Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόμβα στο σπίτι του αντεισαγγελέα Ντογιάκου στον Βύρωνα – Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

Βόμβα στο σπίτι του αντεισαγγελέα Ντογιάκου στον Βύρωνα – Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

– Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε κατσαρόλα, δεν εξερράγη
– Ο εκρηκτικός μηχανισμός μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
– Ο άγνωστος που τηλεφώνησε έδωσε περιθώριο μόλις 20 λεπτών
– Ποιους “βλέπει” πίσω από την βόμβα η αντιτρομοκρατική

Το τηλεφώνημα για τη βόμβα στο σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκου έγινε λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα. Άγνωστος ενημέρωσε ότι σε 20 λεπτά θα ακολουθήσει έκρηξη, τονίζοντας επιτακτικά ότι δεν είναι φάρσα. Άμεσα ενημερώθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισόδωρος Ντογιάκος και ισχυρή δύναμη της αστυνομίας έσπευσε και απέκλεισε την περιοχή κοντά στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα.

Το χρονικό περιθώριο παρήλθε και η βόμβα δεν εξερράγη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη βόμβα. Οι δράστες την είχαν τοποθετήσει μέσα σε κατσαρόλα την οποία με τη σειρά της είχαν τοποθετήσει σε μπαγκαζιέρα μηχανής.

Το γεγονός πάντως ότι ο μηχανισμός δεν εξερράγη έδωσε την ευκαιρία στους αστυνομικούς να τον μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να τον εξετάσουν και να πάρουν στοιχεία για τους δράστες.

Ποιους βλέπουν πίσω από τη βόμβα στον Ντογιάκο οι αστυνομικοί

Το γεγονός ότι ο μηχανισμός είναι τοποθετημένος σε κατσαρόλα παραπέμπει στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”, αλλά και στις οργανώσεις “Επαναστατική Αυτοάμυνα” και “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Η πρώτη οργάνωση που είχε τοποθετήσει βόμβα μέσα σε κατσαρόλα ήταν ο Επαναστατικός Αγώνας” Ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν ανέφερε κάποια οργάνωση, ενώ ως αυτή την ώρα δεν υπάρχει ούτε ανάληψη ευθύνης.

Στο παρελθόν, βόμβα σε κατσαρόλα και μάλιστα τοποθετημένη σε μηχανή, όπως και τα ξημερώματα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,Ισίδωρο Ντογιάκο, έχει τοποθετήσει η οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”. Μάλιστα εκείνη η επίθεση στο υπουργείο Οικονομικών ήταν και η πρώτη στην οποία εμφανίστηκε βόμβα μέσα σε κατσαρόλα. Οι δράστες την είχαν τοποθετήσει σε “κουτί” μιας μηχανής για ντελίβερι.

Γνωστοί για τις βόμβες σε κατσαρόλες έγιναν οι αποκαλούμενοι “Πυρήνες της Φωτιάς”. Μάλιστα η βόμβα που είχαν τοποθετήσει στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη οδήγησε και στη σύλληψη ορισμένων μελών που είχαν μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών.
Βόμβα σε κατσαρόλα έχει τοποθετήσει και η οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, ωστόσο πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι καμία από τις παραπάνω οργανώσεις δεν είναι, αυτή την ώρα τουλάχιστον, στο πλαίσιο της έρευνας των αστυνομικών.
Έμπειροι αστυνομικοί που μετέχουν στις έρευνες εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό πίσω από την ενέργεια σε βάρος του αντεισαγγελέα να βρίσκεται η αποκαλούμενη “Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών” η οποία φαίνεται να διαθέτει και την εμπειρία, αλλά και την οργανωτική δομή για ένα ανάλογο “χτύπημα”.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στον εκρηκτικό μηχανισμό ελπίζοντας ότι ο δράστης ή οι δράστες να έχουν αφήσει δακτυλικά αποτυπώματα ή ίχνη DNA.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου – Ε. Μιλή / Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις