Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ύδρα: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου – Σοκάρει η αγριότητα των δραστών – Οι γρίφοι του εγκλήματος (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από εφημερίδα Καθημερινή
ΦΩΤΟ από εφημερίδα Καθημερινή

– Η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής από ιατροδικαστή έδειξε τα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας
– Οι δράστες σακάτεψαν στο ξύλο τον Μανώλη Οικονόμου και προκάλεσαν τον θάνατό του από ασφυξία
– Τι είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο η γυναίκα του, Χριστίνα Μερτζάνη-Οικονόμου, στους New York Times
– Ο σκοτεινός ρόλος δύο υπαλλήλων της ταβέρνας και το θαλάσσιο ταξί με τα 40.000€ της ληστείας μετά φόνου
– Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για το έγκλημα που συγκλονίζει την Ύδρα και όχι μόνο

Ώρα με την ώρα, μπαίνουν νέα κομμάτια στο παζλ της στυγερής δολοφονίας του Μανώλη Οικονόμου τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής μέσα στο σπίτι του. Όπως διαπιστώθηκε από τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, οι δράστες χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα τον άτυχο εστιάτορα στο πρόσωπο, στα χέρια και στην κοιλιά.

Όταν εκείνος έπεσε στο πάτωμα του σπιτιού του, του έδωσαν τη χαριστική βολή. Τον φίμωσαν με ένα πανί και από πάνω έδεσαν ένα δεύτερο που σκέπασε το στόμα και τη μύτη του άτυχου άντρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία, ενώ όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, ο Μανώλης Οικονόμου υπέστη και ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου…
ΦΩΤΟ από εφημερίδα Καθημερινή

Ο Μανώλης Οικονόμου βρέθηκε νεκρός, δεμένος χειροπόδαρα. Το ζευγάρι είχε κλείσει τα ξημερώματα της Κυριακής την ταβερνα «Το Γειτονικόν» στην Ξερή Ελιά και πήγε σπίτι του. Οι δράστες τους παρακολουθούσαν και όταν βεβαιώθηκαν ότι ήταν σπίτι τους έθεσαν σε εφαρμογή το σατανικό τους σχέδιο.

Γύρω στις 03.30 τα ξημερώματα μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο του ισογείου. Αρχικά πήγαν στην 58χρονη γυναίκα του, την οποία ανάγκασαν να πιεί υπνιωτικό. Μετά την έδεσαν χειροπόδαρα, της έκλεισαν τα ματια με ένα κομμάτι ύφασμα και πήγαν στον σύζυγο της.

Τον έδεσαν και τον βασάνισαν για να τους πει που υπήρχαν κοσμήματα και μετρητά. Πήραν ό,τι βρήκαν και τον άφησαν νεκρό. Ώρες μετά η γυναίκα του, κατάφερε να λυθεί και ειδοποίησε την αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα, 5 γεωργιανοί προσπαθούσαν να φύγουν με ένα θαλάσσιο ταξί αλλά προσήχθησαν από τις αρχές. Όμως εκείνοι που είχαν στα χέρια τους τα χρήματα και τα κοσμήματα δεν πιάστηκαν. Κατάφεραν να διαφύγουν.
Η ταβέρνα του άτυχου άντρα
Η ταβέρνα του άτυχου άντρα

Ο αδικοχαμένος Μανώλης Οικονόμου, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Είχε ξεκινήσει από μάγειρας σε πλοία και συνήθιζε να δίνει σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, το φαγητό που περίσσευε στο τέλος της ημέρας.

Η Χριστίνα Μερτζάνη-Οικονόμου είχε γίνει θέμα τον περασμένο Ιούνιο στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times μιλώντας για την Ελλάδα της κρίσης. Ο δημοσιογράφος έγραψε για εκείνη ότι εργάζεται 12 ώρες την ημέρα στο μαγαζί τα τελευταία 23 χρόνια.

Η πορεία των ερευνών και τα νέα στοιχεία

Την ώρα που τα στόματα όλων παραμένουν κλειστά, η αστυνομία προσθέτει σημαντικά κομμάτια στο παζλ των ερευνών. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, στο σπίτι του θύματος βρέθηκαν τα αποτυπώματα των δύο από τους 7 προσαχθέντες.

Αυτοί οι δύο μαζί με ένα ζευγάρι που εργαζόταν στην κουζίνα του καταστήματος, είχαν όπως φαίνεται καθοριστικό ρόλο στη δολοφονία. Αποτυπώματα του ζευγαριού των υπαλλήλων δεν βρέθηκαν στο σπίτι με τους αστυνομικούς να θεωρούν πως οι τελευταίοι δεν πήραν μέρος στην εκτέλεση αλλά έδωσαν σημαντικές πληροφορίες και ίσως οργάνωσαν τη δολοφονία, μαζί με έναν ακόμη γεωργιανό.

Εν τω μεταξύ από αργά χθες το βράδυ, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες στην περιοχή της Βάρκιζας, για ένα ζευγάρι Γεωργιανών που έφυγε από την Ύδρα με θαλάσσιο ταξί μετά το έγκλημα, έχοντας στις αποσκευές τους 40.000 ευρώ.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι πέντε από τους επτά προσαχθέντες είναι σεσημασμένοι για μικροκλοπές και μικροαδικήματα, όμως οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο να αποτελούν μέλη μιας σκληρής συμμορίας ανάλογης με αυτή των Γεωργιανών εισβολέων που σιδέρωναν τα θύματα τους για να τα ληστέψουν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε