Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χρυσοχοΐδης: “Τελεσίγραφο” στην αστυνομία! “Τελειώστε την εγκληματικότητα”!

Νέα Σμύρνη
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Αλωνίζει συμμορία κακοποιών στις γειτονιές της Αθήνας, ακόμα και σε εκείνες που θεωρούνταν οι πιο ασφαλείς.
Αδίστακτοι κακοποιοί χτυπούν και ληστεύουν ηλικιωμένους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους.
“Φορτώνουν” το αρχείο της αστυνομίας σε ειδικά μηχανήματα για να… τσεκάρουν αυτόματα τους κακοποιούς!
Διαβάστε το νέο σχέδιο αστυνόμευσης που επεξεργάζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την… σαφή εντολή που έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ΕΛ.ΑΣ.

“Κόκκινο” χτυπούν οι δείκτες της μικρο – εγκληματικότητας στις γειτονιές της Αθήνας, και μάλιστα ακόμα και σ’ αυτές που κατά κανόνα θεωρούνταν οι πιο ασφαλείς, καθώς φαίνεται να οργιάζει μία περιβόητη συμμορία κακοποιών. Κι αυτό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το γνωρίζει… και θέλει να το αλλάξει!

Μέλη της συμμορίας ληστεύουν ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους, ακόμα και ανήλικα παιδιά στα οποία στήνουν καρτέρι σε σταθμούς του Προαστιακού, προκειμένου να τους αρπάξουν τα κινητά τους τηλέφωνα και βέβαια το χαρτζιλίκι τους.

Έξαλλος ο Χρυσοχοΐδης με τα απανωτά περιστατικά!

Μόνο μέσα σε διάστημα 48 ωρών στην Αγία Παρασκευή σημειώθηκαν 4 εισβολές κακοποιών σε σπίτια που ζουν ηλικιωμένοι, τους οποίους χτύπησαν και άρπαξαν στην κυριολεξία μικροποσά, αλλά και κοσμήματα κάποιας αξίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για συγκεκριμένη συμμορία που δραστηριοποιείται τον τελευταίο μήνα στην περιοχή και αποτελείται από νεαρούς, μάλλον ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι, μάλιστα, είναι οπλισμένοι με πιστόλια.

Τελευταίο θύμα τους ένας 88χρονος, επίσης, στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος στις 09:00 το πρωί της Κυριακής (13.10.2019) ήλθε αντιμέτωπος μέσα στο σπίτι του με δύο κουκουλοφόρους, που τον ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θέλει… έργα και άμεσα!

Χρυσοχοΐδης

Οι κακοποιοί φαίνεται πως είχαν παρακολουθήσει τον άτυχο ηλικιωμένο, καθώς αμέσως του ζήτησαν να τους δείξει πού έχει κρυμμένα χρήματα.

Όταν ο 88χρονος αντέδρασε, οι δύο – νεαρής ηλικίας – κακοποιοί δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν με την λαβή του όπλου τους στο πρόσωπο, προκειμένου να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα τα περίπου 10.000 ευρώ που αποτελούσαν τις οικονομίες μιας ζωής για τα γεράματά του.

Επίσης, θύμα ληστών και βίας έπεσε στο Λαγονήσι το βράδυ της Κυριακής (13.10.2019) μία ηλικιωμένη γυναίκα, όταν τρεις κακοποιοί έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της με κλωτσιές και εισέβαλαν στο εσωτερικό, αρπάζοντας περίπου 10 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 300 ευρώ.

Παράλληλα, συχνά πυκνά θύματα ληστών πέφτουν παρέες ανηλίκων, καθώς κακοποιοί τους στήνουν καρτέρι στους σταθμούς του Προαστιακού και του Ηλεκτρικού στα βόρεια προάστια και τους απειλούν με αιχμηρά αντικείμενα, αρπάζοντάς τους τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά και το χαρτζιλίκι τους.

Ο Χρυσοχοΐδης και το νέο σχέδιο αστυνόμευσης

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει προκύψει εσχάτως, οι επιτελείς της ΕΛΑΣ παρουσίασαν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη επιχειρησιακό σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Μάλιστα και μετά τις αναλύσεις των ποιοτικών χαρακτηριστικών της εγκληματικότητας, έχει διαπιστωθεί πως ένα μεγάλο μέρος των συμμοριών που χτυπούν ηλικιωμένους και ανήλικους, βρίσκουν καταφύγιο σε αχαρτογράφητα σημεία της Δυτικής Αττικής, όπου και επιστρέφουν έπειτα από τις ληστρικές τους επιδρομές.

Για το λόγο αυτό το σχέδιο των Στρατηγών της ΕΛΑΣ προβλέπει ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, σε συγκεκριμένα σημεία στην Δυτική Αττική και μάλιστα συγκεκριμένες ώρες.

Κι αυτό προκειμένου να αποκλείεται η περιοχή και παράλληλα να πραγματοποιούνται απανωτοί έλεγχοι που είναι δυνατόν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους κακοποιούς που πραγματοποιούν τις ληστρικές επιδρομές σε περιοχές του Λεκανοπεδίου και επιστρέφουν στην συνέχεια στην “βάση” τους στα δυτικά προάστια.

Ειδικά μηχανήματα για… άμεση αναγνώριση και “τελεσίγραφο” ο Χρυσοχοΐδης

Εκτός αυτού, άμεσα θα πραγματοποιηθεί στις Υπηρεσίες μία μίνι αναδιάρθρωση, ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό και μάλιστα ειδικευμένο, προκειμένου να ριχθεί στην μάχη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Επίσης, θα ενισχυθούν οι πεζές περιπολίες σε περιοχές και γειτονιές που έχει χτυπήσει “κόκκινο” η εγκληματικότητα και παράλληλα, εν ευθέτω χρόνο, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, της ΟΠΚΕ, αλλά και οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις πεζές περιπολίες, θα εφοδιαστούν με ειδικά μηχανήματα στα οποία θα είναι “περασμένο” το αρχείο της ΕΛΑΣ, προκειμένου επί τόπου οι αστυνομικοί να παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα από άτομα που σταματούν για έλεγχο και έτσι να διαπιστώνεται αυτόματα εάν έχουν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης, αλλά και καταδικαστικές αποφάσεις και βέβαια εάν είναι σεσημασμένοι.

Τέλος, οι επιτελείς της ΕΛΑΣ και οι αρμόδιοι ανώτεροι Αξιωματικοί, έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος του μήνα να παρουσιάσουν απτά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως ο ίδιος τους το ζήτησε, και μάλιστα σε αυστηρό τόνο.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις