Σάββατο, 2 Μαρ.
11oC Αθήνα

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2023: Τα αποτελέσματα ανά Δήμο και Περιφέρεια, ποιοί εκλέγονται Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2023: Τα αποτελέσματα ανά Δήμο και Περιφέρεια, ποιοί εκλέγονται Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες

Οι κάλπες στις Δημοτικές και ΠΟεριφερειακές εκλογές του β’ γύρου έκλεισαν, και τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών 2023 και Περιφερειακών εκλογών 2023, ανέδειξαν Περιφερειάρχες σε 6 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και Δημάρχους σε 84 από τους 332 Δήμους.

Η ιδιαίτερα αυξημένη αποχή στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών έφερε σημαντικές ανατροπές στις εκτιμήσεις, καθώς μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων φαίνεται να θεώρησε ως δεδομένο το προβάδισμα που είχαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφεεειάρχες, οι οποίοι είχαν επικρατήσει στον πρώτο γύρο.

Αλλαγή σκυτάλης έχουμε στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, ενώ στα ίδια χέρια παραμένει ο Δήμος Πατρέων.

Στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, ο Χάρης Δούκας κέρδισε τον σημερινό Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ενώ στη συμπρωτεύουσα ο Στέλιος Αγγελούδης σημείωσε μεγάλο προβάδισμα έναντι του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε και τρίτη θητεία, έχοντας απέναντί του στον δεύτερο γύρο τον Κωνσταντίνο Σβόλη.

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα εκλογών σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

«Έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και προσμένουμε σε μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους. Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα αυτής της Κυριακής σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για την ΝΔ.

Θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την προηγούμενη Κυριακή. Είναι σαφές ότι υπήρξε μια αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψηφίους της ΝΔ.

Στο κάτω κάτω η ΝΔ πήρε 41% και όχι 51% και προφανώς το βήμα αυτό για πολλούς υποψηφίους που στηρίχθηκαν από την ΝΔ από το 41% στο 51% δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοίκητων εκλογών.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις