Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Ξεσπά ο πατέρας του! «Ήταν καθαρή δολοφονία»

Ζακ Κωστόπουλος

Δυο μήνες συμπληρώνονται σήμερα (21.11.2018) από την ημέρα που ο Ζακ Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή. Ο πατέρας του, μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για το θάνατό του, ξεσπά και ζητά να αλλάξουν οι κατηγορίες σε βάρος των κατηγορουμένων.

«Τον δολοφόνησαν καθαρά, το είπα από την πρώτη στιγμή στον ανακριτή» τόνισε ο πατέρας του 33χρονου, Ευθύμιος, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ρεπορτάζ για το πόρισμα των ιατροδικαστών, σύμφωνα με το οποίο ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από τα πολλαπλά χτυπήματα και τα τραύματα από τα γυαλιά.

Ο Ευθύμιος Κωστόπουλος ζήτησε να αλλάξουν οι κατηγορίες. «Τώρα πια, με αυτά τα στοιχεία και με αυτά τα δεδομένα, αν δεν αλλάξουν οι κατηγορίες, τι να πω; Κρίμα. Είναι καθαρή δολοφονία».

Παράλληλα, δεν έκρυψε την οργή του για τη συμπεριφορά των αστυνομικών. «Αντί να ψάξουν να βρουν τα αίτια και το τι έγινε, ψάχνουν να βρουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του παιδιού μου. Αυτό είναι απαράδεκτο», σημείωσε.

Μετά τη δημοσιοποίηση του τελικού ιατροδικαστικού πορίσματος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, έδωσε εντολή η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί (σ.σ. αφού είδε το φως της δημοσιότητας video από τη στιγμή της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου και της συμπεριφοράς των αστυνομικών) να μετατραπεί σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Επί της ουσίας, η έρευνα αναβαθμίζεται και μάλιστα με το χαρακτήρα του κατεπειγόντως.

Οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και εκείνοι της ομάδας Ζ που εμπλέκονται στην υπόθεση και ερευνώνται για τις συνθήκες της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου και έχουν καταγραφεί το video, αποσπάστηκαν σε υπηρεσία γραφείου μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Αρχικά η προκαταρκτική εξέταση είχε ανατεθεί σε αστυνομικό διευθυντή, στη συνέχεια δόθηκε σε έμπειρο ταξίαρχο, ο οποίος όμως αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις και τώρα την ΕΔΕ χειρίζεται άλλος ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις