Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Βάρη: Τους σκότωσαν μπροστά στα παιδιά τους! Για μαφιόζικο πόλεμο κάνουν λόγο τα σερβικά ΜΜΕ

Βάρη

Σοκ για την άγρια δολοφονία στα Βλάχικα της Βάρης.
Τους εκτέλεσαν μπροστά στα παιδιά τους!
Ποιοι είναι οι δύο νεκροί.
Τι αναφέρουν τα Σερβικά ΜΜΕ.
Μαυροειδάκος: Επαγγελματικό χτύπημα.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο αποδίδουν σερβικά ΜΜΕ τη δολοφονική επίθεση σε ταβέρνα στην Βάρη.

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν στην Βάρη το βράδυ της Κυριακής (19.01.2020) ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», υποστηρίζει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο.

Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Ναρκωτικά και δεκάδες νεκροί

Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.

Μαυροειδάκος: Φαίνεται επαγγελματικό χτύπημα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδκάκος έκανε λόγο για επαγγελματικό χτύπημα, κάτι το οποίο φανερώνει και η σφοδρότητα των πυροβολισμών αλλά και ο χρόνος που έδρασαν.

Κι αυτό γιατί χτύπησαν την ώρα που οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ άλλαζαν βάρδια, και οι επόμενοι ενημερώνονταν από τους προηγούμενους. Επομένως υπήρχαν μερικά λεπτά που δεν μπορούσαν να δράσουν, κάτι που μάλλον οι δολοφόνοι ήξεραν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις