Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Βασίλης Στεφανάκος: Η δολοφονία Γρίβα, οι “νονοί” της νύχτας και ο φαύλος κύκλος του αίματος!

Βασίλης Στεφανάκος

– Ο Βασίλης Στεφανάκος εκτελέστηκε εξ επαφής με 29 σφαίρες και οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι του δαιδαλώδους καθεστώτος της νύχτας
– 44χρονο “νονό”, πρόσφατα αποφυλακισμένο, “βλέπουν” ως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για να βγει από τη μέση ο 58χρονος
– Εξετάζεται το σενάριο να σχετίζεται και η στυγερή δολοφονία του Βασίλη Γρίβα, μπροστά στα μάτια του παιδιού του, έξω από το σχολείο του
– Ο Γρίβας ήταν “άνθρωπος” του 44χρονου και κάπως έτσι όλα μοιάζουν να… συνδέονται – Αναλυτικό ρεπορτάζ
– Καρέ – καρέ η δολοφονία του πρώην βαρυποινίτη – Σοκάρουν οι εικόνες δευτερόλεπτα μετά το συμβόλαιο θανάτου στο Χαϊδάρι

Ανακατατάξεις, αλλά και ίσως αιματηρό πόλεμο στους κόλπους των ανθρώπων της νύχτας και του οργανωμένου εγκλήματος θα επιφέρει, σύμφωνα με εκτιμήσεις Αστυνομικών της Ασφάλειας, η εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου. Κι αυτό διότι ο Βασίλης Στεφανάκος ήταν το πλέον σεβαστό πρόσωπο στα “μονοπάτια” της παρανομίας.

Μάλιστα, οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν στα χέρια τους ενδείξεις που τους οδηγούν στο εξής συμπέρασμα: Πως η εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου -και μάλιστα έξω απο τα γραφεία της επιχείρησής του- θα αναδείξει μέσω ενός ανηλεούς πολέμου, νέο όνομα απολύτου αρχηγού στη νύχτα. Όχι όμως στο μέγεθος του ονόματος που είχε οικοδομήσει ο Βασίλης Στεφανάκος.

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου τις σοκαριστικές εικόνες δευτερόλεπτα μετά την μαφιόζικη δολοφονία

Αυτόν βλέπουν πίσω από το συμβόλαιο θανάτου!

Ένα από τα πλέον βασικά σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι το εξής: Την εντολή να την έδωσε άλλος “νονός” της νύχτας. Ο οποίος, μάλιστα, έχει αποφυλακιστεί πριν από μερικούς μήνες. Και ο οποίος αμέσως φρόντισε ώστε να χαθούν τα ίχνη του.

Click4more: Δολοφονία Βασίλη Γρίβα: Δεν ανοίγουν στόματα για να μην… κλείσουν για πάντα!

Εκτός αυτού, ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να είχε έμμεση αντιπαλότητα με το Βασίλη Στεφανάκο. Κι αυτό διότι πίστευε πως ο 58χρονος ήθελε να τον βγάλει από την μέση.

Παράλληλα η δολοφονία του Β. Στεφανάκου, εξετάζεται σε σχέση με αυτή του Βασίλη Γρίβα. Οι αστυνομικοί την εντάσσουν στο ίδιο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος κυριαρχίας συγκεκριμένου προσώπου, στο χώρο της παρανομίας.

Άλλωστε ο Γρίβας ήταν άνθρωπος του 44χρονου “νονού” που αποφυλακίστηκε πρόσφατα. Έτσι, ίσως το ίδιο πρόσωπο πίστευε πως η εκτέλεση του φίλου του είχε σχέση με το Στεφανάκο. Κάτι που όμως από τις έρευνες ποτέ δεν φάνηκε, καθώς ο Βασίλης Στεφανάκος ουδεμία σχέση είχε με αυτή την υπόθεση.

Αντιθέτως, άνθρωποι που μπορεί να ανήκουν στο στενό φιλικό κύκλο του 58χρονου πρώην βαρυποινίτη, είχαν αιματηρή αντιπαλότητα με το Γρίβα. Κατά συνέπεια δεν είναι διόλου απίθανο το σενάριο να έχουν σχέση με την εκτέλεση Γρίβα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έχει σχέση και ο Στεφανάκος.

“Σε αυτούς τους κύκλους επικρατεί η νοοτροπία… Ο φίλος του εχθρού μου είναι και αυτός εχθρός μου”, λέει με νόημα στο newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου τις σοκαριστικές εικόνες δευτερόλεπτα μετά την μαφιόζικη δολοφονία

Βασίλης Στεφανάκος: Άφησε πίσω το παρερλθόν αλλά… όχι για πάντα

Από την αποφυλάκισή του και έπειτα, το πλέον σεβαστό πρόσωπο στο Χαϊδάρι και στην Αθήνα, ο Βασίλης Στεφανάκος, είχε επεκταθεί επιχειρηματικά. Φαίνεται πως είχε αφήσει πίσω του και μάλιστα ανεπιστρεπτί, την οποιαδήποτε σχέση του με την παρανομία.

Μάλιστα οι επιχειρήσεις του, κυρίως αυτές που είχαν να κάνουν με την διακίνηση υγραερίου με εγκαταστάσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην Θεσσαλονίκη, πήγαιναν μια χαρά.

Παρ’ όλα αυτά και επειδή και ο ίδιος ο Βασίλης Στεφανάκος γνώριζε πως το παρελθόν του είχε ακόμα μέτωπα ανοιχτά, έπαιρνε αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν βγει από τα γραφεία τις επιχείρησης του, ακόμα και από το σπίτι του, δυο άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του, έβγαιναν πρώτοι.

Έκαναν κατόπτευση του χώρου και όταν πια είχαν βεβαιωθεί πως όλα ήταν “καθαρά”, τότε έβγαινε ο 58χρονος. Αμέσως μετά επιβιβάζονταν σε ένα θωρακισμένο τζιπ μάρκας “Μερτσέντες”.

Το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο όχημα ήταν για επισκευές. Έτσι ο Βασίλης Στεφανάκος κυκλοφορούσε με ένα αλεξίσφαιρο “BMW”. Το βράδυ της Τετάρτης ο 58χρονος πρώην βαρυποινίτης φέρεται να έκανε απανωτά λάθη. Βγήκε από το γραφείο του χωρίς συνοδεία μιλώντας στο κινητό του. Αμέσως χωρίς να ρίξει ματιά γύρω του, μπήκε στο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να τον “γαζώσει” με 29 σφαίρες ο εκτελεστής.

Είχαν γίνει “σκιά” του

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι άνθρωποι που είχαν στα χέρια τους το “συμβόλαιο θανάτου” για το Στεφανάκο, είχαν μελετήσει κάθε του κίνηση. Στην κυριολεξία εδώ και μέρες πρέπει να τον είχαν από κοντά περιμένοντας υπομονετικά την λάθος κίνηση. Μια λάθος κίνηση ου τελικά έγινε το βράδυ της Τετάρτης, 17.01.2018.

Click4more: Συνταρακτικές αποκαλύψεις από στενό συνεργάτη του Βασίλη Στεφανάκου

Έξω από το γραφείο του Β. Στεφανάκου οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως περίμενε αθέατος ένας άνθρωπος, ο οποίος γνώριζε πως κάποια στιγμή θα εμφανιστεί το υποψήφιο θύμα. Αμέσως ενημέρωσε τους εκτελεστές οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε κοντινή απόσταση με την μοτοσυκλέτα. Ο οπλοφόρος ενεργώντας αστραπιαία άνοιξε την πόρτα του οδηγού και “γάζωσε” τον πρώην βαρυποινίτη.

Δείτε τις εικόνες αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση, που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha Προσοχή, είναι ιδιαίτερα σκληρές

Βασίλης ΣτεφανάκοςΒασίλης Στεφανάκος

Όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια η μοτοσυκλέτα, λευκή tiger, ήταν κλεμμένη από τις 4 Δεκεμβρίου από την Ηλιούπολη. Παράλληλα ο Β. Στεφανάκος είχε επάνω του ένα περίστροφο των 38 χιλιοστών, το οποίο βέβαια δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις