Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Ένας μαχητής της ζωής, ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, στην μάχη του σταυρού στην Κηφισιά

Εκλογές 2019: Ένας μαχητής της ζωής, ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, στην μάχη του σταυρού στην Κηφισιά

Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται αναμφίβολα ικανούς ανθρώπους και στελέχη που μπορούν να διεκδικήσουν με πάθος αυτά που πιστεύουν ότι τους ανήκουν. Ένας εξ αυτών είναι ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Νέα Αρχή και τον υποψήφιο δήμαρχο Αλέξη Μακρή.

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, γεννήθηκε στην Λαμία. Όταν ήταν σε μικρή ηλικία η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Από μαθητής ακόμη του Δημοτικού Σχολείου (Σχολή Γουναράκη), ήταν και αθλητής της κολυμβήσεως στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Από το 1990 είναι αθλητής των Special Olympics Ελλάς, με πρώτη αποστολή του στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει πάρει μέρος σαν αθλητής των Special Olympic, σε έξι Παγκόσμιους Αγώνες, στην Αμερική, στην Ιρλανδία και στην Κίνα και σε Ευρωπαϊκούς και σε Μεσογειακούς Αγώνες, στην Πολωνία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στο Μονακό.

Από το 2000 έως το 2003, υπήρξε ο πρώτος Ευρωπαίος Παγκόσμιος Αγγελιοφόρος των Special Olympics, μαζί με άλλους ένδεκα από όλον τον κόσμο.

Υπό την ιδιότητα αυτή προσεκλήθη και επεσκέφθη την Αλάσκα. Επίσης το 2002 εφιλοξενήθη στον Λευκό Οίκο για τέσσερις ημέρες από τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, μαζί με τους άλλους ένδεκα Παγκόσμιους Αγγελιοφόρους.

Στους αγώνες που συμμετείχε ως αθλητής της Κολυμβήσεως και του Μπόουλινγκ (όπου είναι μέλος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ), έλαβε Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα μετάλλια (110 τον αριθμό εκ των οποίων τα 80 είναι χρυσά) και κύπελλα και πλακέτες για ειδική διάκριση.

Έχει βραβευθεί από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο, από τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο της Γιουγκοσλαβίας, από τους Αχέπας, από τον Δήμο Αμαρουσίου, τον Δήμο Στυλίδος και τον Δήμο Εχιναίων και από διάφορες αθλητικές ομοσπονδίες και οργανισμούς, από Ροταριανούς ομίλους και ομίλους Λάϊονς, από όπου έχει λάβει 60 βραβεία.

Έχει λάβει μέρος σαν  λαμπαδηδρόμος στους Παγκόσμιους Αγώνες στην Αθήνα το 2004 και στους Παγκόσμιους Αγώνες της Κίνας το 2008. Επίσης στους Παγκόσμιους Αγώνες «Αθήνα 2011».

Για την οργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 υπήρξε Κήρυκας Εθελοντισμού μαζί με άλλους διαπρεπείς Έλληνες και εργάστηκε εθελοντικά από το 2009 έως την διεξαγωγή των αγώνων. Στους αγώνες αυτούς έλαβε επίσης μέρος ως αρχηγός της Ελλάδος του Μπόουλινγκ και βραβεύτηκε με δύο  χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό.

Το 2015 στους Παγκόσμιους Αγώνες που διεξήχθησαν στο Λος Άτζελες, το υψηλότερο επίπεδο πήρε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο και στις 14 Δεκεμβρίου του 2018, βραβεύεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αθλητών Δημοσιογράφων (ΠΣΑΤ) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου είναι από τα ιδρυτικά μέλη των  Special Olympics Hellas και είναι εθελόντρια και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των Special Olympics Hellas.

Σήμερα ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου ζει στο Μαρούσι με την μητέρα του Μαγιόρκα Αναγνωστάκη Τριανταφύλλου.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις