Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βίντεο από την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στην τουρκική πρεσβεία – Πώς έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το Μαξίμου

Βίντεο από την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στην τουρκική πρεσβεία – Πώς έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το Μαξίμου

– Οι 10 αναρχικοί του Ρουβίκωνα κατάφεραν να φτάσουν ανενόχλητοι σε ένα από τα πιο φυλασσόμενα μέρη της Αθήνας
– Τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν επίτηδες την ώρα της αλλαγής της βάρδιας των αστυνομικών
– Είναι περίεργο πως οι αναρχικοί κατάφεραν να διαφύγουν στα γύρω στενά της περιοχής όπου η αστυνομική παρουσία είναι έντονη
– Τα μέλη του Ρουβίκωνα κατηγορούν την Αντιτρομοκρατική πως απήγαγε έναν σύντροφό τους και τον μετέφεραν στα γραφεία τους

Επίθεση με μπογιές στην τουρκική Πρεσβεία και μάλιστα στην κυριολεξία κάτω από την μύτη της Αστυνομίας, πραγματοποίησε το μεσημέρι η Αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας” ρίχνοντας μάλιστα στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, λίγα μέτρα από το Μαξίμου δηλαδή και το προεδρικό Μέγαρο, φέιγ βολάν για τις φυλακίσεις “Αριστερών αγωνιστών στην Τουρκία”.

Πρόκειται για το πλέον καλά φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας, με μόνιμη αστυνομική παρουσία καθώς και μονάδες τις Αστυνομίας με τζιπ βρίσκονται λίγα μέτρα πιο πέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ μια κλούβα με ΥΜΕΤ είναι μόνιμα σταθμευμένη στην οδό Ρηγίλλης. Παράλληλα στην συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Β. Γεωργίου υπάρχει πάντα, περιπολικό με στατική δύναμη αστυνομικών.

Παρ’ όλα αυτά οι 10 κομάντος του “Ρουβίκωνα” οχι μόνο κατάφεραν να φθάσουν ανενόχλητοι έξω από την Τουρκική Πρεσβεία, αλλά να ρίξουν μαύρες και κόκκινες μπογιές, μέσα σε μπουκάλια μπύρας που έμοιαζαν με μολότοφ στο τοίχο της Πρεσβείας, αλλά και φέιγ βολάν και τελικά να φύγουν από το σημείο ανενόχλητοι, χωρίς να πραγματοποιηθεί έστω μια προσαγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 10 αναρχικοί έφθασαν χωριστά στην συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Β. Γεωργίου και μάλιστα την ώρα αλλαγής βάρδιας, όπου οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να παραδώσουν στους συναδέλφους τους τον εξοπλισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 

Ξαφνικά οι άγνωστοι ενώθηκαν σε ομάδα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άρχισαν να εξαπολύουν στο τοίχο της τουρκικής πρεσβείας τα μπουκάλια με τις μπογιές, ενώ οι υπόλοιποι σύντροφοι τους, έριχναν στο δρόμο τα φέιγ βολάν, με τα συνθήματα για την κρατική καταστολή στην Τουρκία.

Μέχρι οι αστυνομικοί να αντιληφθούν το συμβαίνει, οι περίπου 10 κομάντος του “Ρουβίκωνα” είχαν ήδη χωριστεί τρέχοντας προς διαφορετικές κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να χαθούν στα γύρω στενά, όπου επίσης η αστυνομική παρουσία είναι έντονη.

Μάλιστα λέγεται πως η χθεσινή καταδρομική επιχείρηση του “Ρουβίκωνα” και μάλιστα κάτω απο την μύτη της Αστυνομίας, αποτελεί μια έμμεση απάντηση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας υποστηρίζουν με ανακοίνωση τους σε ιστοσελίδα, πως την περασμένη Παρασκευή, αστυνομικοί της υπηρεσίας, απήγαγαν σύντροφο τους και τον μετέφεραν στα γραφεία τους κάνοντας του συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε