Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Βρισιές και κατάρες στην δίκη για τη δολοφονία του φοιτητή στην Πεντέλη

Βρισιές και κατάρες στην δίκη για τη δολοφονία του φοιτητή στην Πεντέλη

– Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη για την δολοφονία του 20χρονου φοιτητή
– Κόκκινο πανί για τους γονείς του θύματος η μητέρα του κατηγορύμενου
– Αντάλλαξαν σκληρές κουβέντες μέσα στο δικαστήριο – «Που ειναι ο τσόγλανος, θέλω να τον δω …»
– Με αλεξίσφαιρα γιλέκα ο δράστης της δολοφονίας του φοιτητή αλλά και ο πατέρας του θύματος

Σε κλίμα μεγάλης έντασης άρχισε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για τη δολοφονία του 20χρόνου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα. Με φωνές και εντάσεις αλλά και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισε η διαδικασία.

«Δολοφόνε, δολοφόνε … Αφήστε με» φώναξε η μητέρα του 20χρονου φοιτητή όταν αντίκρυσε τον 23χρονο κατηγορουμενο για τη δολοφονία του παιδιού της στις  8 Μαΐου 2016, στην  Πεντέλη.

Η δίκη διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε βεντέτα. Κανείς δεν επιτρεπόταν να μπει στη δικαστική αίθουσα χωρίς προηγουμένως να έχει ελεγχθεί από τους  αστυνομικούς και ειδικά μηχανήματα εντοπισμού μεταλλικών αντικειμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρούσες στη δικαστική αίθουσα συγκράτησαν τη μαυροφορεμένη γυναίκα που όρμησε στον νεαρό κατηγορουμενο την ώρα, που συνοδευόμενος από αστυνομικούς, περνούσε  το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Αίμα στο αίμα – Η εκδίκηση του πατέρα

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2017 ο πατέρας του άτυχου  φοιτητή φέρεται ότι σκότωσε τον 59χρονο πατέρα του κατηγορούμενου  Μανούσο Ριζάκη, μέσα στο αυτοκίνητό του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο Γέρακα.

Σήμερα ο πατέρας του θύματος μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο Παναγιώτης Γαλαζούλας φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες κάθισε στο εδώλιο φωνάζοντας «Που ειναι ο τσόγλανος, θέλω να τον δω …» με τη μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία καθόταν λίγα μέτρα μακριά του, να του φωνάζει «εμένα να κοιτάξεις». Η μητέρα του θύματος απάντησε «χάσαμε παιδί, θες ν’ αλλάξεις θέση;»

Χρειάστηκαν επτά αστυνομικοί για να τον συγκρατήσουν

Χρειάστηκαν επτά αστυνομικοί για να συγκρατήσουν τον άνδρα ο οποίος εκτός εαυτού ούρλιαζε: «Με τον Μαζιώτη με έχουν στην απομόνωση, να με βάλουν μαζί με αυτόν (σ.σ. κατηγορούμενο) . Ήρθε και στην κηδεία να πετάξει λουλούδια στο παιδί μου».

Μητέρα κατηγορούμενου: Πολλά λες

Μητέρα θύματος: Λίγα λέει

Μητέρα κατηγορούμενου: Κοίτα με

Αστυνομικός: Θα περάσετε έξω αν συνεχίσετε

Πατέρας θύματος: Πισώπλατα τον χτύπησε τι του λήστεψε του παιδιού μου δεν είχε σπίτι να του δώσει;

Μητέρα κατηγορούμενου: Κόψε το θέατρο

Ο πατέρας και η μητέρα του θύματος απάντησαν με κατάρες. Ο άνδρας οδηγήθηκε κυριολεκτικά σηκωτός από τους αστυνομικούς έξω από την δικαστική αίθουσα. Αφού δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής ζητούσε να παραμείνει προκειμένου να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατηγορουμενο ο οποίος όλη αυτή την ώρα βρισκόταν στα κρατητήρια. «Θέλω να τον δω δεν φεύγω», φώναζε την ωρα που τον οδηγούσαν στην κλούβα της αστυνομίας.

Τη θέση του στο εδώλιο πήρε, λίγα λεπτά αργότερα, ο 23χρονος κατηγορούμενος ο οποίος επίσης φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα με χειροπέδες.

Η δίκη διεκόπη για τις 24 Νοεμβρίου λόγω κωλύματος των δικηγόρων. Κατά την έξοδο του ο κατηγορούμενος δέχθηκε φραστική επίθεση από φίλους του θύματος.

Το χρονικό της δολοφονίας του 20χρονου φοιτητή

Η δολοφονία του φοιτητή είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2016 σε απόμερη περιοχή της Πεντέλης, κοντά στους Θρακομακεδόνες. Δίπλα στην σορό του 20χρονου είχαν βρεθεί κάλυκες από φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τα οποία όμως ήταν παλιά.

Μέρες νωρίτερα οι γονείς του Θεόδωρου Γαλαζούλα είχαν δηλώσει στο Α/Τ Γλυκών Νερών, όπου βρίσκεται το σπίτι τους, την εξαφάνιση του γιου τους, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι απόγευμα Σαββάτου για να πάει βόλτα με φίλους του και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που αμέσως είχαν αναλάβει τις έρευνες, συνάντησαν δυσκολίες στην εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος, καθώς το θύμα ήταν ένα καλό παιδί, που ποτέ δεν είχε απασχολήσει για το παραμικρό τις Αρχές.

Είχε τελειώσει την θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις και πλέον εκείνη την εποχή είχε στραφεί στις σπουδές πληροφορικής στο ΤΕΙ. Ήταν ένα παιδί κοινωνικό, με καλές παρέες και ζωή, που δεν παρέπεμπε σε παραβατικότητα.

Κατά συνέπεια, οι αστυνομικοί μέσα από δεκάδες καταθέσεις φίλων και συγγενών προσπαθούσαν να βρουν το μίτο που θα τους οδηγούσε στην άκρη του λαβυρίνθου και εν τέλει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Όπως είχε διαπιστωθεί από την πρώτη στιγμή, ο Θ. Γαλαζούλας είχε πάει ανυποψίαστος στο ραντεβού με το δολοφόνο του, ο οποίος τον πυροβόλησε τρεις φορές και στην συνέχεια τον μετέφερε με αυτοκίνητο στο απόμερο σημείο της Πεντέλης, όπου και βρέθηκε το πτώμα.

Πως έφτασαν στα ίχνη του οι αστυνομικοί

Ο νεαρός από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού του στην περιοχή του Γέρακα έμοιαζε πως είχε κάτι να κρύψει. Όταν αντιλήφθηκε το περιπολικό που πλησίαζε στο αυτοκίνητό του επιχείρησε να το τρακάρει, όμως οι αστυνομικοί μετά από καταδίωξη κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Ερεύνησαν το σπίτι του 22χρονου και βρήκαν ένα κουτί με κυνηγετικούς κάλυκες της ίδιας παρτίδας με εκείνους που βρέθηκαν πλάι στο πτώμα του φοιτητή. Με αυτό το στοιχείο αλλά και τις κλήσεις του κινητού ο 22χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις