Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Αλέξη την άλλη εβδομάδα θα φορέσεις γραβάτα;

ΦΩΤΟ - EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - EUROKINISSI

Μανικετόκουμπα, μανικετόκουμπα. Τί είναι αυτά ρε παιδιά; Οι άντρες στα χρόνια μου άντε να φορούσαμε κανένα χάλκινο μπιχλιμπίδι και μόνο ο Αγαμέμνονας και οι άλλοι βασιλείς είχαν χρυσά δαχτυλίδια.

Αλλά μόλις είδα τη φωτογραφία στο Newsit.gr κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει εδώ. Δεν μπορεί φίλε μου την προπαραμονή των εκλογών ο Αλέξης να μην έχει καθαρό πουκάμισο με κουμπιά και το μόνο που βρίσκεται στην γκαρνταρόμπα του είναι με μανικ, μανικετ, πως το καλό τα λένε; Α, ναι μανικετόκουμπα.

Κάτι θέλει να μας πει η αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είναι μία τυχαία στυλιστική αλλαγή. Αν ανατρέξουμε στη γλώσσα των συμβολισμών, που τόσο καλά γνωρίζουμε εμείς οι μάντεις, για κάτι μας προετοιμάζει. Τί να είναι άραγε;

Σπαω το κεφάλι μου. Το ξύνω μέχρι που μάτωσα την κούτρα μου και ιδέα δεν λέω να κατεβάσω. Ωπα, ώπα κάτι έρχεται. Οχι, όχι τι λέω. Αποκλείεται να είναι αυτό. Ο Αλέξης είπε, αν θυμάστε, πριν από λίγες μέρες πως αφού πήγε χωρίς γραβάτα στον Πάπα, μπορεί να πάει έτσι και στη Μέρκελ.

Δεν νομίζω ότι μας προετοιμάζει για αλλαγή στο ντύσιμο. Αν και δεν είναι κακό δεν πιστεύω να τον δούμε στην ορκωμοσία της κυβέρνησης με κουστούμι και γραβάτα. Αλλά πάλι από Δευτέρα σοβαρεύουν τα πράγματα και το ελαφρύ λάιτ στυλάκι είναι σημειολογικά πρέπον να αντικατασταθεί από κάτι πιο βαρύ και σοβαρό που υποδηλώνει στο λαό κύρος και στιβαρότητα.

Βλέπετε καλώς εχόντων των πραγμάτων γι΄ αυτόν και τον ΣΥΡΙΖΑ πρωθυπουργός θα είναι ο άνθρωπος…
Επειδή εμένα εκτός από την περιέργεια με τρώει και η γλώσσα μου θα το διαπράξω. Θα τον ρωτήσω και ας μην μου απαντήσει: Αλέξη, την άλλη εβδομάδα θα φορέσεις γραβάτα;

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε