weather-icon °C AΘΗΝΑ

Εκλογές 2019 – Γεννηματά: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς διέλυσε τις αστικές συγκοινωνίες!

Εκλογές 2019 – Γεννηματά: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς διέλυσε τις αστικές συγκοινωνίες!
Intime News

Κλιμακώνοντας την επίθεσή της στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι έστρωσαν τον δρόμο για τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Ο κ. Τσίπρας έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας”, επανέλαβε η κ. Γεννηματά τονίζοντας ότι “η χώρα, η κοινωνία μας χρειάζεται όσο ποτέ μία ισχυρή προοδευτική δύναμη, που με καθαρό λόγο και υπεύθυνες λύσεις θα αποτελέσει το δυνατό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές και στον ανεύθυνο λαϊκισμό. Κι αυτή είναι το Κίνημα Αλλαγής”. “Σταθεροί στην αυτόνομη πορεία. Με πίστη στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης για τα εθνικά θέματα, τις συνταγματικές αλλαγές και την αλλαγή των δεσμεύσεων προς τους εταίρους μας που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

Εμείς είμαστε δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Είναι ώρα να μπει τέλος στην πόλωση και τον διχασμό που καθηλώνει τη χώρα και την κρατά 10 χρόνια αιχμάλωτη στα μνημόνια και την επιτροπεία με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Είμαστε όμως και δύναμη εξόδου από την κρίση”, επισήμανε.

Όπως συμπλήρωσε, το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εγγυηθεί τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα και γι’ αυτό “χρειάζεται μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής, στις ερχόμενες εκλογές. Εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Η κ. Γεννηματά επέκρινε και τη ΝΔ, πως η επιστροφή της δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα της χώρας, υπογραμμίζοντας: “Είναι η παράταξη που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της την περίοδο 2004 – 2009, για την κρίση και τα μνημόνια που μας βασανίζουν ακόμη. Μία πολιτική, για την οποία δεν μιλούν ποτέ. Κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης όταν έρχεται η συζήτηση στην καταστροφική πενταετία Καραμανλή. Ούτε λέξη, όπως και ο κ. Τσίπρας.

Αμφισβητεί ευθέως τα εργασιακά δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά, το κοινωνικό κράτος, τον εθνικό πλούτο. Η Νέα Δημοκρατία διαχωρίζει τους πολίτες με βάση το αν γεννήθηκαν στις βόρειες ή στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Θεωρεί τις ανισότητες φυσικό φαινόμενο”.

“Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ισχυρή φωνή του κόσμου της εργασίας. Απευθύνομαι στους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικούς πολίτες για να πάμε μαζί. Τώρα ξέρετε. Απευθύνομαι και σε εκείνους που στις ευρωεκλογές στράφηκαν προς τη ΝΔ, με μοναδικό κριτήριο να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Πάμε μαζί, δεν είναι επιλογή σας η δεξιά στροφή για τη χώρα. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε. Εμείς νοιαζόμαστε. Ξανά μαζί, να αγωνιστούμε για να ζήσουμε καλύτερα, σε μια Ελλάδα που μας κάνει και πάλι περήφανους. Να πάμε μπροστά”, κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Γεννηματά: “Γνωρίζετε πολύ καλά το «έργο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς στις συγκοινωνίες

Οδήγησαν σε μεγάλα ελλείμματα, που προκάλεσαν την αύξηση του εισιτηρίου. Ελλείμματα, που σε τελική ανάλυση μεταφέρουν το βάρος στις πλάτες των πολιτών. Διέλυσαν το συγκοινωνιακό έργο. Δεν έγινε καμία ανανέωση του «στόλου».

Παρέλαβαν 2.023 λεωφορεία και παραδίδουν 1.657. Τώρα παραμονές εκλογών, έσπευσε η κυβέρνηση να ανακοινώσει διαγωνισμό για αγορά λεωφορείων. Ξέχασε όμως… μία λεπτομέρεια. Ότι δεν έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις για την αγορά τους.

Γελοιοποιήθηκαν δημιουργώντας χάος και απίστευτες ουρές με τον τρόπο που πήγαν να χειρισθούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ούτε αυτό δεν κατάφεραν. Δεν έκαναν καμία πρόσληψη τακτικού προσωπικού από το 2015 έως σήμερα.

Αντίθετα, άδειασαν την εταιρεία με μετατάξεις από στελέχη τεχνικά και διοικητικά, αλλά και προσωπικό κίνησης. Και εξάντλησαν τον σχεδιασμό τους στο ρουσφέτι και στις πελατειακές σχέσεις. Και το χειρότερο:

Ενέταξαν και τις αστικές συγκοινωνίες στο ελεγχόμενο από την τρόικα υπερταμείο, προετοιμάζοντας προφανώς την εκχώρησή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα”, ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεσμεύτηκε να στηρίξει τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών χωρίς ελλείμματα, με υγιή λειτουργία, με σύγχρονο διοικητικό μοντέλο, με συνεργασίες με την αυτοδιοίκηση για συγκοινωνίες με φθηνό εισιτήριο, που εξυπηρετούν τον πολίτη και σέβονται τους εργαζόμενους.

#TAGS MM