Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Βλέπουν” νέα γενιά των Πυρήνων – Το κλειδί στις έρευνες για την επίθεση στον Ι. Ντογιάκο

Ισίδωρος Ντογιάκος

Πυρετωδώς εργάζονται οι ειδικοί των εργαστηρίων προκειμένου να αξιοποιήσουν το δώρο που έκαναν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οι τρομοκράτες, που θέλησαν να χτυπήσουν την οικία του Αντιεισαγγελέα Α.Π. Ισίδωρου Ντογιάκου, στην περιοχή του Βύρωνα.

Το πολύ μέσα σε ένα 24ωρο, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ θα είναι σε θέση να έχουν στα χέρια τους αποτυπώματα, αλλά και γενετικό υλικό, τουλάχιστον του κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού και γιατί όχι του ανθρώπου που έκλεψε το μηχανάκι μικρού κυβισμού, του οποίου η μπαγκαζιέρα χρησιμοποιήθηκε ως φορέας της βόμβας.
Όπως λένε έμπειροι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και ειδικοί των εργαστηρίων, υπάρχουν σημεία και στάδια στην κατασκευή ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που δεν είναι δυνατόν ο κατασκευαστής να φοράει γάντια, έστω και χειρουργικά.


Κατά συνέπεια θεωρούν βέβαιο στο Αντιτρομοκρατικό Επιτελείο ότι θα έχουν σύντομα στα χέρια τους στοιχεία που είναι δυνατόν να τους οδηγήσουν άμεσα στην ταυτότητα του βομβιστή, στην περίπτωση βέβαια που είναι σεσημασμένος.

Στην αντίθετη περίπτωση θα χρειαστούν εξειδικευμένες έρευνες που είναι δυνατό να κρατήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι την ταυτοποίηση της ταυτότητας του επίδοξου βομβιστή.

“Βλέπουν”… Πυρήνες

Πάντως και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Αντιτρομοκρατικού Επιτελείου είναι πεπεισμένοι πια και έπειτα από την ενδελεχή εξέταση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, πως πίσω από την τοποθέτησή του στο σπίτι του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου βρίσκονται νέα μέλη της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, η οποία έχει αποδειχθεί κατά καιρούς “Λερναία Ύδρα” καθώς παρά τα απανωτά χτυπήματα που έχει δεχθεί από τις Αρχές, καταφέρνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να δημιουργεί νέους πυρήνες, ακόμα και στην επαρχία.
Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τους πυροτεχνουργούς που απενεργοποίησαν την βόμβα, εξετάζοντας την συνδεσμολογία της διαπίστωσαν πως πρόκειται για όμοια συνδεσμολογία με αυτή που χρησιμοποιούσε η πρώτη γενιά των “Πυρήνων της Φωτιάς”. Κατά συνέπεια όλα τα στοιχεία δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο και σε ότι αφορά στην ανάληψη ευθύνης, οι αστυνομικοί πιστεύουν, πως δεν θα υπάρξει λόγω της πλήρους αποτυχίας του πύρινου εγχειρήματος.

Του Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις