Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Χριστόδουλος Ξηρός: Τον περιφέρουν από φυλακή σε φυλακή! Έβαλε φωτιά στο κελί του

Χριστόδουλος Ξηρός
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Παντού… φασαρίες δημιουργεί ο Χριστόδουλος Ξηρός με αποτέλεσμα να τον περιφέρουν από φυλακή σε φυλακή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής”, ο Χριστόδουλος Ξηρός σε κάθε σωφρονιστικό κατάστημα που μετάγεται, δημιουργεί φασαρίες και δέχεται ξυλοδαρμούς.
Στις φυλακές Δομοκού τον χαστούκισε ο σκληρός ποινικός Βασίλης Βαρελάς, στα Χανιά τον χτύπησαν άλλοι συγκρατούμενοί του, στη Νιγρίτα υπέβαλε μήνυση σε βάρος του εισαγγελέα, του διευθυντή και σωφρονιστικών υπαλλήλων. Στα Διαβατά -όπου κρατείται τώρα- έχει κάνει καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών, προκαλώντας εφόδους της αστυνομίας.

Δύο χρόνια στην απομόνωση

Πηγές από τις φυλακές Διαβατών τονίζουν πως “για τη δική του ασφάλεια και προστασία”, ο Χριστόδουλος Ξηρός κρατείται δύο χρόνια στην απομόνωση, ενώ προαυλίζεται με άλλους 10 κρατούμενους, που μεταφέρθηκαν εκεί για πειθαρχικά παραπτώματα.

Έβαλε φωτιά στο κελί του

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του “Έθνους”, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017. Στις φυλακές Διαβατών βρισκόταν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας. Ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να ήρθε σε ρήξη με τον αρχιφύλακα και έβαλε φωτιά στο κελί του. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκλειστεί από τον εκκλησιασμό και επειδή αντέδρασε, οδηγήθηκε στο πειθαρχείο για απείθεια.
“Οι αναθυμιάσεις προκάλεσαν αναπνευστικά προβλήματα σε κρατουμένους από διπλανά κελιά, τους οποίους βγάλαμε έξω άρον άρον. Εκκενώσαμε όλη την πτέρυγα του ΚΕΘΕΑ, για να γίνει καλός εξαερισμός”, δήλωσαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στα Διαβατά.

Απεργία πείνας

Από εκείνη την ημέρα, ο Χριστόδουλος Ξηρός άρχισε απεργία πείνας και την περασμένη Παρασκευή τον μετέφεραν στο “Γ.Γεννηματάς”, όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις