Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Χασισοκαλλιεργητές με «στρατιωτική παραλλαγή» στο Κιλκίς (pics)

Χασισοκαλλιεργητές με «στρατιωτική παραλλαγή» στο Κιλκίς (pics)
Φωτογραφία astynomia.gr

Πέντε Αλβανοί καλωδιωμένοι με γουόκι τόκι, κάμερες, Καλάσνικοφ και στρατιωτικό δίχτυ προς αποφυγή της εναέριας επιτήρησης, είχαν «στρατοπεδεύσει» με αυτοσχέδια καλύβα σε δασώδη περιοχή του Κιλκίς και είχαν φυτέψει περισσότερα από 2.600 δενδρύλλια χασίς σε δυο διαφορετικές φυτείες, αλλά κοντινές μεταξύ τους.

Μπροστά στον κίνδυνο όμως να έχουν παγιδευτεί οι φυτείες με εκρηκτικά κρίθηκε απαραίτητη η «ψηλάφηση» του χώρου από τον σκύλο εκρηκτικών «Sunny», ενώ άλλοι δυο αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας «Ice» και ανίχνευσης ναρκωτικών «Ακύλας», έπιασαν δουλειά για να ξετρυπώσουν στο δάσος τους χασισοκαλλιεργητές, τα «φρέσκα» δενδρύλλια αλλά και τους βλαστούς τους.

Δυο φυτείες με 2.600 δενδρύλλια

Στον χώρο μάλιστα βρέθηκε και εξοπλισμός για την εκχέρσωση της δασικής περιοχής αλλά και για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης. Επίσης διαπιστώθηκε ότι η αυτοσχέδια ξύλινη καλύβα ήταν επιμελώς κρυμμένη μέσα σε πυκνή βλάστηση, στην οποία βρέθηκαν πλήθος ρουχισμού, τρόφιμα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα. Οι φυτείες εντοπίστηκαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 5 αλλοδαπών ανδρών.

Δείτε φωτογραφίες:

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι 2 από τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς είχαν συλληφθεί την 19η Μαΐου 2021 και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα αλλοδαπού άνδρα, μετά τον εντοπισμό φυτείας με 1.431 δενδρύλλια κάνναβης σε δασώδη περιοχή στο Κιλκίς. Ακολούθησαν έρευνες στην οικία του ενός συλληφθέντα, όπου μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντοπίσθηκε οπλισμός, σφαίρες και ποσότητες κάνναβης. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών εντοπίστηκε ακόμα μία φυτεία σε κοντινή δασώδη περιοχή με 1.175 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 80 εκατοστών. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των 2 παραπάνω συλληφθέντων, καθώς και ακόμα 2 αλλοδαπών ανδρών. Μέχρι στιγμής από την διεξοδική έρευνα των αστυνομικών, συνολικά βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 2.606 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου,
  • 2 κιλά και 91 γραμμάρια κάνναβη,
  • 1 πολεμικό τυφέκιο, 2 πιστόλια και πάνω από 290 φυσίγγια,
  • φορητές συσκευές ενδοεπικοινωνίας,
  • συσκευή καταγραφής κλειστού κυκλώματος και
  • 1 όχημα.

Και οι κρατούμενοι που έπεσαν σε αστυνομικά χέρια κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ αναζητούνται οι άλλοι τρεις Αλβανοί. 

Πηγή φωτογραφιών: astynomia.gr

Βασίλης Χήτος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις