Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη

Ζακ Κωστόπουλος: Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη

Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου αλλά και του μεσίτη κατέθεσε η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου. Προηγήθηκε η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, που έγινε μετά το αίτημα των κατηγορούμενων αστυνομικών.

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια. Η οικογένεια του αδικοχαμένου 33χρονου ακτιβιστή κατάθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και του μεσίτη.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συνήγοροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου αναφέρουν πως «προκειμένου να αποδοθεί η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη, κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής στις 12/2/2019 εναντίον τους μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως».

Στο μεταξύ, μετά από αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι των αστυνομικών που κατηγορούνται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, επαναλήφθηκαν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Όμως τα αποτελέσματα δεν άλλαξαν και επικύρωσαν τα αποτελέσματα των αρχικών εξετάσεων, επί των οποίων βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

«Η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζαχαρία Κωστόπουλου μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών, επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Η αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων που ανέδειξαν τα αίτια του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, αποκάλυψε την αρχική επικοινωνιακή στόχευση της υπεράσπισης των αστυνομικών που επιχείρησε να αμφισβητήσει το Πόρισμα των Ιατροδικαστικής έκθεσης προκειμένου να αποσείσει τις βαριές ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.

Προκειμένου να αποδοθεί η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη, κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής στις 12/2/2019 εναντίον τους μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης.

Αθήνα, 12/2/2019

Οι πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου

Άννυ Παπαρρούσου
Χρύσα Πετσιμέρη
Κλειώ Παπαπαντολέων».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις