Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρέθηκε στη Νάπολη το πανάκριβο Rolex που έκλεψαν οι «ρολογάδες» της Μαφίας στη Μύκονο

Βρέθηκε στη Νάπολη το πανάκριβο Rolex που έκλεψαν οι «ρολογάδες» της Μαφίας στη Μύκονο

Στη Νάπολη εντοπίστηκε το πανάκριβο ρολόι, όπου είχαν αποσπάσει στη Μύκονο στα μέσα Αυγούστου, τα μέλη της Μαφίας των ρολογιών από το χέρι συζύγου πασίγνωστου επιχειρηματία, την ώρα που βρισκόταν για ψώνια στα σοκάκια του νησιού.

Όπως αποδείχτηκε με το χλιδάτο αξεσουάρ αξίας πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ είχε φωτογραφηθεί η κοπέλα ενός από τους συλληφθέντες, λίγες ημέρες μετά την παραλαβή του ρολογιού από αεροδρόμιο της Ιταλίας. Η φωτογραφία εντοπίστηκε σε ανάρτηση της στο Facebook και όπως εξηγεί στο newsit.gr ο δικηγόρος της συζύγου του επιχειρηματία Στέλιος Γκαρίπης είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του στη χώρα μας.

«Μέσω facebook κατάφερα να βρω που βρίσκεται αυτή την στιγμή το ρολόι. Αυτοί το έδιωξαν με αεροπλάνο, έφτασε στη Νάπολη και το έβγαλε φωτογραφία η κοπέλα του ενός από τους συλληφθέντες και περιμένουμε να δούμε πως θα έρθει, γιατί φοβούνται πως όποιος το φέρει θα συλληφθεί αμέσως. Κάνουμε προσπάθειες να φέρουμε πίσω το ρολόι».

Δεκάδες τα θύματα της συμμορίας 

«Έτσι είδαμε ποιος το έχει, γι’ αυτό και οι συλληφθέντες δεν μπορούσαν να αρνηθούν πως δεν το έκλεψαν αυτοί. Ξέραμε όλη την διαδρομή, που πήγε και πως πήγε. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα άτομα βρίσκονται πίσω από τέτοιες υποθέσεις. Δυστυχώς είναι πάνω από 30 οι υποθέσεις των ατόμων που έπεσαν θύματα της συγκεκριμένης συμμορίας, που όμως επειδή φοβούνται δεν κάνουν μηνύσεις. Έχουν κλέψει πανάκριβα ρολόγια ακόμα και πλουσίων τουριστών από το εξωτερικό, έχουν ανοίξει βίλες και έχει αρπάξει πολύτιμα αντικείμενα. Χτυπούσαν πάντα στη Μύκονο, ο ένας ήρθε για πρώτη φορά, ενώ ο άλλος έχει ξανάρθει και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές».

Οι δυο Ιταλοί μαφιόζοι παρακολουθούσαν στενά την 60χρονη σύζυγο του γνωστού βιομηχάνου κατασκευής δομικών υλικών και την ώρα που εκείνη ψώνιζε σε κατάστημα της Μυκόνου, της επιτέθηκε ο ένας από τους δυο όπου αφού την πέταξε κάτω και την τραυμάτισε στο χέρι, της άρπαξε το ρολόι και έφυγε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

Είχαν βάψει τα μαλλιά τους

Τελικά οι δυο Μαφιόζοι συνελήφθησαν έπειτα από έρευνες στο Λιμάνι της Πάτρας, έτοιμοι να διαφύγουν στην πατρίδα τους. Μάλιστα είχαν βάψει τα μαλλιά τους πορτοκαλί για να μην αναγνωρίζονται.

Η μαφία των «ρολογάδων» της Νάπολης, τα τελευταία τρία χρόνια αποτελούν την μάστιγα της Μυκόνου, καθώς έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες κλοπές πανάκριβων ρολογιών από τα χέρια ζάπλουτων ανθρώπων, ακόμα και «Σεΐχηδων» που έκαναν τις διακοπές τους στο νησί των ανέμων. Για το θέμα αυτό είχε γράψει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το newsit.gr.

Click4More Έτσι δρουν οι «ρολογάδες» της Μαφίας της Νάπολης – Πλούσιοι σε Μύκονο και Ίμπιζα στο στόχαστρό τους

Όπως αποδείχτηκε από τις εντατικές έρευνες των τελευταίων ετών, που πραγματοποίησε τόσο η Ασφάλεια Αττικής όσο και η Ασφάλεια Κυκλάδων, πρόκειται για οργανωμένες συμμορίες της Μαφίας της Νάπολης, που αναζητούν ακριβά ρολόγια σε διάσημους τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος αλλά και η Ίμπιζα της Ισπανίας.

Τα ρολόγια που αρπάζουν και τα οποία το πιο φτηνό κοστίζει …μόλις 50.000 ευρώ, τα «βγάζουν» στην Ιταλία μετά την ληστεία και είναι δυνατόν, μερικούς μήνες μετά να τα βρεις σε καταστήματα της πόλης σε ελκυστικές τιμές, διαθέτοντας μάλιστα ακόμα και κάρτα γνησιότητας αλλά και ασφάλεια.

Στην τελευταία έκθεση της Europol για την εγκληματικότητα στην «Γηραιά Ήπειρο» γίνεται ειδική μνεία στην μαφία των «ρολογάδων», οι οποίοι στην κυριολεξία έχουν ρημάξει ολόκληρες τουριστικές περιοχές, κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο αναζητώντας ακριβά κομμάτια.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις