Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Υφαντής: “Διαβασμένοι” οι αδίστακτοι ληστές! “Μίλησαν” τα καλάσνικοφ για το δώρο Χριστουγέννων

Υφαντής: “Διαβασμένοι” οι αδίστακτοι ληστές! “Μίλησαν” τα καλάσνικοφ για το δώρο Χριστουγέννων

– Συγκεκριμένη συμμορία ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” των Αρχών μετά την αιματηρή ληστεία στο εργοστάσιο της “Υφαντής”
– Οι τέσσερις αδίστακτοι ληστές “μπούκαραν” με τα καλάσνικοφ ανά χείρας και πήγαν κατευθείαν στο λογιστήριο
– Ήξεραν ότι υπήρχαν εκεί τα χρήματα για την πληρωμή μισθού και δώρου στους δεκάδες εργαζομένους
– Τρία μέλη της οικογένειας Υφαντή έκαναν τα κορμιά τους “ασπίδα” και προσπάθησαν να προστατέψουν τους εργαζομένους
– Οι ληστές τους πυροβόλησαν και έφυγαν με “λεία” 50.000 ευρώ – Ευτυχώς η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο
– Όλο το χρονικό με φωτογραφίες και βίντεο

Σε συγκεκριμένη συμμορία ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ, προσανατολίζει τις έρευνές της η Ασφάλεια Αττικής, όσον αφορά στην αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (14.12.2016) στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Αλλαντικών “ΥΦΑΝΤΗΣ”, όπου τραυματίστηκαν ο γιος του ιδρυτή της εταιρείας και ο αδελφός του, Χαράλαμπος Υφαντής.

Ίσως πρόκειται για την ίδια σπείρα που το περασμένο Σάββατο έπειτα από ληστεία σε κατάστημα ηλεκτρονικών στην Πεύκη δεν δίστασε να “γαζώσει” αστυνομικούς της ΔΙΑΣ προκειμένου να ξεφύγουν με κατεύθυνση το Μενίδι.

Όσον αφορά στην αιματηρή ληστεία στην βιομηχανία αλλαντικών στην Κηφισιά, σύμφωνα με την Αστυνομία τέσσερις οπλοφόροι, εκ των οποίων ο ένας κρατούσε καλάσνικοφ, εισέβαλαν στις 15:00 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες.

Ήξεραν τι έκαναν – “Ασπίδα” τα αφεντικά

Όπως όλα δείχνουν, οι αδίστακτοι κακοποιοί μάλλον είχαν πληροφορηθεί πως στο λογιστήριο της εταιρείας ήδη υπήρχαν τα χρήματα για την πληρωμή μισθού και δώρου στους δεκάδες εργαζομένους.

Για το λόγο αυτό οι οπλοφόροι πήγαν κατευθείαν στο λογιστήριο, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν, εκτός από τους λογιστές, ο ιδρυτής της εταιρείας Αλέξης Υφαντής, ο διευθύνων Σύμβουλος και γιος του ιδρυτή Κωνσταντίνος και ο συνιδρυτής της επιχείρησης και αδελφός του Αλέξη, Χαράλαμπος Υφαντής.

Οι κουκουλοφόροι, με προτεταμένα τα όπλα τους, απείλησαν τους υπαλλήλους και ζήτησαν με άγριο τρόπο τα χρήματα. Εκείνη την ώρα τα τρία μέλη της οικογένειας Υφαντή προσπάθησαν να προστατέψουν τους εργαζομένους τους και στάθηκαν απέναντι από τους οπλοφόρους, αποδεικνύοντας με την κίνηση αυτή πως θεωρούν τους υπαλλήλους τους μέρος της οικογένειάς τους.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί αρχικά πυροβόλησαν τον πρόεδρο της εταιρείας και μάλιστα με ανθρωποκτόνο πρόθεση, ευτυχώς χωρίς να τον πετύχουν. Στην συνέχεια ο δεύτερος οπλοφόρος, αυτός που ήταν κοντά στα άλλα δυο μέλη της οικογενείας, τον αδελφό και το γιο δηλαδή του προέδρου, πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα ο Χαράλαμπος Υφαντής να τραυματιστεί από δυο σφαίρες στα πόδια και ο Κωνσταντίνος Υφαντής να δεχθεί μια σφαίρα στο μηρό. Και οι δυο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νομικού Συμβούλου της εταιρείας, ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, οι κακοποιοί άρπαξαν περίπου 50.000 ευρώ και έσπευσαν να εξαφανιστούν με ένα μαύρο “BMW” που είχαν σταθμεύσει έξω από την εταιρεία.

Μάχη με τους αστυνομικούς

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που ειδοποιήθηκαν για την αιματηρή ληστεία και άμεσα ξεκίνησαν αναζητήσεις εντόπισαν λίγα λεπτά μετά καμένο το μαύρο όχημα των ληστών, στην οδό Λαΐου στην Κηφισιά.

Μέσα στο λογιστήριο βρέθηκαν κάλυκες από εννιάρι πιστόλι και πολεμικό όπλο Καλάσνικοφ

Από μαρτυρίες κατοίκων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι κακοποιοί είχαν επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο μάρκας “AUDI”, και είχαν διαφύγει με κατεύθυνση την Αττική Οδό. Μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ, αλλά και πληρώματα περιπολικών της Άμεσης Δράσης εντόπισαν σε παράδρομο της Αττικής Οδού το ύποπτο όχημα και αμέσως ξεκίνησαν την καταδίωξη.

Ξαφνικά το αυτοκίνητο σταμάτησε και από την θέση του συνοδηγού κατέβηκε ο ένας από τους δράστες και άρχισε να ρίχνει απανωτές ριπές με το καλάσνικοφ εναντίων των αστυνομικών, οι οποίοι έσπευσαν να καλυφθούν σώζοντας έτσι τις ζωές τους.

Λίγη ώρα μετά, πάνω από την Αττική Οδό, στο ύψος του Ασπροπύργου, το όχημα διαφυγής των αδίστακτων ληστών βρέθηκε και αυτό καμένο.

 

Σπείρα ομογενών

Η πρακτική αλλά και ο αδίστακτος χαρακτήρας των ληστών οδηγεί τους ερευνητές της Ασφάλειας, να επικεντρώσουν τις έρευνές τους σε συγκεκριμένη συμμορία ομογενών, πιθανώς από το Καζακστάν.

Πρόκειται όπως όλα δείχνουν για τους ίδιους αδίστακτους κακοποιούς που το περασμένο Σάββατο “γάζωσαν” με ανθρωποκτόνο πρόθεση και χρησιμοποιώντας υποπολυβόλο “Ούζι”, μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν στην γέφυρα της Μεταμόρφωσης, έπειτα από ληστεία που είχαν διαπράξει στην περιοχή της Πεύκης.

Γεγονός είναι πως και τα δυο περιστατικά ξύπνησαν μνήμες στους Αστυνομικούς από το 2011, όταν τέσσερις ομογενείς είχαν εκτελέσει με καλάσνικοφ στην περιοχή του Ρέντη, δυο αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε