Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Financial Times: Η επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή ενισχύει τον Μητσοτάκη

Εκλογές 2019 – Financial Times: Η επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή ενισχύει τον Μητσοτάκη

«Η επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή ενισχύει τον Μητσοτάκη», αναφέρουν σήμερα για τις εκλογές στην Ελλάδα οι Financial Times, με την ανταποκρίτρια της εφημερίδας, Κέριν Χόουπ ν’ ακολουθεί τον πρόεδρο της ΝΔ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του την περασμένη εβδομάδα στην Πετρούπολη.

Το άρθρο της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζεται στην επαφή με τον απλό κόσμο και όχι στις μεγάλες υποσχέσεις. Εστιάζει στις δεσμεύσεις του για την άρση των εμποδίων στις επενδύσεις, τις μειώσεις φόρων και τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Στο κείμενο φιλοξενούνται οι δηλώσεις του 28χρονου Σταμάτη, τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και τώρα λέει ότι θα ψηφίσει ΝΔ εξαιτίας της αποτυχίας – κατά τον ίδιο – του ΣΥΡΙΖΑ ν’ αντιμετωπίσει τη λιτότητα και της επιλογής του ν’ αυξήσει τα φορολογικά βάρη. Και η 23χρονη Νεκταρία, μητέρα ενός δίχρονου κοριτσιού, δηλώνει στους FT πως έχει την προσδοκία ότι η ΝΔ θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής της, παρά το γεγονός ότι οι γονείς της, όπως λέει, δεν πιστεύουν το ίδιο.

Το δημοσίευμα εστιάζει επίσης στη διαφορά αντίληψης που έχει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και στα μέτρα άμεσης εφαρμογής που υπόσχεται, ενώ αναφέρεται στο προβάδισμα 8-10 μονάδων που έχει από τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ. Τονίζει, επίσης, τη φράση του προέδρου της ΝΔ «δώστε μου ισχυρή εντολή και θα φέρουμε στην Ελλάδα ευημερία και ασφάλεια». Σημειώνει επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει πως «οι πολίτες κουράστηκαν με την οικονομική κρίση και θέλουν να προχωρήσουν μπροστά. Εμπιστεύονται εμάς, τη ΝΔ, για να δώσουμε ελπίδα για το μέλλον».

Η ανταπόκριση των FT κάνει λόγο, επίσης, για αυτοδυναμία της ΝΔ, με 154 έως 164 έδρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και φιλοξενεί δηλώσεις πολιτικού αναλυτή που εκτιμά πως η χαμηλών τόνων προεκλογική καμπάνια της ΝΔ έχει θετικό αντίκτυπο σ’ ένα εκλογικό σώμα που θέλει σταθερότητα και ασφάλεια. «Ο Μητσοτάκης είναι θετικός, αλλά δεν υπόσχεται περισσότερα απ’ όσα μπορεί να κάνει», καταλήγει.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις