Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: “Και Έλληνας να ήταν το ίδιο θα έκανα” δηλώνει ο δολοφόνος του Λουκμαν Σαχζάτ

Χρυσή Αυγή: “Και Έλληνας να ήταν το ίδιο θα έκανα” δηλώνει ο δολοφόνος του Λουκμαν Σαχζάτ

Στη τελική ευθεία για την έναρξη των απολογιών των πρώην κοινοβουλευτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής μπαίνει η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Την ίδια ώρα ο καταδικασμένος για την δολοφονία του Λουκμαν Σαχζάτ Διονύσης Λιακόπουλος αρνήθηκε κάθε σχέση με την Χρυσή Αυγή και υποστήριξε πως η έγκλημα.

Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες των έξι τελευταίων κατηγορουμένων για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Στη συνέχεια, αναμένεται η έναρξη των απολογιών του Νίκου Μιχαλολιάκου και των πρώην κοινοβουλευτικών στελεχών οι οποίοι κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η κλήση των πρώην βουλευτών προκειμένου να απολογηθούν θα γίνει με αλφαβητική σειρά.

“Δεν έχω σχέση με την Χρυσή Αυγή”

Στο μεταξύ, σήμερα απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Διον. Λιακόπουλος ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σε ποινή κάθειρξης 21 ετών για τη δολοφονία του Λουκμαν Σαχζάτ.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας πως δεν είχε ούτε φίλους εκεί, ούτε υποστηρικτής ήταν, ούτε σε απλή εκδήλωση είχε πάει.

Για το μαχαίρι που είχε μαζί του το μοιραίο βράδυ, τον Ιανουάριο του 2013 υποστήριξε ότι το είχε για «προστασία».

“Και Έλληνας να’ ταν το ίδιο θα έκανα”

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ως προς το «ρατσιστικό κίνητρο» που διέγνωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη δολοφονία, με το Δ. Λιακόπουλο να το αρνείται.

“Πρόεδρος: Η απόφαση λέει ότι είχατε ρατσιστικό μένος. Γιατί;

Κατηγορούμενος: Δεν κινηθήκαμε, δεν υπάρχει κάποιος μάρτυρας.

Πρόεδρος: Το Δικαστήριο λέει ότι έτσι νιώσατε. Γιατί;

Κατηγορούμενος: Εγώ ούτε ρατσιστής είμαι, ούτε έχω σχέση με τη ΧΑ, ούτε ήξερα στην αρχή ότι ήταν αλλοδαπός. Και Έλληνας να ήταν το ίδιο θα έκανα.

Πρόεδρος :Δηλαδή αν κάποιος είναι μπροστά με ποδήλατο και έκανε ζιγκ-ζαγκ ο ενδεικνυόμενος τρόπος ήταν αυτός, να βγάλετε μαχαίρι;

Κατηγορούμενος :Ήταν λάθος, το έχω πει πολλές φορές, δεν μπορώ να το γυρίσω πίσω, έχω ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια επανειλημμένες φορές. Δεν είμαι ρατσιστής και δεν έχω σχέση με τη ΧΑ. Ήταν λάθος.

Παράλληλα επέμεινε πως τα περίπου 100 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν σπίτι του τα είχε κρατήσει για γραφική ύλη!

Πρόεδρος: Βρέθηκαν ορισμένα αντικείμενα στο σπίτι σας.

Κατηγορούμενος :Μαχαίρια, ψηφοδέλτια, μία σφεντόνα. Τα βρήκαν όταν έκαναν έλεγχο σπίτι μου. Ήταν 50-70.

Πρόεδρος: Όλων των κομμάτων τα ψηφοδέλτια;

Κατηγορούμενος :Όχι, μόνο της ΧΑ. Ήταν προεκλογική περίοδος, ήρθαν σε καφετέρια και τα μοίρασαν κάποια άτομα, έδωσαν σε όλους μας, εγώ τα μάζεψα όλα της παρέας, για γραφική ύλη.

Πρόεδρος : Άλλων κομμάτων είχατε;

Κατηγορούμενος : Όχι, δεν μου είχαν μοιράσει από άλλο κόμμα”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις