Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χρήστος Ζαπαντιώτης: Έτσι εκτέλεσε ένα – ένα τα μέλη της οικογένειάς του! Προσπάθησαν να ζητήσουν βοήθεια!

Άγιοι Ανάργυροι Χρήστος Ζαπαντιώτης Ελένη Χερουβείμ

– Οι τελευταίες στιγμές της Ελένης Χερουβείμ, της μητέρας της Βάσως και της μόλις τριων χρονών Μυρτώς
– Οι στιγμές αγωνίας που έζησαν οι δυο γυναίκες μέχρι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή
– Πως ο Χρήστος Ζαπαντιώτης στέρησε την ζωή με μια σφαίρα από από τρίχρονο αγγελούδι του

Νέα στοιχεία που συγκλονίζουν έρχονται στο φως από τις έρευνες των αρχών για τις στυγερές δολοφονίες και την αυτοκτονία στην συνέχεια του αρχιφύλακα Χρήστου Ζαπαντιώτη στο σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπαθώντας να ξετυλίξουν το κουβάρι της τραγικής αυτής ιστορίας ήρθαν αντιμέτωποι με λεπτομέρειες που έκαναν και τους ίδιους να ανατριχιάσουν. Τα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα συγκλονίζουν.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στη μια μετά τα μεσάνυχτα. Ο Αρχιφύλακας μόλις είχε επιστρέψει από υπηρεσιακό ταξίδι στα Ιωάννινα όπου συνόδευε τον Κώστα Σημίτη. Όπως πάντα έφερε μαζί του το υπηρεσιακό όπλο.

Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης και η σύζυγός του Ελένη Χερουβείμ, άρχισαν να διαπληκτίζονται για θέματα τα οποία τους βασάνιζαν εδώ και καιρό. Πιθανότατα για το σπίτι.

Σύμφωνα με όσα έχουν πει μέχρι στιγμής, άτομα του περιβάλλοντος της οικογένειας, υπήρχε μια ένταση στη σχέση του αστυνομικού με την πεθερά του σε πρώτη φάση, η οποία όμως «δηλητηρίαζε» και την σχέση του με την 48χρονη σύζυγό του, με την οποία είχε δεσμό επί χρόνια και παντρεύτηκαν το 2012.

Λίγο μετά τον γάμο απέκτησαν και το κοριτσάκι τους. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συγγενείς του δράστη και αυτόχειρα, λένε ότι η πεθερά του ήταν αντίθετη στο γάμο της κόρης της, γιατρού ρευματολόγου και απαξίωνε διαρκώς τον γαμπρό της.

Επίσης, λένε ότι υπήρχε κόντρα ανάμεσα στον αρχιφύλακα και την πεθερά, επειδή αυτός της ζητούσε να γράψει στην κόρη της το διαμέρισμά της, στον 1ο όροφο, ώστε να μεταφέρει εκεί το ιατρείο της για να είναι κοντά στο παιδί και αυτό έκανε ακόμα μεγαλύτερη την ένταση που ήδη υπήρχε. 

Ακούγοντας τις φωνές η πεθερά του αρχιφύλακα, Βάσω, ανέβηκε από το κάτω διαμέρισμα στο σπίτι του παιδιού της. Αυτό στάθηκε μοιραίο.

Ο αρχιφύλακας εξοργίστηκε και πυροβόλησε στον αέρα δυο φορές. Δυο βολίδες βρέθηκαν στους τοίχους. Στην συνέχεια έστρεψε το όπλο του στην γυναίκα του και την πυροβόλησε τρείς φορές σχεδόν εξ’ επαφής στον θώρακα. Η πεθερά του βλέποντας αυτό το τραγικό θέαμα προσπάθησε να ξεφύγει. Την κυνήγησε. Εκείνη βρέθηκε κοντά στην μπαλκονόπορτα πιθανότατα προσπάθησε να φωνάξει βοήθεια. Αλλά δεν πρόλαβε! Το πτώμα της βρέθηκε κοντά στην μπαλκονόπορτα και σε απόσταση ενός μέτρου από της κόρης της.

Η άτυχη Βάσω Χερουβείμ, δέχθηκε δυο πυροβολισμούς. Έναν στο θώρακα και την χαριστική βολή στο κεφάλι. Δεν πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια. Δεν πρόλαβε να σώσει έστω το εγγόνι της.

Έτσι εκτέλεσε το ίδιο του το παιδί

Ο 47χρονος Χρήστος Ζαπαντιώτης, στη συνέχεια πήγε στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί, στο κρεββάτι που μοιραζόταν με την γυναίκα του κοιμόταν το 3χρονο αγγελούδι τους. Η μικρή Μυρτώ, είχε ξυπνήσει από την φασαρία. Την κοίμιζαν πιθανότατα μαζί τους αφού το πτώμα του μικορύ παιδιού βρέθηκε ανάμεσα σε δυο μεγάλα μαξιλάρια. Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει το ίδιο του το παιδί. Αλλά προφανώς δεν άντεχε να το κάνει ενώ ήταν ξύπνιο. Έτσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το ησύχασε και το κοίμισε ξανά. Στην συνέχεια έβαλε το όπλο στο αυτί του παιδιού του και του στέρησε τη ζωή!

Ο αστυνομικός βρέθηκε νεκρός γονατιστός στο πλάι στο κρεββατιού και όπως όλα δείχνουν πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στην ίδια του την ζωή. Έβαλε το πιστόλι στον κρόταφό του και αυτοκτόνησε.

Ποιος ήταν τελικά ο Χρήστος Ζαπαντιώτης;

Καλός οικογενειάρχης, όπως τον περιγράφουν φίλοι και συνάδελφοι, ή ένας άνθρωπος που κακοποιούσε την γυναίκα του ζητώντας της συνέχεια λεφτά; Την αντικρουόμενη αυτή εικόνα αποκομίζουν μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί από όσα λένε φίλοι, γείτονες συγγενείς και συνάδελφοι.

Ο θείος της άτυχης Ελένης Χερουβείμ κάνει λόγο για έναν αδίστακτο άνθρωπο. Ξέσπασε μπροστά στις κάμερες και είπε πράγματα που μόνο η οικογένεια θα μπορούσε να γνωρίζει. Υποστήριξε ότι ο δράστης του μακελειού ο άνθρωπος που δεν δίστασε να αφαιρέσει την ζωή του ίδιου του του παιδιού ήταν βίαιος με την σύζυγό του. Ότι την χτυπούσε καθημερινά τα τελευταία δυο χρόνια ζητώντας χρήματα.

«Ένας εγκληματίας. Κάθε μέρα την έδερνε για να πάρει τα λεφτά ο αλήτης! Την απειλούσε με το όπλο εδώ και δυο χρόνια. Ήθελε να πάρει μεγάλο αυτοκίνητο για να πηγαίνει στο Κολωνάκι στον Σημίτη. Γι’ αυτό την σκότωσε. Και ανέβηκε η αδερφή μου επάνω και σκότωσε και την αδερφή μου. Η αδερφή μου, μου έλεγε ότι υποφέρουν. Πέθανε το παιδί της ο ανιψιός μου και ήθελε αυτός να πάρει τα μισά λεφτά», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία παιδικής φίλης της πεθεράς του δράστη. Η γυναίκα, σε κατάσταση σοκ περιγράφει με τα καλύτερα λόγια την οικογένεια του αρχιφύλακα και ειδικά για την μητέρα και την κόρη. Αλλά και για τον ίδιο μιλάει με καλά λόγια και δεν μπορεί να πιστέψει πως ο άνθρωπος αυτός ξεκλήρισε την οικογένειά του.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2011 είχε περάσει από εξέταση στην επιτροπή καταλληλότητας της ΕΛΑΣ, η οποία τον έκρινε απόλυτα υγιή και κατάλληλο να φέρει όπλο και να υπηρετεί στην φρουρά πρώην πρωθυπουργού, ενώ όλοι οι συνάδελφοί του τον περιγράφουν ως ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο.

Συγκλονισμένη είναι και η μικρή κοινωνία στο χωριό του 46χρονου αρχιφύλακα, το Πατιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ζει η ηλικιωμένη μητέρα του με τον έναν από τους δύο αδελφούς του.

Πριν από ενάμιση χρόνο πέθανε ο πατέρας του 46χρονου και όπως λένε οι συγχωριανοί, πήγαινε πολύ συχνά για να βλέπει την μητέρα του, τις περισσότερες φορές με την σύζυγο και το παιδί.

Τον περιγράφουν ως καλό και γελαστό άνθρωπο και δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση για την τραγωδία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ έπεσαν τόσοι πυροβολισμοί κανείς δεν σκέφτηκε να καλέσει την αστυνομία. Χρειάστηκαν ώρες για να αποκαλυφθεί η τραγωδία. Φίλοι και συνάδελφοι αναζήτησαν τη σύζυγό του καθώς δεν είχε πάει στη δουλειά της… Όταν το μεσημέρι συγγενείς έφτασαν στο σπίτι αντίκρισαν το αποτρόπαιο έγκλημα. Και σήμερα το κηδειόχαρτο έχει μείνει για να θυμίζει τα όσα τραγικά έγιναν μέσα στο σπίτι της οικογένειας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις