Πολιτική

Βενιζέλος: Το «δημοψήφισμα» του 2015 και η διασημότερη «κωλοτούμπα» διεθνώς

Απολογισμό των λαθών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχειρεί να κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπό τον τίτλο «Το χρονικό μιας απώλειας» ο κ. Βενιζέλος εξιστορεί αναλυτικά σε άρθρο του όλους τους λανθασμένους χειρισμούς που εκτιμά ότι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από το «τραγικό» πρώτο εξάμηνο του 2015, χειρισμοί που -όπως αναφέρει- είχαν ως συνέπεια να μην επιστραφούν (όπως είχε συμφωνηθεί δύο φορές το 2012) από το Eurogroup τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα. Συνέπεια που -σημειώνει- θα έχει ακόμη επιπτώσεις για τη χώρα.

«Ο τόπος θα μετρά για πολλά χρόνια τις πληγές από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Για πολλά χρόνια ο τόπος θα μέτρα τις πληγές, όχι μόνο του πρώτου τραγικού εξαμήνου του 2015, αλλά όλης της κυβερνητικής περιόδου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και εξηγεί:

«Πρόκειται για απώλειες δημοσιονομικές, χρηματοοικονομικές, αναπτυξιακές, με βαθιά και μακροπρόθεσμη αρνητική επίδραση. Οι απώλειες από τη μη επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών των κρατών μελών της Ευρωζώνης είναι ένα μόνο από τα κεφάλαια της ζημίας. Μετρημένο, υπολογισμένο, αναμφισβήτητο, προαναγγελθέν».

Το δημοψήφισμα και η κωλοτούμπα

Σε άλλο σημείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος γράφει: «Ο κατήφορος της εθνικής ανευθυνότητας οδήγησε στις 30 Ιουνίου 2015, στην άδοξη λήξη του δεύτερου προγράμματος, στο «δημοψήφισμα» της 5ης Ιουλίου 2015, στη διεθνώς πιο διάσημη κωλοτούμπα, στον απόλυτο ευτελισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που θεωρήθηκε ανεπίγνωστη από αυτούς που την επεδίωξαν, στη συμφωνία της 12 Ιουλίου 2015 για το τρίτο μνημόνιο».

Πηγή: ΑΠΕ, εφημερίδα «Τα Νέα»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7
Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Αγρυπνούμε, αλλά δεν ανησυχούμε – Θα απαντήσουμε στις προκλήσεις από θέση ισχύος»
Υποστήριξε ότι η μεγάλη αλλαγή των τελευταίων ετών είναι πως πλέον η Αθήνα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Άγκυρα καλείται να αντιδρά στις ελληνικές πρωτοβουλίες
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Από 1η Σεπτεμβρίου η μείωση τιμών και στα σχολικά είδη – Δεν συζητάμε τίποτα άλλο με την Τουρκία εκτός από υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
«Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε τους άξονες της οικονομικής πολιτικής για το 2027 και τον Οδικό Χάρτη της πατρίδας μας προς το 2030» τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
194