Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

“Βόλτες” στην πολυκατοικία έκανε ο ληστής του Φαλήρου

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Απίστευτες είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το φιάσκο του Φαλήρου. Ο ένας από τους τέσσερις δράστες που εισέβαλαν στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης γυναίκας ο οποίος κατάφερε να διαφύγει, φαίνεται ότι έκανε… βόλτες στην πολυκατοικία περνώντας απαρατήρητος από τους αστυνομικούς.

Όλα δείχνουν πλέον πως οι ληστές όταν αντιλήφθηκαν την αστυνομία προσπάθησαν να διαφύγουν κατεβαίνοντας στον 7ο όροφο. Οι δύο από αυτούς εισέβαλαν σε ένα διαμέρισμα και κρύφτηκαν. Ο ένας σε μια ντουλάπα και ο δεύτερος στο μπάνιο, μέσα στη μπανιέρα.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι αντιλήφθηκαν το σχέδιό τους και μπήκαν στο διαμέρισμα με τα όπλα στο χέρι. Τους εντόπισαν και τους πέρασαν χειροπέδες.
Κατά την εισβολή των αστυνομικών στο διαμέρισμα του 7ου ορόφου φαίνεται ότι ο τρίτος ληστής επιχείρησε να διαφύγει προσπαθώντας να πηδήξει στο διπλανό μπαλκόνι. Εκεί φαίνεται ότι γλίστρησε και έπεσε στο κενό. Μάλιστα οι αστυνομικοί που ερευνούσαν το διαμέρισμα δεν τον αντιλήφθηκαν, ενημερώθηκαν αργότερα από τους ενοίκους της πολυκατοικίας που είχαν εντοπίσει την κίνησή του στο πίσω μπαλκόνι.
Ήδη οι αστυνομικοί γνώριζαν από τη μαρτυρία της γυναίκας και της οικιακής βοηθού της ότι οι δράστες ήταν τέσσερις και ότι είχαν βγει όλοι από το διαμέρισμα.
Έτσι γνώριζαν ότι στους χώρους της πολυκατοικίας κινούνταν ακόμη ένας δράστης. Η έξοδος αποκλείστηκε και οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν από κάτω προς τα επάνω κάθε πιθανό σημείο.
Κάπου εδώ ωστόσο φαίνεται ότι ξεκινούν και τα προβλήματα. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν πουθενά ούτε μέσα στο διαμέρισμα της γυναίκας, ούτε και σε κάποιο άλλο σημείο της πολυκατοικίας τον τέταρτο ληστή. Έχοντας μάλιστα την πληροφορία από τα θύματα πως οι δράστες βγήκαν όλοι συνέχιζαν τις έρευνες σε άλλους χώρους της πολυκατοικίας.
Τα στοιχεία που έρχονται τώρα στο φως “δείχνουν” ότι ο δράστης αρχικά δεν κινήθηκε όπως οι υπόλοιποι σύντροφοί του προς τα κάτω, αλλά ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Εκεί βλέποντας ότι δεν μπορεί να διαφύγει φαίνεται ότι κρύφτηκε σε δώμα μέσα στο οποίο υπήρχαν διάφορα υλικά τα οποία του χρησίμευσαν ως κάλυψη.
Το περίεργο είναι ότι οι αστυνομικοί που ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή την πολυκατοικία δεν τον εντόπισαν. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν ποτέ έφτασαν οι αστυνομικοί ως το δώμα και εάν πράγματι ερεύνησαν κάθε χώρο.

Τα όπλα και τα εργαλεία των δραστών – Πηγή STAR

Όπως και να ‘χει φαίνεται ότι ο δράστης ώρες μετά την αρχική έρευνα επιχείρησε και πάλι να διαφύγει. Πιθανότατα όμως είδε ότι η έξοδος ήταν αποκλεισμένη και έτσι επιχείρησε να κρυφτεί και πάλι, αυτή τη φορά όμως στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης γυναίκας και έτσι κατέληξε στη ντουλάπα…
Στο μεταξύ όλα δείχνουν ότι στον χώρο είχε ολοκληρωθεί και η αρχική έρευνα αλλά και η έρευνα της σήμανσης για αποτυπώματα κλπ και έτσι δικαιολογείται το γεγονός ότι δεν τον εντόπισε κανείς μέσα στο διαμέρισμα.
Μάλιστα φαίνεται ότι ήδη οι αστυνομικοί μετά το πέρασμα και της σήμανσης είχαν κρίνει τον χώρο του διαμερίσματος ασφαλή και έτσι επέτρεψαν στην ηλικιωμένη, το γιο της και την οικιακή βοηθό να επιστρέψουν, αγνοώντας το γεγονός ότι ο δράστης είχε κρυφτεί στο σημείο αυτό…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε