Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Χτύπημα” σε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών στην Αθήνα – Πάνω από 550 αγοραπωλησίες μέσα σε λίγους μήνες

“Χτύπημα” σε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών στην Αθήνα – Πάνω από 550 αγοραπωλησίες μέσα σε λίγους μήνες
Φωτογραφία Αρχείου

– Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών
– Πάνω από 550 αγοραπωλησίες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας σε λίγους μόλις μήνες
– Έκρυβαν τα ναρκω-δέματα σε φρεάτια, δέντρα και κάτω από αυτοκίνητα!
– Μαζικές συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Πολυμελές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας κατάφερε να εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη του κυκλώματος, που διακινούσαν ναρκωτικά στις οδούς Κεραμεικού και Κολοκυνθούς, πραγματοποίησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 550 αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθησαν 11 άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στη σπείρα ακόμη 4 ατόμων, που είναι όλοι αλλοδαποί.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Έκρυβαν τα ναρκωτικά… μέσα σε φρεάτια και δέντρα!

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες περίπου 100 με 150 τοξικοεξαρτημένα άτομα την ημέρα. Οι δράστες έκρυβαν τις ουσίες σε σημεία από όπου ανεφοδιάζονταν, όπως κάτω από σταθμευμένα οχήματα, φρεάτια και δέντρα, τόσο στις οδούς Κεραμεικού και Κολοκυνθούς όσο και σε περιμετρικούς δρόμους.

Ορμητήριο της οργάνωσης αποτελούσε ένα καφενείο στην οδό Κεραμεικού, ιδιοκτησίας δύο εκ των συλληφθέντων, το οποίο χρησιμοποιείτο ως «κρυψώνα» στις περιπτώσεις εμφάνισης αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και για απόκρυψη ναρκωτικών.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης και κοκαΐνης, επιμερισμένες για άμεση διάθεση, 15 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 400 ευρώ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις