Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βάρη: Εκτέλεσαν τον αρχηγό των “Σκάλιαρι”! Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό

Βάρη: Εκτέλεσαν τον αρχηγό των “Σκάλιαρι”! Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό

Νέα στοιχεία για το άγριο διπλό φονικό στην Βάρη.
Τι καταθέτει ο ένας σερβιτόρος της ταβέρνας στα “βλάχικα”.
“Κλειδί” της υπόθεση οι 3 φίλοι των θυμάτων που… έγιναν “καπνός”.
Το ένα θύμα είχε χρησθεί νέος αρχηγός της μαφιόζικης ομάδας “Σκάλιαρι”!

Τους τρεις σωματώδεις και συνάμα μυστηριώδεις άνδρες, φίλους και συνδαιτυμόνες των 2 Σέρβων μαφιόζων που εκτέλεσαν άγνωστοι την περασμένη Κυριακή (19.01.2020) στην Βάρη αναζητά η Ασφάλεια Αττικής, σε μια προσπάθεια να ρίξει φως σ’ έναν δυσεπίλυτο αιματηρό γρίφο.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο άνδρες εκτελέστηκαν μπροστά στις συζύγους τους και τα παιδιά τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr,  ένας από τους σερβιτόρους της ταβέρνας, όπου και διεπράχθη η μαφιόζικη εκτέλεση των δυο Σέρβων, κατέθεσε στους Αστυνομικούς πως συχνά τα δυο θύματα επισκέπτονταν το κατάστημα μαζί μ’ άλλα τρία άτομα που μιλούσαν την ίδια γλώσσα μ’ αυτούς.

«Οι δυο κύριοι ήταν πελάτες. Τους ξέραμε ως Σέρβους και για αυτό όταν τους βλέπαμε λέγαμε μεταξύ μας, «ετοιμάστε το τραπέζι των Σέρβων». Έρχονταν στην ταβέρνα τουλάχιστον 4 φορές το μήνα…», λέει χαρακτηριστικά στην κατάθεση του ο σερβιτόρος, για να δώσει στην συνέχεια μια σημαντική πληροφορία για τους ερευνητές της Ασφάλειας.

“Ερχόντουσαν εδώ πάνω από ένα χρόνο”

«…Οι δυο πελάτες έρχονταν συχνά παρέα μ’ άλλα τρία άτομα, επίσης σωματώδη, με τους οποίους μιλούσαν την ίδια γλώσσα, δηλαδή Σέρβικα και μάλιστα κάθονταν σε συγκεκριμένο τραπέζι, ενώ όταν ο καιρός το επέτρεπε κάθονταν και στα έξω τραπέζια. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι πελάτες του μαγαζιού πάνω από ένα χρόνο και έρχονταν συχνά και με τους άλλους τρεις, μάλλον συμπατριώτες τους, που σας είπα και πριν

Ψάχνουν τους 3 φίλους

Η αποκάλυψη αυτή μπήκε αμέσως στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, καθώς αποδεικνύεται πως οι δυο Σέρβοι με τα πλαστά Κροατικά διαβατήρια είχαν «παρέα» και μάλιστα από συμπατριώτες τους, που αν μη τι άλλο γνώριζαν τις παράνομες δραστηριότητες τους, καθώς στο Μαυροβούνιο αλλά και στην Σερβία τα δυο θύματα ήταν γνωστά ως κακοποιοί, αφού ήταν καταζητούμενοι με ερυθρά αναγγελία, διεθνές ένταλμα σύλληψης δηλαδή.

Κατά συνέπεια, η εκτίμηση των ερευνητών της Ασφάλειας καταλήγει σ ένα λογικό συμπέρασμα, που θέλει τους τρεις φίλους θυμάτων να είναι στενοί τους συνεργάτες.

Για το λόγο αυτό οι ερευνητές της Ασφάλειας ελέγχουν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της ταβέρνας μήνες πίσω, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν καταγραφεί τα πρόσωπα των τριών «φίλων» των θυμάτων.

click4more: Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά το φονικό! Οι δράστες αποχωρούν με το αυτοκίνητο

Στην περίπτωση που οι κάμερες έχουν καταγράψει τα πρόσωπα των τριών ανδρών, τότε θα αναλάβουν τα εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ να «καθαρίσουν» την εικόνα και να φανούν τα πρόσωπα τους, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για άτομα που εμπλέκονται στην μαφία του Μαυροβουνίου και εν γένει στις δραστηριότητες της Σερβικής Μαφίας.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες αυτόπτης μάρτυρας περιέγραφε στο newsit.gr τα όσα είδε μπροστά του εκείνο το βράδυ στην Βάρη.

Παράλληλα, για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί από την Ασφάλεια Αττικής άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ενώ οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας των δυο θυμάτων έχουν ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να τα ξεκλειδώσουν οι ειδικοί, καθώς είναι δυνατόν εκεί να βρεθούν στοιχεία για τους τρεις μυστηριώδεις φίλους του Ντέντοβιτς και του Στεπάνοβιτς.

Εκτός αυτού εκτιμάται επίσης πως τα κινητά τηλέφωνα των δυο θυμάτων κρύβουν θανάσιμα μυστικά, τόσο για τις δραστηριότητες τους με τα καρτέλ της Κολομβίας, όσο και για τα σχεδία τους για τις μετέπειτα μάχες του ακήρυχτου πολέμου στους κόλπους της Μαυροβούνιας μαφίας.

Οι δουλειές με την κοκαΐνη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής είναι πεπεισμένοι πως τα δυο θύματα, ο Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στέφαν Σταμάτοβιτς στην Ελλάδα δεν ήλθαν μόνο για να κρύψουν τα ίχνη τους, αλλά συνδύαζαν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Δηλαδή να βρίσκονται κοντά στις «δουλειές» τους, που δεν είναι άλλες από την εισαγωγή κοκαΐνης στην Ευρώπη και εν προκειμένω στην Ελλάδα, την οποία από το 2017 ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός τις συμμορίας «Σκάλιαρι», ο Τσόβιτσα Βούκοτιτς, είχε μετατρέψει σε διαμετακομιστικό κέντρο για τις ποσότητες κοκαΐνης που εισήγαγε στην Γηραιά Ήπειρο, απευθείας από τα καρτέλ της Κολομβίας.

Η πρώτη «επαφή» του Βούκοτιτς με τις Ελληνικές Αρχές ήταν το 2017, όταν αστυνομικοί τις Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν σε διαμέρισμα στην Βάρκιζα το «δεξί του χέρι» και κατέσχεσαν 137 κιλά καθαρής κοκαΐνης. Ότι είχε απομείνει δηλαδή από μια ποσότητα μισού τόνου που είχε εισάγει στην Ελλάδα ο Ιβάν και την «έσπρωχνε» σταδιακά στης πιάτσες τις Ευρώπης.

Το δαχτυλίδι τις διαδοχής και ο ακήρυχτος πόλεμος της Μαφίας

Όταν πια το 2018 ο Ιβάν συνελήφθη στην Τουρκία, έπειτα από διεθνές ένταλμα συλλήψεις των Ελληνικών Αρχών και οδηγήθηκε στην Σερβία για να δικαστεί, η συμμορία του Κότορ, του γνωστού τουριστικού θέρετρου του Μαυροβουνίου είχε μείνει ακέφαλη. Ο αρχηγός της βρίσκονταν πια στις φυλακές του Βελιγραδίου.

Λέγεται πως εκείνη την εποχή το «δαχτυλίδι τις διαδοχής» στην πιο επικίνδυνη Μαφία τις Ευρώπης είχε περάσει στα χέρια του Ιγκόρ Ντέντοβιτς, τους ενός δολοφονημένου δηλαδή, με τις ευλογίες, αλλά και την απόφαση που είχε λάβει ο Ιβάν.

Αριστερά ο Βούκοτιτς, δεξιά ο Ντέντοβιτς

Ο Ντέντοβιτς ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που εμπιστεύονταν ο Ιβάν, πέρα από την γυναίκα που του είχε κλέψει την καρδιά και είναι γνωστό μοντέλο στην Σερβία.

Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του αντίπαλου αρχηγού

Άλλωστε, το 2016 που είχε φουντώσει ο πόλεμος μεταξύ της μαφίας των «Σκάλιαρι» και των “Καβάτσκι”, ο Ιβάν τον Ντέντοβιτς διάλεξε να έχει δίπλα του, ένα βροχερό βράδυ του Νοεμβρίου, που θέλησε να «ξεπαστρέψει» τον αντίπαλο αρχηγό τις Μαφίας και την σύζυγο του.

Οι δυο άνδρες, με αυτόματα όπλα τύπου «scorpion» στα χέρια, «γάζωσαν» το αυτοκίνητο του στην ενέδρα που του είχαν στήσει σε έναν επαρχιακό δρόμο του Κότορ.

Ως εκ θαύματος, τόσο ο αντίπαλος αρχηγός, όσο και η σύζυγος του, κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από την παγίδα θανάτου που τους έστησαν ο Βούκοτιτς με τον Ντέντοβιτς.

Πάνω από 40 δολοφονίες

Έκτοτε, ένα αιματηρό «γαϊτανάκι» με εκατέρωθεν δολοφονίες στήθηκε στο Μαυροβούνιο και την Σερβία, καθώς τα αυτόματα πήραν φωτιά. Πάνω από 40 δολοφονίες αντιπάλων, οι περισσότερες μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους, διεπράχθησαν τα τελευταία χρόνια σε έναν αγώνα κυριαρχίας και εκδίκησης.

Το τελευταίο επεισόδιο του αιματηρού σίριαλ κυριαρχίας στους κόλπους του Σέρβικου Οργανωμένου Εγκλήματος, του πιο σιωπηλού και επικίνδυνου της Ευρώπης, παίχτηκε στην Ελλάδα με την εκτέλεση του Ντέντοβιτς και του Στεπάνοβιτς, μπροστά στα μάτια των συζύγων τους και των παιδιών τους, ώστε να τηρηθεί η αιματοβαμμένη “παράδοση” της μαφίας .

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις