weather-icon °C AΘΗΝΑ

Ζακ Κωστόπουλος: Η συγκλονιστική μαρτυρία του άνδρα που προσπάθησε να σταματήσει το λιντσάρισμα

Ζακ Κωστόπουλος: Η συγκλονιστική μαρτυρία του άνδρα που προσπάθησε να σταματήσει το λιντσάρισμα

Ο άνθρωπος αυτός, ο μοναδικός που προσπάθησε να προστατεύσει το θύμα από το λιντσάρισμα. Εκείνος που με τα χέρια προσπάθησε να απομακρύνει τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον δεύτερο κατηγορούμενο από το σημείο όπου βρισκόταν ο Ζακ Κωστόπουλος και να σταματήσει την αυτοδικία.

Βρέθηκε τυχαία στην περιοχή γιατί η μηχανή του έκανε έναν περίεργο θόρυβο και αποφάσισε να σταματήσει για να δει τι συμβαίνει. Δεν περίμενε πως θα ερχόταν αντιμέτωπος με ό,τι ακολούθησε. Περιγράφει τις σοκαριστικές στιγμές που έζησε στην Γλάδστωνος στην Ομόνοια μιλώντας στο newpost.gr.

Στην αρχή, όταν είδε τι γινόταν πίστεψε πως «έχει κάνει κάποια κουταμάρα ο μαγαζάτορας σε κάποιον κι έχουνε πάει μέρα μεσημέρι και του σπάνε το μαγαζί». Μετά ήρθε αντιμέτωπος με τη σοκαριστική αλήθεια.

«Βλέπω ένα παιδί μέσα… φου να του έκανες θα έπεφτε κάτω, (…) ο άνθρωπος παραπατούσε. Μ’ έναν πυροσβεστήρα προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα, αλλά δεν είχε τον πυροσβεστήρα με τσαγανό, πέρα δώθε τον πήγαινε, δεν μπορούσε να τον σηκώσει. Δεν είχε δύναμη, με τα πόδια λυγισμένα και μέσα κλεισμένος.

Από έξω πρέπει να έσπασε κάποιος ένα κομμάτι της τζαμαρίας, πετάει μία πέτρα, δεν ξέρω τι πέταξε, πετάει κάτι μικρό, δεν ήτανε καρεκλοτράπεζο, μάλλον πέτρα, δεν ξέρω αν τον πέτυχε το παλικάρι τον Ζακ μέσα ή όχι και το παιδί σκύβει από εκεί που είναι σπασμένα τα τζάμια, κάτω απ’ την προθήκη που έχει τα κοσμήματα, ήτανε ένα κενό, κι έχει πέσει στα τέσσερα και προσπαθεί το παιδί μπουσουλώντας να βγει έξω.

Με το που πλησιάζει στη βιτρίνα, μου φαίνεται πρώτος ο άλλος, όχι ο ιδιοκτήτης, ο άλλος με το άσπρο πουκάμισο, χώνει μία κλωτσιά και του σπάει το εναπομείναν τζάμι πάνω στο κεφάλι. Το παιδί προσπαθεί να βγει κι εκεί πέρα αρχίζει η κλωτσοπατινάδα, που εγώ σοκαρίστηκα τελείως, και τα ‘χασα για λίγο. Και με το που βλέπω ότι συνεχίζεται  η κλωτσοπατινάδα, πήγα μπροστά και όρμηξα, “ρε παιδιά τι έγινε, τον έπιασες, τον γάμ…“. Πετάγεται ο ιδιοκτήτης, μου λέει “κι εμένα με γάμ….“. Του λέω “ποιος είσαι εσύ;” Κι εκεί πέρα μου λέει “ο ιδιοκτήτης“.

Tου λέω: “Ωραία, τόνε γ@@@σες κι εσύ, μέσα στο αίμα είναι… κάτω. Πεσμένος. Θα τόνε σκοτώσεις; Πάτε καλά, είσαστε ζώα; Φύγετε από δω!“».

Όπως λέει, στο σημείο είχαν φτάσει δυο τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ με μηχανές αλλά «αλλά δεν επεμβαίνουμε πάνω στο λιντσάρισμα». Παραδέχεται πως κι ο ίδιος φοβήθηκε «να μπω μέσα σε ανθρώπους οι οποίοι είναι σε κατάσταση παροξυσμού, δεν καταλαβαίνουνε Χριστό και τον λιώνουνε τον άλλο». Περιέγραψε πως κανείς από τους 40 – 50 ανθρώπους που έβλεπαν την αγριότητα να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά ούτε καν φώναζε. «Όταν μπήκα εγώ, ακούστηκε μία κυρία από πίσω να φωνάζει “έχει δίκιο το παιδί, σταματήστε, έλεος, τι είναι αυτά που κάνετε”».

«Τα χτυπήματα ήταν δολοφονικά»

Η περιγραφή του γίνεται ακόμη πιο συγκλονιστική: «Η φάση που είναι το παλικάρι πεσμένο κάτω και τρώει τα σουτ, τα σουτ ήτανε απίστευτα. Δηλαδή οι κλωτσιές που έτρωγε στο κεφάλι, δεν ξέρω, και να μην πέθανε από αυτό, να πέθανε από κάτι άλλο, τα χτυπήματα ήτανε δολοφονικά. Κάλλιστα θα μπορούσε να έχει πεθάνει από μια κλωτσιά και μόνο. (…) Το κεφάλι του κοπάναγε επάνω σε ό,τι είχε απομείνει από το σπασμένο το τζάμι. Και η φάση που φαίνεται στο βίντεο, που βάζει την κλωτσιά ο ιδιοκτήτης και του χώνει μία και του καρφώνει το κεφάλι κάτω, το κεφάλι δεν του το κάρφωσε πάνω στο πεζοδρόμιο. Του το κάρφωσε πάνω στα σπασμένα γυαλιά. Όπως έφαγε την κλωτσιά, από τη μία ήταν το πόδι του ιδιοκτήτη και από την άλλη τον έχει καρφώσει πάνω στα γυαλιά. Μιλάμε για αίμα πολύ, πάρα πολύ αίμα, από τα κοψίματα. Δεν ξέρω αν ήταν θανατηφόρα, αλλά όπου ακουμπούσε, ακουμπούσε πάνω σε σπασμένα γυαλιά και κοβότανε κι έτρεχε αίμα».

Ο άνδρας με τα μαύρα και η απειλή με το μαχαίρι

«Όσον αφορά ένα μαχαίρι που λένε, το μαχαίρι το είδα, όντως το είχε. Δεν το είδα καθόλου όσο ήτανε μέσα, δεν το είδα καθόλου όταν μπουσούλαγε να βγαίνει έξω», λέει. Το περιγράφει ως «ένα κουζινομάχαιρο της λαϊκής που κόβουνε κρεμμύδια. Δεν ήτανε μαχαίρι για ληστεία, κάποιος σουγιάς, κάτι απειλητικό».

Δεν είδε πως το βρήκε ο Ζακ Κωστόπουλος. Είδε όμως έναν άνδρα, όχι έναν από τους δυο κατηγορούμενους αλλά έναν άλλο πολίτη, που φορούσε μαύρα που «πήρε το μαχαίρι και τον είχε με το γόνατο καθισμένο κάτω και του είχε κολλήσει το μαχαίρι στην καρωτίδα. Και του λέω: “Θα τόνε σφάξεις; Πάμε καλά;  Δηλαδή τι γίνεται ρε π@@@@ εδώ πέρα;”»

Οι χειροπέδες και το πτυσσόμενο γκλοπ

Ο ίδιος άνθρωπος περιγράφει και τη στιγμή που έφτασαν οι αστυνομικοί. Στην αρχή, «δεν τον ακουμπήσανε, ήταν πεσμένος κάτω, μέσα στο αίμα, ούτε τον χτυπήσανε, ούτε χειροπέδες, ούτε τίποτα». Τότε, περιγράφει, ο τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ έδεσε με επίδεσμο το κεφάλι του Ζακ Κωστόπουλου. Όπως λέει όταν ο τραυματιοφορέας του έδενε το κεφάλι, ο Ζακ Κωστόπουλος κρατούσε το λαιμό του και με τα δυο χέρια. Είχε αίματα παντού και το πρόσωπό του ήταν μελανιασμένο από τα χτυπήματα.

Απηυδισμένος αποφάσισε να φύγει. Αλλά άκουσε ξανά φασαρία και γύρισε. Τότε, όπως περιγράφει, ήταν η στιγμή που οι αστυνομικοί τραβούσαν τα χέρια του Ζακ Κωστόπουλου για να τα δέσουν με wrap. «Τη φάση τώρα ότι είχε γυαλί στο χέρι, ότι πήγε να μαχαιρώσει κάποιον δεν τα είδα, αλλά και δεν τα πιστεύω γιατί ό,τι και να σήκωσε θα το σήκωσε σε άμυνα, ότι “αφήστε με μη με πλησιάζετε”. Αποκλείεται στην κατάσταση που ήτανε να είχε τη δυνατότητα να επιτεθεί στον οποιονδήποτε. Σε εκείνη τη φάση εγώ είδα έναν αστυνομικό, ο οποίος είχε το γκλομπ το πτυσσόμενο ανοιχτό, αλλά δεν τον είδα να χτυπάει. Τώρα τον χτύπησε πιο πριν, δεν τον χτύπησε, εγώ δεν το έχω δει. Άλλοι λένε τον χτύπησε, εγώ δεν το έχω δει».

Πηγή: newpost.gr

#TAGS MM