Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αλέξης Σταυρούλιας: Ένας μεγάλος στόχος για το Περιστέρι από έναν οραματιστή αντιδήμαρχο

Αλέξης Σταυρούλιας: Ένας μεγάλος στόχος για το Περιστέρι από έναν οραματιστή αντιδήμαρχο
Ο Αλέξης Σταυρούλιας

Mία πανεπιστημιακή σχολή στο κέντρο της πόλης είναι ο νέος στόχος της δημοτικής αρχής του Περιστερίου. Πρόκειται για μια ιδέα και ένα όραμα του Δημάρχου της πόλης Ανδρέα Παχατουρίδη και του αντιδημάρχου Οικονομικών και Ανάπτυξης της πόλης Αλέξη Σταυρούλια, ένα όραμα το οποίο, φαντάζει απολύτως εφικτό από τη διοίκηση του δήμου και με τη βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας, θα γίνει απαίτηση μετά τις εκλογές.

Αυτός ο στόχος ήταν και το θέμα που μονοπώλησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου «Διερεύνηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Δήμου Περιστερίου», που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Παναγιώτη Καλδή και της ομάδας του και έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου, τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019.

Βροντοφωνάζουμε ότι ο δήμος Περιστερίου δικαιούται μία πανεπιστημιακή σχολή και το απαιτούμε”

Θέλουμε να κάνουμε μία αίτηση, μεγαλοφώνως, σε εσάς ως επιστημονική κοινότητα και αν κι εσείς μας βοηθήσετε, από κοινού θέλουμε να βροντοφωνάξουμε ότι ο Δήμος Περιστερίου δικαιούται μία πανεπιστημιακή σχολή. Η Περιστεριώτες το αξίζουν. Η όποια κυβέρνηση υποχρεούται να δημιουργήσει άμεσα μία πανεπιστημιακή σχολή στην πόλη μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Περιστερίου, ο δήμος που έχει προκύψει από τη σύνθεση πολλών βιοπαλαιστών, να τρέχει κάθε χρόνο να σπουδάσει τα παιδιά του και να μην υπάρχει στο μηχανογραφικό που πρέπει να συμπληρώσουν ο τίτλος “Πανεπιστήμιο Περιστερίου”. Εμείς, ως διοίκηση, το απαιτούμε” είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης, Αλέξης Σταυρούλιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Αλέξης Σταυρούλιας, ο άνθρωπος πίσω από το οικονομικό θαύμα του Δήμου Περιστερίου

Ο Αλέξης Σταυρούλιας είναι ο αντιδήμαρχος που απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης του  Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη συνέβαλε τα μέγιστα στο να γίνει ο συγκεκριμένος δήμος οικονομικά δυνατός. Να διαθέτει ένα ισχυρότατο ταμείο, να μην οφείλει πουθενά, να έχει μία υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και μία ομάδα η οποία αξιοποιεί το κάθε ευρώ του δημότη με τεράστια επιτυχία. Τώρα βάζει πλώρη για να πετύχει αυτό το μεγαλεπίβολο σχέδιο, το οποίο πιστεύει ότι “θα προσδώσει στο Δήμο Περιστερίου τεράστια υπεραξία”.

Ο Αλέξης Σταυρούλιας με τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη

Η ύπαρξη μίας πανεπιστημιακής σχολής, εκτός όλων των άλλων, έχει επιδράσεις στην εκπαίδευση, βοηθάει την κοινωνία να έχει μειωμένες ανάγκες κοινωνικής στήριξης. Αυξάνεται ο μισθός των εργαζομένων γύρω από το χώρο που ακμάζουν τα πανεπιστήμια, ενισχύεται η συμμετοχή στα κοινά και μειώνεται η εγκληματικότητα” είπε ο Αλέξης Σταυρούλιας.

Θέλουμε να μείνουν οι νέοι στην πόλη μας. Θέλουμε να σταματήσουν να φεύγουν. Θεωρούμε ότι η γενιά των νέων είναι καλύτερη από τους παλιούς. Εμείς λοιπόν, ως διοίκηση, έχουμε βάλει στόχο και σκοπό να κρατήσουμε με κάθε τρόπο τους νέους στην πόλη του Περιστερίου. Όταν φεύγουν τα παιδιά μας και πάνε στο αεροδρόμιο, δεν φεύγουν μόνο βαλίτσες και άνθρωποι, φεύγουν οι σύγχρονες και έξυπνες ιδέες της πόλης και της χώρας μας. Εμείς θέλουμε να καμαρώνει και ο Περιστεριώτης βιοπαλαιστής ότι το παιδί του δεν φεύγει από εδώ, αλλά έρχονται νέοι από όλη την Ελλάδα στην πόλη του Περιστερίου για να σπουδάσουν, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας προοπτική για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας” πρόσθεσε.

Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, ο δήμος εμφανίζεται αποφασισμένος και έτοιμος να παραχωρήσει τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις.

Θέλουμε τη δική σας βοήθεια κύριοι καθηγητές και εμείς να είστε σίγουροι ότι βάσει των επιστημονικών υποδείξεων σας, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από το υπουργείο Παιδείας, από οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν υπάρχει, την ίδρυση ενός πανεπιστημίου στην πόλη του Περιστερίου. Έχουμε μιλήσει με τους κύριους καθηγητές και είμαστε έτοιμοι, ως διοίκηση, να παρέχουμε αίθουσες, έτσι ώστε ευθύς αμέσως, το Σεπτέμβρη εάν είναι δυνατόν, να ξεκινήσουν να λειτουργούν στην πόλη μας τμήματα μεταπτυχιακών σπουδών” πρόσθεσε ο Αλέξης Σταυρούλιας, τονίζοντας ότι στην ανάπτυξη της δυτικής Αττικής συνέβαλε αποτελεσματικά η ύπαρξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Απευθυνόμενος στους καθηγητές που βρίσκονταν στην εκδήλωση και συγκεκριμένα στον καθηγητή Παναγιώτη Καλδή και την επιστημονική του ομάδα, ο Αλέξης Σταυρούλιας είπε σχετικά: “Ο δήμος Περιστερίου το ξέρετε ότι συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή την μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, αλλά και τώρα είναι έτοιμος να συμβάλει, έτσι ώστε το πανεπιστήμιο που θα γίνει εδώ, να είναι ένα δημόσιο, ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο και να είναι παγκοσμίου φήμης. Εμείς, ως Δήμος, νομίζω ότι θα συμβάλουμε τα μέγιστα σε αυτό το σκοπό”.

Ανδρέας Παχατουρίδης: Πρόκειται για ένα εξόχως σημαντικό κεφάλαιο στο οποίο επενδύουμε όλοι εμείς

Παρόν στην εκδήλωση ο δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος δήλωσε αποφασισμένος για την “αέναη ανάπτυξη της πόλης” η οποία θα την καταστήσει “πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, των απαιτήσεως και των μεγαλεπήβολων στόχων του 21ου αιώνα”.

Με ιδιαίτερη τιμή σήμερα καλωσορίζουμε στη δημαρχιακή έδρα της πόλης μας τον καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κύριο Παναγιώτη Καλδή, μαζί με τους συνεργάτες του. Εσείς και η ομάδα σας κύριε Καλδή, με την επιστημονική βαρύτητα και ευθύνη που σας διακρίνουν, διανοίγετε, μέσα από το έργο που εκπονήσατε, ένα εξόχως σημαντικό κεφάλαιο, στο οποίο επενδύουμε εξαιρετικά όλοι εμείς. Δεδομένου ότι στην κορυφογραμμή του βρίσκεται και το δικό μας πλάνο, για το Περιστέρι των μελλοντικών και υπερθετικών προσδοκιών μας, σας ευχαριστούμε και σας καλωσορίζουμε” είπε ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, υποδεχόμενος τον καθηγητή Πανεπιστημίου, Παναγιώτη Κλαδή στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου.

Πρόταση για Ιατρική Σχολή στο Περιστέρι από τον Παναγιώτη Κλαδή

Στη δημιουργία Ιατρικής Σχολής στο Περιστέρι εστίασε την ομιλία του ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Κλαδής. Μάλιστα, στο τέλος της ομιλίας του, πρότεινε τον τίτλο που θα πιστεύει ότι θα πρέπει να φέρει το πανεπιστήμιο που θα γίνει στο Περιστέρι.

Ο Αλέξης Σταυρούλιας με τον καθηγητή Παναγιώτη Καλδή

Υπάρχουν τρία μεγάλα νοσοκομεία εδώ, το νοσοκομείο Νίκαιας, το Θριάσιο και το Αττικό νοσοκομείο, στο χώρο του οποίου υπάγεται η λειτουργία του Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων, για τη διαχείριση πυρόπληκτων και ατυχημάτων. Με μεγάλη ευχαρίστηση, εφόσον έχουμε την επόμενη πρυτανεία, θα κοιτάξουμε να δούμε μία ιατρική σχολή. Μία σχολή ιατρική η οποία δεν θα στηρίζεται σε πολύ μεγάλο αριθμό φοιτητών, ικανών όμως να μπορέσουν να στηρίξουν τη δυτική Αθήνα. Κανονικά αυτός θα έπρεπε να είναι και ο τίτλος του πανεπιστημίου” είπε χαρακτηριστικά, αφού τόνισε τη βοήθεια που προσέφεραν τόσο ο δήμαρχος Περιστερίου, Αντρέας Παχατουρίδης, όσο και ο αντιδήμαρχος, Αλέξης Σταυρούλιας, για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στήριξαν το πανεπιστήμιο και όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά, με προσφορά στο υπουργείο Παιδείας, για να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα όραμα. Ένα όραμα που λέει ότι το Περιστέρι έφτασε σε ένα υψηλό κύκλο οικονομικής ανάπτυξης και τώρα πρέπει να δίνονται νέες διαστάσεις πολιτισμού παιδείας” πρόσθεσε ο Παναγιώτης Κλαδής.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις