Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Υποσχόταν λύση για την στυτική δυσλειτουργία και θησαύριζε με “μαϊμού” φάρμακα (pics)

Υποσχόταν λύση για την στυτική δυσλειτουργία και θησαύριζε με “μαϊμού” φάρμακα (pics)

Στην πώληση… ψεύτικης ελπίδας φαίνεται πως ειδικευόταν έναν 38χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μαζί με αυτόν, κατάσχεσαν και χιλιάδες “φαρμακευτικά” σκευάσματα που υπόσχονταν λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Ο 38χρονος υποσχόταν την λύση για την στυτική δυσλειτουργία, πουλώντας τα σκευάσματα μέσω ίντερνετ. Μάλιστα η επιχείρηση φαίνεται να ήταν… άρτια οργανωμένη, καθώς “συνεργαζόταν” με εταιρείες προώθησης των προϊόντων μέσω ιστοσελίδων και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνολικά στο σπίτι που έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί βρέθηκαν 4.807 χάπια και 749 αλοιφές που υπόχονταν… θαύματα.

Επειδή απ’ ότι φαίνεται οι δουλειές ήταν… “χρυσές”, βρέθηκαν και 43.750 ευρώ αλλά και 30.000 δολάρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής, 38χρονος ημεδαπός για προώθηση και πώληση παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, μέσω διαδικτύου.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για νοθεία τροφίμων, παραβάσεις των νόμων για τα όπλα, για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, για τα προσωπικά δεδομένα και για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με την ύπαρξη ιστοσελίδων, λογαριασμών – προφίλ σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και αγγελιών σε ιστοτόπους αγοραπωλησιών, οι οποίες διαφήμιζαν, προωθούσαν και διέθεταν προς πώληση πλήθος παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι μέσω αυτών των σελίδων και αγγελιών διαφημίζονταν και διατίθεντο προς πώληση, πλήθος φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, με διάφορες επωνυμίες και ενδείξεις, αγνώστου προέλευσης και εργοστασίου παρασκευής, που αφορούσαν κυρίως σε σεξουαλικά υποβοηθήματα.

Σημειώνεται ότι, για τα παραπάνω προϊόντα και σκευάσματα δεν είχε εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας από τον Ε.Ο.Φ., ως εκ τούτου η εισαγωγή και διακίνησή τους στην ελληνική αγορά ήταν παράνομη, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Τα καταγγελλόμενα, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση των καταγγελλομένων και ανακάλυψη των δραστών.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων καθώς και αλληλογραφία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), με εταιρίες παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου και με τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και αγοραπωλησιών και διακριβώθηκε η εμπλοκή του 38χρονου στην υπό έρευνα υπόθεση.

Κατόπιν των ανωτέρω κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 38χρονου, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την πλήρη ταυτοποίηση της εμπλοκής του στην εν λόγω υπόθεση.

Την έρευνα συνέδραμε επικουρικά εμπειρογνώμονας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), ενώ εντός της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-4.807 δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων,

-749 σκευάσματα υπό τη μορφή «gel»,

-50 αναβολικά δισκία,
-περίστροφο,
-50 φυσίγγια
-43.750 ευρώ και 30.000 δολάρια
-ηλεκτρονικός υπολογιστής,
-4 κινητά τηλέφωνα,
-3 σκληροί δίσκοι και μία φορητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων (usb stick),
-πλήθος παραστατικών που αφορούσαν αποδείξεις αποστολής δεμάτων με αντικαταβολή, μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς, με ψευδή στοιχεία αποστολέα,
-πλήθος κενών και ημιτελών παραστατικών και συσκευασιών δεμάτων, που προορίζονταν για μελλοντική χρήση και
-πλήθος εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων.

Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα ψηφιακά μέσα του 38χρονου, ταυτοποιήθηκε τόσο ως κάτοχος – διαχειριστής της ιστοσελίδας (τύπου ηλεκτρονικού καταστήματος), όσο και ως διαχειριστής της σελίδας (page) σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα προέκυψε πως διαχειριζόταν τουλάχιστον (10) ακόμη λογαριασμούς και σελίδες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τους οποίους χρησιμοποιούσε για προώθηση και πώληση των επίμαχων προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 38χρονος προκειμένου να καταστήσει δυσχερή τον εντοπισμό του, κατά την κατοχύρωση του ονόματος χώρου (domain name) της ιστοσελίδας, χρησιμοποίησε στοιχεία ανύπαρκτου προσώπου, ενώ για τις συναλλαγές του με τις εταιρίες ταχυμεταφορών, για την αποστολή των φαρμάκων-σκευασμάτων μέσω αντικαταβολής, χρησιμοποιούσε στοιχεία ταυτότητας τρίτου ατόμου, από το οποίο είχε υποκλέψει αντίγραφο της ταυτότητάς του.

Τα ψευδή στοιχεία ταυτότητας χρησιμοποιούσε και για τη δημιουργία προφίλ-λογαριασμών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και κατά την ανάρτηση των επίμαχων αγγελιών στους ιστοτόπους αγοραπωλησιών, ενώ για την εγκληματική του δραστηριότητα, χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τηλεφωνική σύνδεση που είχε καταχωρηθεί σε τρίτο πρόσωπο και βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Το όπλο και τα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση, τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ δείγμα των κατασχεθέντων σκευασμάτων και προϊόντων, απεστάλη στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) για εργαστηριακό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :

Τηλεφωνικά: 111 88

Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο http://cyberalert.gr/fee lsafe

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις