Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Υπόθεση Ριχάρδος: Αλληλοκαρφώματα του “συναρχηγού” με τον ενεχυροδανειστή

Υπόθεση Ριχάρδος: Αλληλοκαρφώματα του “συναρχηγού” με τον ενεχυροδανειστή

– Πρόθυμος να καταθέσει κατ’ αντιπαράσταση με τον ενεχυροδανειστή δηλώνει ο Τούρκος
– Μήνυμα προς Ριχάρδο: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν
– Επιμένει ο Ριχάρδος στην αθωότητά του
– Ραγδαίες οι εξελίξεις στο κύκλωμα

Το «γάντι» που του έριξε ο Ριχάρδος σηκώνει ο συναρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, ο οποίος κρίθηκε αργά χθες το βράδυ προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, σχετικά με το αίτημα του γνωστού ενεχυροδανειστή στην ανακρίτρια διαφθοράς για κάτ´ αντιπαράσταση εξέταση τους.

Το αίτημα κατατέθηκε μέσω της υπεράσπισης του γνωστού εμεχυροδανειστή την οποία έχει αναλάβει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας λίγο πριν την προγραμματισμένη για αύριο απολογία του. Ο συριακής καταγωγής, κατηγορούμενος, εμφανίζεται πρόθυμος να ανταποκριθεί όπως φέρεται να λέει μέσω του περιβάλλοντος του σε οποιοδήποτε διαδικαστικό αίτημα του γνωστού ενεχυροδανειστή. Συγκεκριμένα ο 36χρόνος κατηγορούμενος φέρεται να λέει μέσω προσώπου του περιβάλλοντος του «οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα».

Από την άλλη, ο γνωστός ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος, στο αίτημα του προς την ανακρίτρια διαφθοράς επισήμανε πως είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων, τα οποία λειτουργούν νόμιμα με άδειες και χρηματοδοτούνται μέσω της νόμιμης αποκλειστικά εξαγωγής χρυσού, διαχωρίζοντας τη θέση του από τους άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Όσο αφορά τον συγκατηγορούμενο του επισήμανε πως έχει συνεργαστεί μαζί του «στη νόμιμη εξαγωγή χρυσού και άρα εξ αυτού και μόνο υπήρχε αναφορά του ονόματός μου σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου και δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα».

Από την άλλη, ο φερόμενος συναρχηγός του κυκλώματος στη σύντομη, κατά πληροφορίες απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες και φέρεται να υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών και ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις