Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή, η ώρα της κρίσης – Ανακοινώνονται οι ποινές και ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή

Χρυσή Αυγή, η ώρα της κρίσης – Ανακοινώνονται οι ποινές και ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή

12:00 το μεσημέρι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοινώνει τις αποφάσεις του για τις ποινές στους καταδικασθέντες για συμμετοχή στην -εγκληματική οργάνωση με απόφαση και της Δικαιοσύνης- Χρυσή Αυγή. Ποιές ποινές πρότεινε η εισαγγελέας. Η διαδικασία που θα κρίνει ποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η ώρα των ποινών μετά από πέντε συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 12 σήμερα το μεσημέρι το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του για την επιμέτρηση ποινών στους 57 καταδικασθέντες.

Στη συνέχεια, και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη συγχώνευση των ποινών, το δικαστήριο θα φτάσει στο τρίτο και κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας, εξετάζοντας εάν οι καταδικασθέντες δικαιούνται ή όχι αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Εν ολίγοις, θα αποφασίσει εάν πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές ή όχι και ποιοι εκ των 57 καταδικασθέντων.

Click4more Δίκη Χρυσής Αυγής: Βαριές ποινές και ποιοι θα μας βλέπουν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής

Θα προηγηθεί η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου και στην συνέχεια θα τοποθετηθούν και πάλι οι συνήγοροι υπεράσπισης, δίνοντας «μάχη» προκειμένου οι εντολείς τους να μην οδηγηθούν στις φυλακές.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να μην χορηγηθούν ελαφρυντικά στην πλειοψηφία των ενόχων για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, άνοιξε ο δρόμος για την επιβολή των βαρύτερων ποινών στον «σκληρό» ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Χρυσή Αυγή: Οι προτάσεις για το διευθυντήριο

Χθες (13.10.2020), η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την επιβολή πολυετών καθείρξεων για τα μέλη της Χρυσής Αυγής χωρίς ωστόσο να…αγγίξει τα ανώτατα όρια που παρέχει ο Ποινικός Κώδικας.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα πρώην και νυν πρωτοπαλίκαρα της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, σύμφωνα με την πρόταση της κυρίας Οικονόμου, πρέπει να καταδικαστούν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Επίσης, η κυρία Οικονόμου πρότεινε για ακόμη επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και το δικαστήριο αποφάνθηκε πως δεν δικαιούνται ελαφρυντικού να τους επιβληθεί, ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ελένη Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο, Δημήτρη Κουκούτση, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Αντώνη Γρέγο οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης από 5 έως 10 έτη.

Αντίθετα, για τους τέσσερις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους οποίους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, δηλαδή τους Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Νίκο Μίχο και Μιχάλη Αρβανίτη, η κυρία Οικονόμου πρότεινε ποινή πέντε ετών.

Ισόβια στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα

Η κυρία Οικονόμου πρότεινε επίσης για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και επτά χρόνια κάθειρξη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που καταδικάστηκαν για συνεργεία στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών. Για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη πρότεινε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονία και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η προτεινόμενη ποινή είναι τα 6 έτη κάθειρξης.

Click4more Ο Ηλίας Κασιδιάρης αισθάνεται Κολοκοτρώνης στην τοποθεσία twitter

Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ζήτησε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξης για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ ζητά να επιβληθεί ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα. Εξαίρεση αποτελεί ο Χρήστος Χατζιδάκης ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και για αυτόν ζητά ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.

Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέα πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για αυτό το αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις