τρελάθηκα και μην ξέροντας τι κάνω πυροβόλησα μία ή δύο φορές με το πιστόλι που είχα μαζί μου. Το πιστόλι το είχα πάρει μαζί μου απλά για να την φοβερίσω».

Της «έγραψα» πολυκατοικία και «έδιωξε» την κόρη μου

Στην προανακριτική απολογία του πάντως έδωσε και άλλη διάσταση στις διαφορές που είχε με την 64χρονη αναφέροντας ότι: «Από το 1960 ο πατέρας μου λειτουργούσε καθαριστήριο, το οποίο λόγω οικονομικών προβλημάτων του 1980 το έγραψα στο όνομα της συζύγου μου. Εγώ δούλευα στο κατάστημα αυτό και εκείνη βοηθούσε. Από το 1990 επεκτείναμε την δουλειά μας με καθαρισμό χαλιών. Το 2003 αγοράσαμε ένα οικόπεδο στην Αγία Βαρβάρα με δάνειο και χτίσαμε πενταώροφη πολυκατοικία ώστε να έχουν από ένα διαμέρισμα τα παιδιά μας και τα υπόλοιπα να χρησιμοποιηθούν ως αποθήκη για τα χαλιά.

Πληρώνω όλες τις δόσεις του δανείου έως τον Ιανουάριο του 2018, όταν εκείνη πήρε σύνταξη και τα ήθελε όλα δικά της. Εκείνη αρνούνται να γράψει το κατάστημα στο όνομα μου, ενώ είχε διάφορες εξωσυζυγικές σχέσεις. Αρνούνταν την επικαρπία στην κόρη μου από το πρώτο γάμο και δεν την άφησε να φτιάξω διαμέρισμα στον 3ο όροφο, καθώς η πολυκατοικία ήταν και στο δικό της όνομα. Μου πέταγε γλάστρες. Το 2012 έδιωξε την κόρη μου, η οποία δούλευε και εκείνη στο καθαριστήριο μας και προσέλαβε άνδρα, με τον οποίο είχε εξωσυζυγικές σχέσεις κάτι το οποίο εγώ έμαθα αργότερα», κατέληξε ο δράστης της δολοφονίας, που έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος.

Βασίλης Χήτος.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις