Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Όλα δείχνουν ΟΛΑ – Περιμένουν την προκήρυξη

Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Όλα δείχνουν ΟΛΑ – Περιμένουν την προκήρυξη

Από την πρώτη στιγμή της βομβιστικής επίθεσης στο κτίριο όπου στεγάζονται ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (17.12.2018), η εκτίμηση της αντιτρομοκρατικής ήταν πως ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί από μέλη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Και η εκτίμηση αυτή φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε έξω από το κτίριο του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η χημική ανάλυση στα υπολείμματα της βόμβας στον ΣΚΑΙ έδειξε ότι για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε αμμωνιοδυναμίτιδα. Η εκρηκτική ύλη αυτή θεωρείται «ταυτότητα» της ΟΛΑ.

Από τη στιγμή που οι εργαστηριακοί έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις πως για τη βόμβα στο Φάληρο χρησιμοποιήθηκαν 10 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, οι αρχές πλέον περιμένουν το κείμενο με την ανάληψη ευθύνης από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθεί και το κρησφύγετο όπου οι δράστες είχαν κρύψει το σκούρο Opel με το οποίο κινήθηκαν και το οποίο είχε κλαπεί τον περασμένο Νοέμβριο από τη Νέα Ιωνία.

Συγχρόνως, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, συνεχίζουν να εξετάζουν καρέ καρέ τις εικόνες από κάμερες ασφαλείας σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, προκειμένου να βρουν το δρομολόγιο της διαφυγής αλλά και να ξεκαθαρίσουν αν το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα συνοδευόταν από άλλο όχημα υποστήριξης.

Πηγή: Καθημερινή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις