Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόμβα στον Βύρωνα: Το “δώρο” στην ΕΛ.ΑΣ. από τους τρομοκράτες

Βόμβα στον Βύρωνα: Το “δώρο” στην ΕΛ.ΑΣ. από τους τρομοκράτες

Η βόμβα στον Βύρωνα έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν εξερράγη και έτσι είναι ολόκληρη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. που έχει την ευκαιρία να την ερευνήσει.

Η βόμβα κοντά στο σπίτι του αντεισαγγελέα ήταν τοποθετημένη μέσα σε κατσαρόλα η οποία με τη σειρά της είχε τοποθετηθεί στη μπαγκαζιέρα μηχανής. Πιθανότατα ο δράστης ή οι δράστες για να μην κινήσουν υποψίες έφτασαν στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του δικαστικού λειτουργού στον Βύρωνα με τη μηχανή και προσποιήθηκαν ότι παρκάρουν για να μην κινήσουν τις υποψίες του αστυνομικούς – φρουρού του αντεισαγγελέα.
Κατάφεραν να διαφύγουν ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξε σοβαρό λάθος στην συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού. Η βόμβα δεν εξερράγη ποτά και έτσι οι αστυνομικοί έχουν την ευκαιρία να την εξετάσουν με κάθε λεπτομέρεια.
Ουσιαστικά, πέρα από τη συνδεσμολογία, η οποία σε αυτές τις περιπτώσεις “φωτογραφίζει” και την οργάνωση οι αστυνομικοί θα έχουν την ευκαιρία αφού τον απενεργοποιήσουν να εξετάσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη DNA του ανθρώπου που την κατασκεύασε ή τη μετέφερε.
Το ίδιο θα συμβεί και με την κατσαρόλα αλλά και τη μηχανή πάνω στην οποία είχε τοποθετηθεί.
Σε αυτές τις περιπτώσεις οι τρομοκράτες είναι πολύ προσεκτικοί, φροντίζουν δηλαδή να μην αφήνουν πίσω τους ίχνη, ωστόσο οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι έκαναν το λάθος που θα τους δώσει στοιχεία.

Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις