Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Pulse: Εννιά μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Εννιά μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι στάση θα κρατήσουν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση
Πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
Ποιος κερδίζει στην παράσταση νίκης και τι κυβέρνηση επιθυμούν οι πολίτες.
Τι απαντούν στην ερώτηση για το αν θα ήταν χρήσιμο να γίνει debate.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με εννιά μονάδες διαφορά. Ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή συγκεντρώνει το 36% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 27%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4, ενώ ΜέΡΑ 25 και Ελληνική Λύση συγκεντρώνουν το 3,5% και όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση μπαίνουν στη Βουλή.

Στις μέσες τιμές η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει από 33,8% έως 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 24,7% έως 29,3%, το ΚΙΝΑΛ από 5,6% έως 8,4%, το ΚΚΕ από 3,8% έως 6,2%, η Χρυσή Αυγή από 3% έως 5%, και το ΜέΡΑ 25 και Ελληνική Λύση από 2,5% έως 4,5%.

Στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο του δείγματος η διαφορά είναι στις 8,5 μονάδες με τη ΝΔ να έχει ποσοστό 35% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,5%. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4%, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 με 3,5% ενώ Πλεύση Ελευθερίας και Ένωση Κεντρώων με 1,5%.

Χρήσιμο να γίνει debate

Στο ερώτημα που θέτει η δημοσκόπηση για το αν θα ήταν χρήσιμο να γίνει το debate το 64% λέει ναι ή σίγουρα ναι και το 27% όχι ή σίγουρα όχι.

 

Το 87% θα πάει να ψηφίσει

Στο πόσο πιθανό είναι να πάτε να ψηφίσετε το 87% λέει πως είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο ενώ το 4% λέει λίγο η καθόλου. Από αυτούς που λένε ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 89% δηλώνει πως θα πάει να ψηφίσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό από πλευράς Νέας Δημοκρατίας είναι 94%.

Αυτοδύναμη ΝΔ για κυβέρνηση

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην ερώτηση για το τι θα είναι καλύτερο να προκύψει για τη χώρα το 36% λέει αυτοδυναμία της ΝΔ έναντι του 13% που θέλει αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα 12% ζητά κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, 16% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το εντυπωσιακό 11% ζητά κυβέρνηση μεγάλου συναγερμό με τη συμμετοχή των δυο μονομάχων.

Αναποφάσιστοι γυναίκες και 40αρηδες!

Όσον αφορά τους αναποφάσιστους τον εκλογών την πρώτη θέση παίρνουν οι γυναίκες με ποσοστό 65% και η ηλικιακή ομάδα 30-44 με 40%.

Καταλληλότερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 37% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 28%. Όσο για τον… κανένα συγκεντρώνει το 30%.

Τι λένε οι αναποφάσιστοι

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/06/PULSE-2662018.pdf”]

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις