Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: Το νέο video “φωτιά” – Απέχθεια για το Σύνταγμα, λατρεία για τους Ναζί

Χρυσή Αυγή

Την ημέρα που συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένα νέο video για τη δράση της Χρυσής Αυγής έρχεται στο φως. Ένα video γεμάτο ομολογίες.

Αποκαλυπτικό video για τη δομή, τη δράση και τις “ιδέες” της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος παραδέχεται την παραστρατιωτική δομή και “φωνάζει” πως αν υπήρχαν οι Ναζί, η Χρυσή Αυγή θα ήταν μαζί τους.

Το αποκαλυπτικό video φέρνει στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών. Αφορμή η συμπλήρωση των τεσσάρων ετών από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής επικαλείται “αποφθέγματα” του υπουργού προπαγάνδας των Ναζί Γιόζεφ Γκέμπελς. Δηλώνει πως δεν πιστεύει στο Σύνταγμα και τους νόμους. Ομολογεί την ύπαρξη των ταγμάτων εφόδου. Και πως μοναδική «πολιτική» της οργάνωσης είναι η βία.

«Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε», λέει ο Μιχαλολιάκος και σε άλλο σημείο αναφέρει πως «ο πόλεμος είναι η κατάργηση αυτού του αμαρτωλού πολιτεύματος».

Στόχος η «Βουλή της Βαϊμάρης», παραπέμποντας στην εγκαθίδρυση του Χίτλερ και των Ναζί στην εξουσία.

«Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε λοιπόν για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε κι εμείς στην Ελλάδα! Δεν το κρύβω και είμαι περήφανος γι’ αυτό», λέει επίσης ο Μιχαλολιάκος.

«Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Δεν μας καίγεται καρφί για το αν θα μπούμε στη Βουλή ή όχι. Δεν μας καίγεται καρφί, εμείς θα δώσουμε τον αγώνα να μπούμε στη Βουλή αλλά αυτοί εκεί έξω οι οποίοι ονομάζονται ελληνικός λαός είναι ένας όχλος, μια μάζα, που του ‘χουν κάνει πλύση εγκεφάλου και δεν ξέρει τι του γίνεται.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Να τους χαστουκίσουμε, να τους χλευάσουμε, να τους υβρίσουμε! Αυτό δε θα μπορέσουν να το κρύψουν.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε αν θέλει ο Θεός. Αυτός είναι ο σκοπός μας δηλαδή και σας το λέω ευθέως.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Ακόμα και αν δεν πάρουμε 7% θα έχουμε πάρει 3% και ένα ψήφο. Θα έχουμε βουλευτές και οι δρόμοι θα είναι δικοί μας! και οι πλατείες! Και το πεζοδρόμιο θα το κερδίσουμε και τότε θα δουν τι εστί Χρυσή Αυγή!

Νίκος Μιχαλολιάκος: Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του! Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή! Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν! Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους!

«Εκμεταλλευόμαστε την ιδιότητα του βουλευτή»

Ηλίας Κασιδιάρης: Άσε το βουλευτής και τα βουλευτιλίκια γιατί αυτά τα πράγματα όπως ξέρεις εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας, έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει και αυτόφωρο άμα γίνει κάνα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας.

«Αν υπήρχαν οι ναζί, θα ήμασταν μαζί»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αν υπήρχαν σήμερα οι ναζί ίσως να ήμασταν και μαζί αλλά δεν υπάρχουνε ναζί, πώς θα το κάνουμε;

Νίκος Μιχαλολιάκος: Ναι φασίστες είμαστε. Τι άλλο κακό χειρότερο θα σας συμβεί;

(κάποιος φωνάζει: εθνικοσοσιαλισμός!)

Νίκος Μιχαλολιάκος: Τι καταλάβατε με τους δημοκράτες;

Μιχαλολιάκος

Περικλής Μουλιανάκης (Πυρηνάρχης Περάματος): Είμαστε Έλληνες εθνικιστές, Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές και μη σας τρομάζουν αυτές οι λέξεις. Και μ’ αυτήν την ιδεολογία πορευόμαστε.

Πολύβιος Ζησιμόπουλος (πρώην βουλευτής Χ.Α.): Ναι είμαστε φασίστες, ναι είμαστε ναζί, ναι είμαστε ό,τι θέλετε, αλλά δεν είμαστε κλέφτες. Είτε σας αρέσει είτε όχι.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Μία φράση, η οποία θα είναι και ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδος μας αυτής της εβδομάδος: «Μας πολεμάνε όλοι άρα πάμε καλά». Δεν θα τη βάλω σε εισαγωγικά, έτσι για να δουλέψει η φαντασία.

(κάποιος φωνάζει: Ο Γκέμπελς το είχε πει αυτό!)

Ελένη Ζαρούλια: χεχεχε, μαρτυριάρη!

«Η Χρυσή Αυγή είναι στρατός»

Χρήστος Παππάς: Στη Χρυσή Αυγή υπάρχει ιεραρχία και αυτή η ιεραρχία είναι που ακολουθούμε και όχι η κοινοβουλευτική ιεραρχία.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Απέναντι σε όλους αυτούς είναι η Χρυσή Αυγή που θέλει να φτιάξει ένα κίνημα εθνικιστικό, ένα κόμμα με γερές δομές στρατιωτικές. Ναι δε μας φοβίζει ο όρος στρατιωτικές! Γιατί να μας φοβίζει δηλαδή;

Ηλίας Παναγιώταρος: Να είστε απόλυτα πειθαρχημένοι στις αποφάσεις της Κεντρικής Διοικήσεως γιατί αυτή η Κεντρική Διοίκηση είναι που μας έχει φέρει σε τόσο μεγάλες επιτυχίες κι ο Αρχηγός μας. Κάποιες αποφάσεις μπορεί να σας φαίνονται παράξενες. Να μην αναρωτιέστε, να μην απορείτε. Όλα έχουν το λόγο τους.

Χρυσή Αυγή

Δημήτρης Κουκούτσης: Όσον αφορά τη φάλαγγα, η στρατιωτική δομή του κόμματός μας είναι αυτή. Και δε μιλάω για σας, σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει. Είναι στρατιωτική η δομή του κόμματός μας.

Γιάννης Λαγός: Η Χρυσή Αυγή είναι ένας στρατός. Ορίζονται αρμοδιότητες, καθορίζουμε πράγματα και λειτουργούμε.

Ηλίας Κασιδιάρης: Κι επειδή οι συγκεντρώσεις και οι εκδηλώσεις μας δεν είναι συγκεντρώσεις πολιτικού κόμματος. Σε καμία περίπτωση δεν το βλέπουμε έτσι ή ότι εμείς είμαστε πολιτικοί. Πιο πολύ θυμίζουν οι συγκεντρώσεις αυτές κάτι από στρατιωτική μονάδα.

«Δεν το πιστεύω αυτό το Σύνταγμα»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αν πιστεύαμε στην καθολική ψηφοφορία και στο δίκαιο της καθολικής ψηφοφορίας, παρόλο που είμαστε αναγκασμένοι να συμμετάσχουμε, τότε δεν θα ήμασταν χρυσαυγίτες, θα ήμασταν κάτι άλλο.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Στην ορκωμοσία στο δημοτικό συμβούλιο που παλάμιζα το ευαγγέλιο ήταν ο Καμίνης που έλεγε τον λόγο κι έλεγε «ορκίζομαι στο Σύνταγμα και στους νόμους». Εγώ μούγκα! Δεν την είπα αυτή τη φράση. Γιατί δεν το πιστεύω αυτό το Σύνταγμα.

Μιχαλολιάκος

Νίκος Μιχαλολιάκος: Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι μόνο η αρχή. Θα είναι μία μάχη που πιστεύω ότι θα την κερδίσουμε. Δεν είναι ο πόλεμος. Ο πόλεμος είναι η οριστική νίκη, δηλαδή ο πόλεμος είναι η κατάργηση αυτού του αμαρτωλού πολιτεύματος.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα και όχι στη δημοκρατία, για να είμαστε ειλικρινείς. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα ας πάει στο διάολο κι η Δημοκρατία.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Άμα γίνουν τώρα εκλογές θα έχουμε Βουλή της Βαϊμάρης. Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε λοιπόν για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε κι εμείς στην Ελλάδα! Δεν το κρύβω και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

«Πολιτική μας είναι η βία»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Πράγματι έτσι είναι, το έχουμε πει. Τα ακραία προβλήματα απαιτούν ακραίες λύσεις.

Ηλίας Κασιδιάρης: Έχουνε πέσει κατά καιρούς και κάποιες ψιλές, έχετε σηκώσει και το χέρι, ενίοτε το σηκώνετε και το χέρι, δεν έχουμε πρόβλημα να το πούμε.

Ηλίας Κασιδιάρης: Το ξέρουν ότι το σηκώνουμε το χέρι. Μην τους αφήσουμε όμως να το εκμεταλλευτούν. Πρώτο και κύριο μέλημά μας να διαφυλάξουμε τη νομική υπόσταση του κόμματος.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Είχε γίνει ένα επεισόδιο και κάποιοι δικοί μας είχαν κοπανήσει κάποιους Συριζαίους. Περνούσανε κάτι αλλοδαποί εκεί, ε, ως συνήθως, δεν περνούσαν περπατώντας όποτε περνούσαν κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τι να κάνουμε, ή τρέχανε ή δεν προλαβαίνανε να τρέξουν.

«Κουμάντο κάνει ο χρυσαυγίτης»

Ηλίας Κασιδιάρης: Όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται σε μία ημέρα. Ή μάλλον για να το πούμε και σε καθαρεύουσα εν μία νυκτί. Διότι όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται και όχι μέρα.

Νίκος Μίχος: Και κανένας Έλληνας να μην έχει άδεια δε μας ενδιαφέρει οι Έλληνες θα δουλέψουνε. Για τους αλλοδαπούς μιλάμε.

Γ. Ορφανάκος (πρώην πυρηνάρχης Σπάρτης): Η σημερινή δράση έδειξε ότι κουμάντο στην πόλη της Σπάρτης δεν κάνει ούτε ο γύφτος, ούτε ο Αλβανός, ούτε ο άπλυτος. Κουμάντο στη Σπάρτη και σε όλη την Ελλάδα κάνει ο χρυσαυγίτης!

Γ. Πατέλης (πυρηνάρχης Νίκαιας): Προεκλογική πορεία μηχανοκίνητη. Τρομοκρατία από δεκάδες μηχανές στον Αγ. Νικόλαο. Τότε που ξεσηκώσαμε όλον τον Αγ. Νικόλαο ήταν και ο περίφημος ο Πακιστανός που είχε βγει στα κανάλια κι έλεγε “ήρτε εντό το φίλο και είπε κλείσει μαγαζί”. (γελάνε)

Νίκος Μιχαλολιάκος: Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο! Να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου!

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αν φτάσει ο καιρός όπου οι λόγχες θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια! Τότε θα δούνε ποιοι είναι οι χρυσαυγίτες!

Δείτε το video

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις