Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: 8 μήνες με αναστολή σε Λαγό και Μίχο για το “Συνεργείο”

Χρυσή Αυγή: 8 μήνες με αναστολή σε Λαγό και Μίχο για το “Συνεργείο”
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.

Λαγός και Μίχος καταδικάστηκαν για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, παρά την εισαγγελική πρόταση να αθωωθούν.

Επίσης, ένοχοι κρίθηκαν για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα τέσσερα εξ αυτών καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, ενώ σε έναν εκ των κατηγορουμένων αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να γίνει δεκτό για όλους τους κατηγορουμένους, αυτό του προτέρου σύννομου βίου, όπως εκφράζεται στο νέο ποινικό κώδικα. «Απαιτεί να μην έχει παραβιάσει ο κατηγορούμενος το νόμο. Ακόμα κι είχαμε καταδίκη για ελαφρύ πλημμέλημα θα μπορούσε να χορηγηθεί. Πρέπει να αναγνωριστεί από το δικαστήριο. Τώρα γράφεται βέβαια νομολογία για το ελαφρυντικό αυτό, όμως συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης» υποστήριξε η εισαγγελέας.

Τελικά, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό μόνο για έναν εκ των κατηγορουμένων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις